Şampiyon Karabük

Salı, Nisan 13, 2010 zaman: Salı, Nisan 13, 2010



2 sezondur deli gibi takip ediyorum bank asya'yı.. bu lig öyle bir şey ki, ne teknik direktorler önemli, ne de taktikler. 22 kişi sahaya çıkıyor, kafaları rahat olan 11 kişi maçı alıp gidiyor.. bank asya'da başarı istiyorsanız, tek geçer akçe futbolcularn maaşlarını zamanında yatırmanız, bu çocuklarla ilgilenmeniz, birlikte eğlenmeniz, birlikte gülmeniz.

karabükspor'un hikayesi 90'ların sonunda vefat eden "metin türker"'e kadar gidiyor.. klupte büyük başkan olarak kabul gören sendikacı metin türker hakkında, karabükspor'un başkanı "Hikmet Feridun Tankut" şöyle konuşuyor: " Rahmetle andığımız Genel Başkanımız, kulüp Başkanımız Metin Türker'in (Valisa Metin) Amerika'ya tedaviye giderken havalimanında bizlere bir vasiyeti vardı. Tüm Karabük'ün yakından bildiği 3 vasiyet bırakmıştı. Bu vasiyetlerinden biri Kardemir, biri Çelik İş Sendikası diğeri ise Karabükspor'dur."

geçen sene orduspor'un başındaki "yücel ildiz" ile başladı karabükspor sezona.. altay'dan bülent ataman, ve yasin avcı, ve uzak diyarlardan emeneke takıma ısındı ısınacak derken 4 haftada 3 beraberlik, bir galibiyet ile pek iyi girmediler aslında..

sonrasında yücel ildiz'in ve yönetimin başarısı var. takır takır ödendi futbolcuların paraları, takımla birlikte güldü yücel hoca, ağlamaya gerek olmadı ama ağlansa ağlardı da.. hikayede "sezon sonuna kadar bunların paralarını tıkır tıkır ödeyecek imkanlarımız var mı?" diyerek ayaklarını ona göre uzatan yönetimin rolu çok büyük tabi. zaten başkan tankut olayı direkt anlatiyor:

"Başarı birden bire gelmiyor. Başarı kısa vadede beklenmez biraz uzun olacak demiştim o zaman ki arkadaşlarıma. Karabükspor o kadar sıkıntılı bir dönemdeydi ki, dönemin Valisi Nafiz Kayalı beni çağırarak bu işe el atmamı istedi. Ben daha sonra Kardemir yönetiminin de yanına gittim. Onlar o gün o sıkıntılı günde Karabükspor'un yetkisini bana verdiğinde benim bir isteğim vardı. Bu süreklilik arz eden bir destek olmalı. Mali porteyi çözmemiz lazım yoksa ben deplasmanda gittiğim otelin parasını ödeyemezsem altından kalkamam dedim.

Onlar o gün gerekli desteği verdi. O günden bugüne verilen sözler harfi harfine verilmiştir. Buradan Kardemir Yönetimine teşekkür ediyorum. Eğer o gün o destek sözü verilmesiydi bugün bu başarı olmazdı. Bu takım kentin takımı. Burada sadece Kardemir'in reklam geliri değil, üretilen demirden binde üç pay, işçi aidatı var. Bizim belirli bir bütçemiz var. Bizim sabit bir gelirimiz var. Biz de ona göre yorganı ayağımıza göre örttük. Bütçemiz neyse giderimizi ona göre ayarladık. Her ne kadar futbol kulübü olsak da bir ticari nokta olarak bakıyoruz. Eğer gelire göre iş yapmazsak borç katlanır giderdi. Bugün bir çok kulübün başına geldiği gibi bizde aynı şeyleri yaşasaydık bugün 3 lig yada amatör kümede oynardık. Biz hiçbir zaman denk bütçemizi aşmadık. "


bugun altay, konyaspor gerilerdeyse, karabük 4 hafta evvelden, üstelik son haftalardaki gereksiz puan kayıplarına rağmen birinci lige çıktıysa... ne çok yaladım yönetimi... ama dediğim gibi, geçen sene taraftarın yuhaladığı iki isim bu sene bu takımı birinci lige çıkartıyorsa, onların kalitelerindeki bir artıştan ziyade kafalarındaki rahatlamadır buna neden olan.. tebrikler tekrardan karabük

0 yorum: