2010 lionel messi:4 arsenal:1

Salı, Nisan 06, 2010 zaman: Salı, Nisan 06, 2010

http://www.arsenal.com/assets/_files/images/sep_09/gun__1252666642_messi_lionel.jpg

hafta sonunda real madrid maçına çıkacak olan barcelona için durum kötüydü aslında, 15 gündür hatrick yapmayan messi'nin form düşüklüğü, puyol ile pique cezalı, yeni tanju çolak (yeni maradona diyince oluyor ama) `ibrahimoviç` ise sakattı.. öteki tarafta arsenal'de fabregas sakattı, gallas, van persie gibi geçen seneki 5-2 lık kadiköy maçının adamları hepten sakattı ve arşavin sakız ciğnemekten yorgun düşmüştü..

tüm bu eksiklikler içersinde, güzel bir barcelona akşamında akşam namazından az evvel maç başladı.. valdez arkadan "beyler hocamızın dediklerini yapiyoruz, savunma oynuyoruz, adam gördük mü basıyor, rus gördük mü çakıyoruz!" diye bağırıyordu.. 10 dakika geçmişti ki arsenal topa bir iki kere "beyler bi durun ya ısınalım" diyerek dokunmuştu.. arsenalde bir şaşkınlık bir "nereye geldik anasını satayımlık" duruşu gözüküyordu..

ama 19. dakikada arsenal Bendtner ile buldu golu. diaby den aldigi topu walcott ortaya açarken, birden önünde biten valdes'in mudahalesiyle yilmayan bendtner golu atiyordu.. şimdi böyle anlatinca olmadı tabi, ama tipik fifa golu desem anlarsınız heralde.. kanattan kaleciyi cikar, tam o sirada yerde pas ver bos kaleye adam atsin.. o tarz..

tabi sahada bir messi vardi.. tam bir dakika sonra emre tilev'e "messi messi bu adam neyin nesi" dedirtecek kivamda tipik bir messi golu atti.. türkiye'den bir messi çıkmamasını şuna bagliyorum ben: mahallede, şahsen benim mahallemde bir adam böyle bir gol atsin, acaip döverim onu.. "buranın artizti sen misin len?" derim dayak arsızı yaparim..

açın bir yerden gollere bakin, ama 43. dakka olduğunda messi 3'ü golunu atmıştı bile.. bu arada golden sonra çaktırmadan bir el işareti yapmış, ve taraftarlar "beyler bundan sonra gol yokmuş, cocukları işetelim gelelim" diyip devre arasını beklemeden tuvalete gitmişlerdi.. 80 bin kişilik stadda olacak tuvalet kuyruklarını gelin siz düşünün.. işte messi böyle büyük yürekli bir topçu..

arsen wenger'in yapabileceği tek bir hamle vardı, o da messi'yi oyundan almak.. `jedi mind trick` ile guardiola'ya "messi'yi oyundan alacaksın" demeye çalışsa da işlemiyordu tabi bu..

ikinci yarıya arsenal başlıyor ve topu ayaklarında tam olarak 14 saniye tutuyorlardı.. ikinci devre top bir orda top bir burda eşek kadar 22 adamın topun peşinde koşmasıyla geçip gitti dostlarım.. (böyle anlatiyorum ki, bende yayın gitti.. link aradim durdum.. buldugumda 82. dakikaydi) aman o kaçırdı, bu kurtardı, ah o sert girdi derkene dakkalari 80'e getirdik..

87. dakika gibi messi ortadan girip arsenal defansını ipe dizdi, sonra "hadi artik kaleye vuram" diyerek bir şut aşketti ama almunyadan döndü.. adam ayaklarına miknatis taktirdigi icin, top geri geldi bu kez almunyanin apışından topu aglara atti..

şimdi bu noktada eğer ben arsenalde oynuyor olsam, önce topu fileden alıp, degaj çekme mahiretiyle uzaylardım bi.. sonra almunia'ya "çık lan kaleden ver eldivenleri ben geçicem kaleye" derdim. sonra da messi'yi dövmeye koştururdum peşinden..

velhasil kelam, karabuk demirçelikspor, bucaspor maçından daha fazla keyif veren bir mucadele olmadı bu maç bana.. messi'yi izledik işte bitti.. çıkar messi'yi koy altay'a onun da maçları bu kadar zevkli olur.. na yaziyorum buraya.. maçın golleri altta:


0-1 Bendtner 18



1-1 Messi 21



2-1 Messi 37




3-1 Messi 42



4-1 Messi 88

0 yorum: