2010 altay:0 - samsunspor:1

Pazar, Ağustos 29, 2010 zaman: Pazar, Ağustos 29, 2010




herkes kendi stadına bir isim takmıştır dünyada. gece oynanan maçların büyüsüyle kimisi "ışık stadı" demiştir kimisi "düşler tiyatrosu". altay alsancak stadı yüzyıla yakın tarihi ile tüm bu büyülü adların yanında "düşler tarlası" gibi gelir bana. gecenin karanlığının içinden dört bir yanındaki ışıltısı sahanın dandik çimlerine vurduğunda bir yanıma baktığımda kalede adnan menderesi görecekmişim, öbür tarafta metin oktay kaleye vuracakmış, fahrettin altay tribunden selam çakacakmış gibi durur.. mükemmel bir yedekken onbirde çıktığı ilk maçın 5. dakikasında sakatlanan altaylı oyuncunun içindeki uktesidir gece maçlarında altay alsancak stadı. hele bir de maçın orta yerinde, şark sanayi'nin o taraftan tribunlerin üstünde yükselen ay ölümsüzleşir kulup şarkılarında

"yüksel ki sen kararsın ay"

ama işte her zaman ayı karartamıyor altay. neredeyse 20 futbolcuyu al gülüm ver gülüm çerçevesinde gönderip alan transfer şampiyonu uyum sorunu çekiyor her bir dakika. maça yiğitcan'ın kaptanlığı ile başlıyor, mehmet şen ve burak çalık forvetleri ile ilk dakikalarda inanılmaz iki golü şımarıkça harcıyor ve gol gelmiyordu 29 ağustostaki samsunspor maçında. üç büyüklerin maçlarının aynı saatte olduğu bir zamanda tribune gelen yaklaşık 4000 taraftar takım atak yapıp iyi oynadığı için "büyük altay" diye bağırırken, samsunspor'un topu direkten dönüyordu.. bir sonraki atakta geri pası eliyle tutan "mandanda" samsunspor'a gol şansı tanıyordu.. tribunlerdeki nedensiz "hoşt ulen hoşt" sesleri eşliğinde top dışarı çıkarken ilk yarı hakem mustafa'nın düdüğü ile bitiyordu..

15 lira olup da karaborsada "5 lira olur mu" denildikten sonra 5 liraya girilen kapalının (ki bank asyanın süperliği buradadır.. üst liglerde karaborsa normal biletten pahalı olurken burada ucuz olur) fayans tuvaletlerinde pozisyon analizi yapılırken taraftar umut taşıyordu. geçen sene bu ruh yoktu takımda. takımın yaş ortalaması 23 civarındayken bu sene olmasa bile illa ki bir ara iş yapacaktı. hiç değilse çocukların yanında olacaktık..


ama işler ikinci yarıda istediğimiz gibi gitmedi. altay mehmet şen ile pozisyonları harcamaya devam ederken yiğitcan'a kaptanlık uğurlu gelmiyordu.. 60 gibi kendi kalemize bile gol atamadik. defansın ters vuruşu kale direğinden dönüyor 80 numaralı samsunlu oyuncu topu ağlara bırakamıyordu.. bu sirada samsunspor oyuncu değişikliğine giderken oyundan 08 numaralı oyuncu çıkıyordu. ama saf 80 numarali esmer tenli arkadaşımız kendisi çıktı zannediyor tüm alsancak'a rezil oluyordu..

akabinde 33 numaralı diğer bir arap oyuncusu yiğitcan'ın hatası ile hareketleniyor, topu ayağının içiyle ağlara bırakıyordu..


altayda ve cenk ahmette nefesler tükenmişken taraftar hoşnutsuz oluyordu. sezonun ilk maçında, yeni başkanla alsancak'a çıkılan ilk maçta mağlup oluyorduk ve bu taraftarı mutsuz ediyordu ama tüm bunlar tabela muhabbetleriydi. gören gözler altay'ın eğer oyuncular uyum sağlarlarsa ve bu gencecik çocuklar, mesela okay, mesela burhanettin gelişim gösterirse harika işler olacak.. ve işte o zaman altay yükselecek ve ay kararacak..

1 yorum:

Azwraith dedi ki...

abi ben de açıktaydım o gün söyleseydin görüşürdük :D

bu arada msn facebook neyin bi ekle beni. dkemahli@passport.com, Deniz Uğur Kemahlı