değil maradona, adam bile olamazsin Messi!

Çarşamba, Mayıs 27, 2009 zaman: Çarşamba, Mayıs 27, 2009


bu messi bence degil maradona, adam bile olamaz. futbolu icin seviyorsak maradonayi orasi apayri tabi. maradona gibi oynayip maradona gibi yasadigi icin seviyorsak dedigim gibi degil maradona bi saci bile olamaz

zira adam şampiyonlar ligi finalindenda çok şık bir kafa golu attiktan sonra gidip ayakkabisini cikartip cümle aleme ayakkabisini göstermistir.. o gösterdiği ayakkabi davutpaşadan "abi bundan bir kalitelisi jump var işte" denilerek alinan bir ayakkabi degildir. adidas'in kendisi için yaptigi, bı macta lanse ettigi adidas f50i diger adiyla sparks adli ayakkabidir.. hatta zidane ile oynadiklari bir reklam filmi de var bu konuda: http://www.youtube.com/watch?v=mbhyaklyx08

adam alenen golu atti ve cikardi ayakkabiyi millete reklam yapti.. o gogsunde "unicef"ten baska logo tasimayan takima hakarettir yahu bu, kapitalistlerin elinde kan aglayan arjantin'e hakarettir, golden sonra gogus reklami gözüksün diye forma cikartmayi yasaklamis bir sistemin usakligidir..

siz futbolunu varin sevin yine, ben che dovmeli, futbolunu sistemi ezercesine oynayan maradona'ya tapmaya devam ederim!



edit: ben o sirada cay doldurmaya gitmistim, dondugumde baktim elinde ayakkabi kosuo bu. verdim ayari verdim ayari.. sevmiorum messiyi yahu zorla mi?

17 yorum:

horozmania dedi ki...

ayakkabıyı kendisi çıkarmadı messi. kafayı vurduktan sonra yere düştüğünde ayağından fırladı....

Chevic dedi ki...

sozlukte de yazmışsın aynı şeyi ama ayakkabısı golü attıktan sonra kendisi çıktı diye gördüm, reklam olarak yaptığını sanmıyorum, tam da göremedim ama emin değilim o arada gole seviniyordum çünkü...

Maradona kıyaslaması ise zaman ve şart bakımından yapılamaz gibi geliyor. Messi'nin bir kapitalist tutumunu görmediğimden böyle konusuyorum. Geçen sene yılın futbolcuları ödül töreninde CR7 ve yanında Messi'yi hatırlıyorum da birisi cix dediğimiz şekilde giyinirken diğeri(messi) senin benim gibi giyinmişti.(daha başka örnkleri de var) Çok sıradan bir örnek oldu ama Messi'ye haksızlık yapıyorsun gibi geliyor, bu devirde bundan alasını da bulamayız, var mıdır yoksa ?

Adsız dedi ki...

sevme messi sen sevmiyosun diye değerinden bişey kaybetmiyo. ama sen böyle ucuz reklam yapıyo ayağına çok şey kaybedersin adam düşünce krampon fırlamış bu da millete batıyo. ne diye reklam yapsın ki kramponu ayağında daha şık dururken çıkarıp eline alsın buna kendini nasıl inandırdıysan artık acı koymuş olmalı barça

depik dedi ki...

abi burası da sözlüğe dönmüş (bkz: bi üstteki)

ben de sevmiyorum abi bu adamı. ukala geliyo bana. ben ronaldinho da kaldım.

Unknown dedi ki...

maradona da 86 da ingiltere ye attigi o dehset golden sonra camel panosunun yanina gidip sevindi.

ihsan dedi ki...

ahahah troll olmuşsun lan alenen, yazıklar olsun sşfsldkfksdf

sinem dedi ki...

o golden sonra eğilip ayakkabı mı bağlasaydı napsaydı messi?

Adsız dedi ki...

Gelişigüzel bir sevinçti o. Messi ayakkabısı çıkınca aldı eline koştu. Çok normal bence.

Adsız dedi ki...

napsın ya ekmeğinin , çoluğunun çocuğun rızkının peşinde. çocuklarının eğitimini garantiye almak zorunda. allah vere bi sakatlansa aç kalır.

Adsız dedi ki...

Messi nin futboluna lafım yok ama insani olarak sevmiyorum demek ancak kötü karakterli birisinin işi olabilir. Kendisi ile bizzat tanışıklığı olan biriyim. Hayatımda gördüğüm en alçak gönüllü ve mütavazi insanlardan biri. Ama henuz çocuk tabi. Genede bir kaç yıl içinde kişiliği oturduğunda da çok farklı biri olacağını sanmıyorum. Toplumda kavramlar ne kadar hızlı değişiyor. Eskiden biri " ben bu hasta çocuklara yardım eden genç çocuğu değilde, alkolik,kokoinman ve megaloman şişkoyu daha çok seviyorum deseydi o kişiyi kimse kaale almaz dı. Şimdi iyi olanı savunmak zorunda kalıyoruz.

B. dedi ki...

ne varsa eskilerde var,çamurlu ayakkabılarda,sadece arma olan formalarda

cristianoymuş falan ı ıh
old skool!

Gaizka Mendieta dedi ki...

messi maradona olmaya çalışmıyor ki..Onun kendine ghas bi tarzı var ve maradonayla karşılaştırılmaktanda hoşlanmayan bi yapısı..Çok kez belirtti daha önce de "Maradona olamam çünkü ben Messi'yim" tarzında..

sevmiyo olablirsin ama eleştirininde bi dozu var insaf yani...

ayrıca yeryüzünde eleştirilmesi gereken son adamlardan birini eleştirmişsin helal olsun valla...

Adsız dedi ki...

Slm, Sevmememin nedeni messinin ayakkabısını çıkartıp reklam yapması değil bence hocam,benim anladığım sen sevmiyosun işte messiyi o kadar :)) messi kulübünden aldığı paranın tamamını yoksul ve kimsesizlere verse ki büyük bir mebladır heralde, sen reklam yapıo derdin büyük ihtimalle :)). öte yandan futbolcularla bu kadar sevme sevişme noktasına gelmek ne demek onuda anlamam, izle maçını ye çekideğini gitsin abi..

ugur parildak dedi ki...

evet abi ben sevmiorum boyle göz önünde olup da mutevazi olan insanlari.. mütevazi olacaksan bu kadar şova yönelik bir ortamda olmazsin acikcasi.. yani ne biliim derler ya "çok mütevazi bir sanatçı direk sarilior boynuna hiç büyüklük kaprisi yok" sacma! büyüklük kaprisin olmasa gidersin ergüder yoldaş gibi büyük adada yaşarsin yaparsin caktirmadan müziğini..

messi de vay süpermiş vay böyleymiş.. allaşkina emre belözoğlu'nun dediği hadise gerçek. profesyonel futbolcu sonucta spor olsun diye maç yapmiyor. öyle bir ilahlaştırmanın "iyi çocuk" demenin mantığı yok.

o yüzden nedense oldum olası futbolun kötü adamlarını sevdim ben. cantonayi, materazziyi, george best'i, ismail güldüren'i, gol krali filmindeki kalecinin suratına tüküren adamı..

elimde değil napayim.

roland deschain of gilead dedi ki...

şampiyonluk maçında eliyle gol atan veya kendini yere atarak penaltı almaya çalışan adam bırak futbolcuyu adam bile değildir zate gözümde..
ayağı kırılsa üzülmeyeceğim futbolcular sınıfındadır messi

karaktersiz dedi ki...

messi daha kucuk abisi, buyudukce mutevaziligi ogrenecek.

maradona zamaninda, buyuk $irketlerin futbolculari kullanarak pazarlama kaygisi azdi, rekabet azdi.
$imdi ta$i siksalar suyunu cikartiyor buyuk $irketler. o yuzden kullandigi urunlerin reklamini yapan futbolculara kizamiyorum ben. $imdiki oyuncularda para kazanma arzusu, futbolculugunun onune geciyor.

ama $unu eklemem lazim, messi'ye gelene kadar coook futbolcu var sevilmeyecek. messi yine en masumu...
arjantinli olsun camurdan olsun lan...

Adsız dedi ki...

Abi nedir bu maradona takıntınız anlamadım? bir futbolcunun sizin gözünüzde "iyi" olabilmesi için che dövmesi yaptırması,"kahrolsun kapitalizm" demesi mi gerekiyor illa? ki maradona'nın bunları söylerken ne kadar samimi olduğu tartışılır yaşantısına bakarsak.yani sırf çamur atmak için bu kadar da kasılmaya gerek yok.messi elle gol atmış sanki maradona atmadı =) yok penaltı için kendini yere atmış vs.sevmiyorsanız kısaca sevmiyorum deyin geçin.bu adam yeryüzündeki en iyi futbolcu.