2010 galatasaray:0 - bursaspor:2

Pazar, Ağustos 22, 2010 zaman: Pazar, Ağustos 22, 2010



bundan bilmem kaç sene evvel hegel diye bir fanatik bayern münih taraftarı, ortaya "diyalektik" diye bir şey atmıştı.. bu diyalektik karşıt iki gücün birleşmesi ile ortaya başka bir halt çıkacağına delaletti.. misal veriyorum gece ve gündüzün birleşimi gün dediğimiz şeyi oluşturuyordu, veya sarı ve kırmızının birleşimi galatasaray oluyordu.. yine galatasarayda devam edersek, eskiden yürek ve hırsın birleşimi de galatasaraydı.. ne şampiyonluklar gördü bu takım yabancısız, barış özbekler, ayhan akmanlarla..

ama devir değişiyor tabii ki, böyle değişen şartların altında, çok da öyle allah allah bir sıcağın olmadığı bir ramazan gecesi ali sami yen'de oynanan ve gögüs reklamı almayıp "yeşili koruyalim" teması ile sahaya çıkan bursaspor'un galatasaray'ı 2-0 yendiği musabakadır bu maç.. öyle veya böyle..

maçtan öncesinde biz bursaspor taraftarı ile galatasaray taraftarının 90ların başlarındaki gibi şeyler yaşamasını bekliyorduk. zira sinirler oruçtan dolayı gayet gergindi. bursaspor taraftar otobusu yanlış yere parkedecek, stat hoporlorlerinden "şöför ismail, şöför ismail lütfen aracınızın başına" denecek, galatasaray taraftarı ismail'e küfrederken bursalılar dellenip "cimbom validenle, ismail bey cinsel munasebete mi girdi?" diye karşılık gelecek, sonra iki taraf birbirlerine sevgi koltukları atacaktı.. ama tabi tüm bu eğlenceli vandalismler futbolun marka değeri trivirisi yüzünden olmuyordu. vay efendim hoş geldiniz, aman size pide yaptırdık yumurtali seversiniz diye falan filan.. yine de bazı sevimli muhabbetler yaşanıyor, iki tarafın oruçlu ağızla birbirleriyle konuşma çabası neticesinde 2 bursalı taraftar göz altına alınıyordu.. galatasaray taraftarlarıysa tavşanları hakkında şirin sohbetler yapıyorlardı (kadınları tribune çekmeye çalışıyorum arkadaş. kız arkadaşım var, tribunde tek kadın olmasın!)

her neyse, galatasaray uefa maçının kadrosundan serdar özkan'ı çıkartmış, arda turan'ı sağ kanata koymuş, forvet arkasız, 4 3 3 sistemini benimseyecekti. ortada b8, ayhan ve sarp volkan şen ve ozan ipek'i durduracaktı.. şimdi böyle sakin kafayla düşününce insan mustehzi şekilde gülmekten kendini alamıyor.. kaleye ufuk, forvete baroş geçince galatasaray'ın kadrosu tam oluyordu.. korkma sönmez okunurken, bursa taraftarı tribunde yeşil zemin üstüne beyaz istavroz açıp her bir karede "1" "9" "6" "3" rakamlarını cümle aleme gösterdiler.. bursa 1963 de kuruldu da kardeşim, siz niye italyan kulubu gibi, bir sampdoria, bir genova gibi istavroz açıyorsunuz ki?



velhasil maç başladı. galatasaray "yeminimi bozdum" taktiği ile sahada oynuyor, arda bir kenarda kewell bir kenardan saldırıyordu. galatasaray topları hüseyin cimsir ve ali tandogan'ın adam geçer top geçmez stili oyunu ile önleniyordu. hüseyin ciddi manada çekomastik gibi, cannavaro gibi oynuyordu.. dün oynadığı futbolu 98 avrupa kupasında türkiye adına oynamış olsa, avrupa kupasından dünya kupasını kaldırırdık. blatter "mükemmel bir defans, avrupa kupası olduğunu biliyorum ama buyrun dünya kupasını verelim size" derdi..

galatasaray saldırırken birden 15. dakikada volkan şen sağ kanattan formsuz hakan baltayı düğümleyip orta açtı, ortada sercan vurmasın diye topu kesen defans, birden evliya gibi ortamda biten ivan ergiç'i boş bırakınca penaltı noktasından topa tsubasa gibi vuran ergiç skoru 1-0'a getirdi..

galatasaray'ın morali bozulmuştu. ama korner atmaya devam ediyordu. barış ardanın koşu yoluna top bırakıyor, ama arda yetişemiyor, yetişse bile kontrol edemiyordu. arda iyiden iyiye sağ kanat oyuncusu olmuştu ve bunu maçı izleyen 20 milyon kişi görebiliyordu.. ama işte kulubedeki iki delikanli buna vakif değildi. oysa ki elano dünya kupasında kanat oynamış, çok da güzel oynamış bir topçuydu. yurdun çeşitli kahvelerinde, afyon emirdağ'da, merzifonda, izmir çamdibinde, istanbul alibeykoyde düşünce "al elonoyu, koy kanata, geçir kewell'i baroşun yerine, al ardayı kanata" şeklindeydi.. ama işte 1 senede tek bir alt yapıdan oyuncu cikarmayip "transfer olmadı" diye ağlayan rijkaard duymuyordu bunları.. sivas'a mağlup olurken, bursaspor'a yenilirken, avrupada tokezlerken karsındaki takimda sanki pele var maradona var..

her neyse.. ilk yarının son dakikasinda volkan şen bir rugby oyuncusunun yere düştükten sonra "aman top gitti altımdan" hareketini yapması gibi topu elle alıyor, "atıldım eyvah" derken hakem volkan'ı oyundan atmıyor (çift sarıdan) ve galatasaray kanaatimce maçı orada kaybediyordu.

ama yine de ikinci yarıda bir sürü korner atmaya devam etti. olmadı da olmadı. baroş kaçırdı, sarp kaçırdı, kewell vuramadi, ivankov kurtardı. ne oldu bilmiyorum ama geçen senelerde aydın'a çarptırıp gol yiyen ivankov bu maçta menapoz rahibe çişi döküp büyü mü yapti kale direklerine bilmiyorum ama gol girmedi işte.. en sonunda, ivan ergiç bir tane daha çakınca maç 2-0 bitti..

maçın ardından öncelikle şunu söylemek isterim, bursaspor sevinirken ışıkları kapatıp müzik açan yönetimin küçük beyinleri beni utandırıyor.. arda'nın o kanatta etkisiz olduğunu gördüğü halde oyuna devam eden ve atak plani cuvalladığında değiştirmeyen rijkaard'a bu noktada güvenim kalmadı. adnan sezgin'i transfer yüzünden eleştirenler rakiplerde pele'nin, maradona'nın olmadığını bilmeliler.. bu takımdaki b8 barış ve ayhan bile hüseyin cimşirden, ivan ergiçten deneyimli yetenekli topçular, ama sahaya baktığında onların mucadelesinin yanına yaklaşamıyorlar. bunun yegane nedeni teknik heyet.. ben yönetimin yerinde olsam, maç esnasında, değişik yurt kahvelerine kamera koyar, yarın da izlettiririm takıma bunları.. senin maçını şebinkarahisarda, yüksekovada heyecanla izleyen, tüm hafta iple çeken, hayatının ufak mutluluklarını senin kazanmana adayan insanlar varken boyle sorumsuz oynama hakkın yok.. kötü oynama hakkın var ama mucadele etmeme hakkın yok. o hüseyin cimsir topa nasıl kafa sokuyorsa sen de sokacaksın, çünkü ankara polatlıda bir çocuk babasına kendini ancak senin maçlarını izlerken dinletebiliyor..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

resimler açılmıyor piç (resim bahane küfür etmek istedim)

Adsız dedi ki...

gazete satın alırsam seni sportif direktör yapacam... ama sen yine de bana güvenme :)

Oz dedi ki...

yazılarından islam çupinin yazılarından aldığım keyfi alıyorum.
bu kadar ince esprilerin arasına serpiştirilmiş bu kadar kara eleştiriler ilerde bir kitap yapılmaya layıklar...

Adsız dedi ki...

Iyi siktiler galatasarayi. oh canima degsin. yavsaklar bursasporluydu gorduler bursayi. teknik heyete zarta zurta bok atmakla yurumez bu isler, camianiz toptan bir sicis halinde. bir fenerli olarak tek korkum nefret kaynagimin maymuna donusmesidir, lakin o zaman nefret edemem.

Adsız dedi ki...

ulan ağlak fenerlinin biri gelmiş bizim sıçışımıza laf söylüyor.young boys pornocularına malzeme oldular , paok 10 kişiyle kepaze etti , trabzon ağlata ağlata sikertti herif galatasaray'ın sıçışına laf söylüyor kamil.görende cl'de 3'er 4'er sallayıp ligi tarumar ediyor sanar fenerbahçeyi =) amk malları

Adsız dedi ki...

yazılarını büyük bit keyifle takip ediyorum, fakat yorumlarla küfür edip iki kelam etmeye çalışmış arkadaşları anlamıyorum

Adsız dedi ki...

ikinci adsız senin dedeni götünden sikiyim, babandır yavşak. hem dünyanın en mal kulübü olacan hem de dalga geçiyolardı gördüler gününü diyecen. siktir ordan bilica artığı.

son adsız. galatasarayı mı kurtaracaz küfür edecez tabi ne sandın yarraam.

senin de aklını skiyim yazar kere. rakiplerde pele mi varmış. skiyim öyle eleştiriyi. pele yok diye top oynamasın adamlar. haftasonu eskişehirle oynuyoz var onlarda pele, o zaman eleştir reykardı gene gelip gene sövecem. bak ne güzel demişsin ayhan arda marda iyi topçular diye. oynamıyo kardeşim ibneler. resmen oynamıyolar. biliyolar reykart kovulacak yolunu yapıyolar. teknik ekibin ne suçu var.

Adsız dedi ki...

pardon lan ilk küfrüm üçüncü adsızaydı. delikanlı olun adam gibi isimle yorum yapın da rahat rahat sövelim mınakoyim karışıyo.