Dünya Kupasını Götünüze Sokun, Ben İniesta Gibi Topçular istiyorum

Pazar, Temmuz 11, 2010 zaman: Pazar, Temmuz 11, 2010




Dani Jargue kalp krizi geçirip öldüğünde 26 yaşındaydı.. Pek bilinmezdi adı İspanya dışında belki, hatta ölümü haber yapıldığı ve geçildi dünya televizyonlarında. Bir başka genç ölmüştü kalp krizinden..

Ama bugün Iniesta diye bir adam çıkıp Dünya kupası denilen şeyi kazandıran golü takımı adına attığında formasının altından bir yazı gösterdi tüm dünyaya: dani jarque siempre con nosotros / dani jarque her zaman bizimle..

futbolu üst düzey izlemek dışında, futbolu ve futbola gönül veren herkesi seven bir insansanız (futbol dilencisi diyorlar buna) gözlerinizin dolmaması içten değildir bu yazı sonrasında.. tüm bu futbolun kapitalist sirki arasında hala ve hala yürekli insanlar varsa, insanlık hala ölmemişse "vamos iniesta" derim başka bir şey demem..



yani vuvuzelalar altında bize maç izlettiriyorlar, reklamlar daha çok gözüksün diye dijital panoları sahanın kenarına koyuyorlar, finalde sakat olan oyuncuyu nike istedi diye oynatıyorlar, milyon dolarlar karşılığında, insanların çocukluk kahramanları yer değiştiriyor... futbolun tüm masumluğuna, tüm sihirine karşı onu metalaştırdılar, üzerinden para kazanılan bir kaza çevirdiler derken bir adam çıkıyor, o şaşaanın, o iğrenç yapış yapış gösterinin altından "futbol ölmez" diyor..

futbol hala efsaneler yaratan, hala arkadaşlığın olduğu, milyon dolara insanların kahramanlarının harcanmadığı bir spor..

ve komik olan, belki de turnuvada insanların kalbine en çok dokunan anı yaratan iniesta bu hareketinden sonra sarıkart görüyor.. çünkü futbol dediğinde böyle insanlığa yer yok artık.. teşekkürler havelange teşekkürler blatter

3 yorum:

Telif Hakkı dedi ki...

Saha içinde zaman zaman itici gözükse de Sergio Ramos'ta güzel adamdır.Euro 2008 şampiyonluğunda Puerta'yı nasıl unutmadıysa bu gecede unutmamış Puerta'yı.

Aslında şu İspanya Milli takımına bakınca ben şuna gıcığım diyeceğim bir adam yok.Belki Busquets,o da bir türlü ısınamadığım için.)

Oz dedi ki...

üstelik aynı şehirdeki en büyük rakibinin kaptanı, takımdaş filan da olmamışlar...

süper hareket

Adsız dedi ki...

Always remember to do homework before placing your bet so that you may not end up making a wrong selection.
online betting

Once you are through with all the above points, there are great chances of winning the bet; however, the base of this activity is entirely dependent on predictions. Many people find online football gambling a lofty affair, an adept website should be able to deliver the relevant information required for betting. If you seriously plan out to make money from betting on the soccer world cup then you can certainly visit www.ladbrokes.com, they are efficient in providing best Soccer betting tips and many of the fanciers have made a lot of with their tips in past years.
[url=http://www.pulsebet.com]bet on football[/url]
Is there value in Pre-Season NFL Games? Are these games a good bet? My belief is, no & no.
While some sports services you will find suggest that the NFL pre-season offers valuable wagering opportunities, I could not disagree more and recommend that you stay way from these games. Here are the four major reasons why you should always pass on the NFL pre-season:

[url=http://www.pulsebet.com]bet online[img]http://www.sportsbook.com/images/header-sportsbook-logo.gif[/img][/url]

The 4th and final 'Building Block' for this system involves a versatile stat that I have found useful in many of the systems I use: KRYF, which is short for Kick-Off Return Yardage Average For. KRYF is an important handicapping tool and will be the focus of a System Spotlight article in the near future. With regards to this particular system, if we specify that the team in question has a higher KRYF than their opponent, the record improves to 115-44 ATS.