kendi kalesine gol atınca feleği şaşan brezilya istemedik hiç

Cuma, Temmuz 02, 2010 zaman: Cuma, Temmuz 02, 2010

bugun hollanda'da kafası ekstra güzel aileler doğan çocuklarına "97" ismini koyabilirler.. zira 97'nin anlamı, brezilya'nın kurulduğundan beri yaptığı 96 dünya kupası maçında kendi kalesine gol atmadığı halde 97'de kendi kalesine gol atmasından geliyor.. öyle bir gol ki sanırım brezilyada çocuklar "yemeğini bırakırsan arkandan ağlar, kendi kalene gol atarsan cehennemde yanarsın ayrıca bacını bafilerler!" şeklinde büyütülüyor.. yoksa bir takımın, tıkır tıkır işleyen bir takımın bir golden sonra böyle basiretinin bağlanmasını başka hiç bir şey açıklayamaz.

maçtan evvel cruff "bu maçı bilet alıp izlemem" dese de sanırım şu an ekstra üzgündür.. kendisi amsterdamda "yozgatlılar kırahathanesinde" maçı izlerken orada olmadığı için hayıflanmıştır.. ama düşünüyorum da sanırım hollanda'nın tüm cenabetliği cruff olabilir.. http://www.golnoir.net/europe/nations/holland/cruyff.jpg

her neyse bu maçın sonucuna en çok ganalılar ve uruguaylılar sevinmiştirler.. kafalarında mağlup çıkacakları bir yarı finaldense "belki yeneriz, zaten bu ipneler portakallar deseler de kendilerine ihracatlarında 1 tane bile portakl yok" diyebilecekleri bir yarı finali tercih etmişlerdir..


dünya kupası benim için şimdi başlıyor. endüstriyel futbolun artık çatısı olan, tacı olan bu turnuvayı ancak hikayelerin başladığı andan itibaren delicesine irdelemeye karar verdim.. hadi bakalım vira bismillah..

0 yorum: