onur madalyası

Pazartesi, Eylül 13, 2010 zaman: Pazartesi, Eylül 13, 2010

http://blog.usnavyseals.com/uploads/medal_of_honor.jpg

bu madalyanın ingilizcesi "medal of honor" olan bu madalyanın, tanımında kısaca şöyle der

"işbu madalya, görev tanımının ötesinde hizmetlerde bulunan insanlara verilir"

ecnebinin birisini takdir etme, prim verme sistemi budur.. adamdan beklemediğin, yapmasını istemediğin muhteşem bir iş yaparsa ona ödül verirsin.. tüm batıcıl ödül sistemi bunun üzerinedir.. misal adamdan siperi savunmasını istersen, ve o çıkıp kimsenin kaldıramayacağı mermiyi, kendisinden bunu yapması beklenmediği halde kaldirip topa yerleştirirse bu onur madalyası demektir..

ama bizde insanlar yapmaları gereken işleri yaptıkları zaman, ödüllendirilmek isterler.. üstelik halkın paralarıyla.. lafı dolandırmadan söyleyeyim, basketbol, futbol milli takımları mesela kendilerinden beklenen "şampiyonluğu kovalama" işini yaptıkları için, senin benim kdv'mi cebe indirmeyi düşünürler.. olay bir garip.. servet düşmanlığı değil niyetim, halkın parasını, halka hizmet olarak kullanılması gereken parayı, görevleri olan şeyi yapan insanlara dağıtmayı içime sindiremiyorum.. hepsi bu..

4 yorum:

Chevic dedi ki...

Fatih Solak Kayseri'de çayhanesinde keşfedilmeden önce şöyle düşünüyor muydu acaba ? :
'' ulan allah bi boy vermiş gerisini ....''
ben manevi olarak destekledim kendisini bir çok Gs maçında (Smaç bassaanaa Faatihh Smaç bassanaaaaa :)
ama maddi olarak Padişah Başbakanımız bulur kaynağını, bizden çıkmıyor ya...
Ha bir de, adam tam padişah bee, Hidayet ve diğer basketçiler, madam gibi adamdan kısa görünsün diye resmen alçak koltuklarda misafir edildiler.

ugur parildak dedi ki...

tabi abi adam ulufe dagitti resmen

fatosh dedi ki...

ben de aynısını dedim .. ama simdi su da var futbolun gelismesinde en önemli etken ; zengin olup manken sevigili edinme hayalleriyle gelen cocuklar ve onları bu yolda destekleyen aileler (yanlıs mıyım:P). simdi aileler bakıp ay ben de oglumu göndereyim baskete, bes on yıl sonra on yüz bin cumhuriyet altınıyla gelsin mahalledeki tüm altın günlerine katılayım diye düsünüo olabilir? E simdi fazladan verdigi altınlarla basketbol okulları acılabilirdi, cocuklar oraya gidebilirdi
bu daha garanti yatırım müsseeseye tabi ama onlar havuc teknigiyle motivasyonu arttırmayı düsünmüs(?acaba?) olsa gerekler
?

Oz dedi ki...

artık yazmıyormusunuz?