2010 kayserispor:0 galatasaray:0

Cumartesi, Şubat 06, 2010 zaman: Cumartesi, Şubat 06, 2010

http://www.haberyenigun.com/resimler%5Chaber%5Ckadir_has_stad.jpg
(muhtemelen kadir has stadı yetkilileri baktılar ki olmuyor, çim tutmuyor, topragin üzerini yeşile boyayip bize "çim saha" diye yutturuyorlar.. yoksa bir saha'nın zemini çim varken bu kadar kötü olmamalı)

Şimdi eğri oturup doğru konuşalim.. futbol oyunu mükemmel değil. hala bazı eksiklikleri var. mesela iyi oynayan taraflar puan kazanmıyor. bu uzun vadede kötü oynayıp da kupa kazanan bi yunanistan getirdi bizim karşımıza.. ha keza aynı şehrin iki takımının maç yapmasına derbi denirken (iki büyük takım maç yaparsa da derbi deniyor gerçi), iki aynı rengi paylaşan takımın maçlarına hiç bir şey deninmiyor. tarih içinde bu eksiklik "kolobik" gibi kelimelerle doldurulmaya çalışılsa da gülüp geçilmiş.. hal böyleyken, bu kadar güzel bir maç, taktiksel bir şölen izlenmişken iki takımın da sadece 1 puan alması, ve bunu "kolobikten gol sesi cikmadi" gibi bir manşetle duyuramamak kanıma dokunuyor.. özetle, soğuk bir soğan tarlasında oynanıp 0-0 biten bir musabakadır bugun izlediğimiz..



(yerel dilde erkut "çıkış" manasına geldiği için kadir has stadının tüm çıkışlarında erkut yazmaktadır)

maçtan evvel her şey futbol oynamaya elverişsizdi aslinda.. kayseri beyazlara bürünmüş, hava ısısı -5 dereceye düşmüş, saçma bir gerginlikte ali turan kadro dışı bırakılmış, kayserili oyuncular saçlarını acaip kötü kestirmiş, fifa'nın açıkladığı listede saç stili en kötü takimlar arasinda kayserispor 56 sira yükselmişti.. hava o kadar soğuktu ki, tribunu dolduran binlerce kişinin çıtlattığı çekirdekler daha ağza gitmeden donuyordu.. yani osursan donar derler ya, onun üst seviyesi artık bu! galatasaray kayseriye antalyaspor maçında canına kastedilen jo'suz gidiyordu.. haliyle galatasaray'da gol olsa ben atarim diyecek insan yoktu.. arda forvet oynayacaktı ama öyle bir şey ki maçtan önceki bahis siteleri ilk gol için oranlari şu şekilde açıklasalar kimse itiraz etmezdi:

gio: 1,72
arda: 1.57
azuth: 151

(arda turan bir forvet gibi oynayamiyor belki ama metin oktay gibi takım ayirt etmeden her taraftarı hatta her ağaçkakan woody'i yanıtlıyordu. )

maçın ilk düdüğü ile birlikte, kayserispor galatasaray'ı sirkulase ediyor, özellikle cangele'nin sağ kanattan caner'in üstüne üstüne gelmesi genç oyuncuyu çok korkutuyordu. servet antalyaspor maçında aldığı darbelerden ötürü dinlendirilirken defansın göbeğindeki emre ve lucas ikilisi makukula, abdullah ve cangeleye direnmeye calisiyor, lucas öğrendiği ilk türkçe kelime olan "hasiktir lan!" ile kayserilileri püskürtüyordu.. ama lucas'in sabri 10. dakikada makakulanın poposuna attigi kücük saplak ile geriliyordu. makakula "arkadasim niye popomu elliyorsun" serzenişine "hasiktir lan" diye cevap veren lucas ortamı gerse de hakem araya girip "bir daha popolarınızı ellediginizi görmeyecegim" diyerek iki oyuncuyu da uyariyordu..



(hafta içinde "the blind side" adlı sandra bullock filmini izleyen arda turan hoşlanmadığı durumlardan gözünü kapatarak kaçıyordu.. bu espri tabi filmi izlemeyen insanlara bir şey ifade etmedi kabul ediyorum.. )

ilk yarı kayseri'nin saldirma gücünün azalması ile sonuçlanırken, arda turan mustafa sarp'ın kafayla indirdiği topu ayağına net oturtamıyor neredeyse yüzde yüzlük bir pozisyonu kaçırıyordu. atak olan taraf kayseri olsa da, galatasaray kocaman bir halley'e benzeyen kalecisi ve önündeki ikili ile atakları savuşturuyor, caner ve uğur ileri bindirmelerde "muz orta" diye tabir ettiğimiz ortalari yapamadiklarindan dahası orada ortalari alacak kimse olmadigindan pozisyona giremiyordu..


http://cheesygoodness.psiraptor.com/media/blogs/cheesy/February2009/Feb7/BigBadHair2.jpg
(birisinin kayserispor'lu oyunculara yukaridaki saç şeklinin güzel olmadığını, ve kötü saç şeklinin bir kader olmadığını söylemesi gerek artık! kayseri halkı buna bir dur deyin!!)

devre arasinda tüm stadyum cep telefonlarının melodisini aynı şeye getirmiş gibi "levan polka" calarken, stadin üstündeki dogal gazli isiticilardan sigara yakmak isteyen bir taraftarın kaşları yanıyordu..

(kayseriler de kücük japonlar.. herkes bambaska yerin fotografini çekerken adnan polat'ın kafasinin üzerindeki "adnan polat'ın kafasının üzerindeki cisim" dikkatlerden kaçmadı.. kayseri ve kayserili güzel şeyler!)

kayseri ikinci yariya da hızlı başlamış, ama galatasaray savunması eksiksiz oyunu ile makakulayı gol yollarinda değil topla, sevgilisiyle, ailesiyle, akrabalari ile bile buluşturmamıştı.. makakula cehennemdeki bir allah kadar yalnızken birden kayserispor'un en kötü saç kesimli oyuncusu hakan altuntaş keitayı orta sahada biçiyor, ardından da "vay efendim ben bir şey yapmadım" demesine ragmen ikinci sari karti görüp oyun disi kaliyordu..



(aman tanrim adnan polat'in kafasinin üstündeki cisimlerin büyügü de varmis! ana gemi!!!)

sonrasinda resmen şov başlıyordu. oyun türkiye statlarinda ender görünen bir hıza bürünüyor, kimi yerlerde geleceğe dönüşte asfalti yanması gibi çimin yanacagindan korkuluyordu. bi o kanattan caner avuta atiyor, bu burdan keita topu kaptiriyor, hop oradan cangele ceza alanina giriyor, keita kafa cakiyor, emre colak'in sutunu suleymanu "geçmişimde galatasaray'dan yedigim komik goller olabilir ama bugun yemeyecegim!" dercesine cikartiyor maç kakara kukara icinde 0-0 bitiyordu.. ama galatasaray mükemmel bir oyun sergiliyordu..
(maçın en net pozisyonunu emre çolak kaçırmıyor suleymanu kurtarıyordu.. şimdi burda kurtarıyor gibi gözükmüyor zira top acaip bir yerde ama bu sadece bir göz yanılması! )
hülasa ben rijkard olsam taktigimi şu şekil oturturum bu maç sonrasinda "rakip 10 kişi kalsin sonra çıkıp oynariz!" galatasaray'ın son aylardaki en güzel futbolunu eksik bir kayseriye karşı oynaması, yine de tüm o bağırış çağırışa (aslında anadoluda her takımın böyle olması gerek.. büyük takımlar deplasmanın deplasman olduğunu hissetmeli. öyle oraya gidelim seyircimiz stadın yarısını doldurur nasıl olsa, denmemeli) rağmen galatasaray'ın oyunu takdire değer.. özellikle yine mustafa sarp, emre ve arda'nın oyunu..

4 yorum:

littleiv dedi ki...

kayserililerin saç stilleri gerçekten çok kötü. hayır bi de hepsi aynısından yapmış. yazık

ugur parildak dedi ki...

gerçekten anlaşılır değil.. galatasaray saglik heyeti nasilsa kayserinin berber heyeti aynı..

murat selvi dedi ki...

Lucas ile Emre'nin bu uyumu Servet'i bir süre daha dinlendirebilir ama Emre Güngör'ün sağlık sorunlarını hepimiz biliyoruz.. Baska sakatlık yasamayız umarım Arda'nın gözlerini kapattıgı fotograf cok iyimis Adnan Polat istediği açıklamayı yapsın bu kasaplara gereken kartlar gösterilmedikce hiç bir şey değişmiyecek.. +3 e ise sadece güldük geçtik!!

Oz dedi ki...

Maç yorumlarınıza bayılıyorum, devamını diliyorum. Teşekkürler.