14 şubat 2010 galatasaray:3 ankaraspor:0

Pazar, Şubat 14, 2010 zaman: Pazar, Şubat 14, 2010

(biz de isterdik sevgilimize sevgililer gününde karanfil almayı, ama sevgilimiz yoktu, bilet parasına harcadık parayı!!)

nick hornby futbol ateşi kitabında harika bir şekilde tanımlar olayı "sonraları kadınlara nasıl aşık olduysam, futbola da öyle aşık oldum: ansızın, açıklanamaz bir şekilde, üzerine kafa yormadan getireceği acı ve kafa karışıklığını bir nebze bile düşünmeden" ve tüm hengamenin içinde inönü stadından bu düşünceye kontra bir ses yükselir "sevgili terkeder ama kartal terketmez" diye.. kartal, cimbom, veya fener, veya her hangi bir futbol takımı üzebilir sevdiğini, kahredebilir de, hatta açık konuşalim kimse takımını onu mutlu etsin diye sevmez, ama tüm bunlara rağmen hiç bir zaman takım sizi terketmez. siz onu terkedebilirsiniz istediğinizde ama o döndüğünüzde oradadır.. işte bu sevgililiğin içinde tam olarak 14 şubat sevgililer gününde, bahardan kalma bir gün yaşayan dersaadet'te oynanmayan ama galatasaray'ın 3-0 kazandığı musabakadir ankaraspor maçı..



http://img.haberler.com/galeri/74/ankaraspor-0-galatasaray-2_24909_b.jpg
(bu fotograf yayinlanmasından 4 dakika sonra facebook hesabina konulmuştur)

ibrahim altınsay vari girişimden sonra maça geçelim.. maçtan 1 saat önce ali sami yen'in kapıları açılmış, insanlar garip bir geyik muhabbetine dalmıştı, gio'nun transferi hakkinda "abi bizde var sağ kanat gitmişler bir daha sağ kanat almışlar! tam türk aklı işte.. gavur mesela evde kaç kişi 4 kişi, gidiyor 4 tane portakal aliyor eve.. bizim karı gitmiş 5 kilo portakal almış, saydim 38 tane portakal var. "yeriz diyor" aynı hesap işte "oynatiriz" diyor bunlar da" şeklinde yorumlar yapiyorlardi. takimlar sahaya ısınmak için çıktıklarında yine kaptan arda başta olmak üzere takım oyuncuları teker teker tribunlere çağrılıyor, yalnız hakan balta'nın tribun'e çağrıldığı bir sirada ispanyol gazeteci olduğu sonradan öğrenilen bir hanfendi tüm tribünün dikkatini dağıttığından hakan balta'ya kimse oley demiyordu..


http://img2.blogcu.com/images/r/o/s/rosegul/portakal_1_.jpg
(galatasaray kanatları bir kova portakal gibi.. "2 kişiyiz, 38 tane portakali nasil yiyeceğiz?")
tam "yarappim duy duyur sesimi" çalarken ankaraspor takımı sahaya çıktı. ardından da galatasaray.. "tüm sevgililerin sevgililer gününü kutlarız -istanbul emniyeti-" yazılı poster kenara birakilir birakilmaz maç başlıyordu.. daha maçın 5. dakikasında galatasaray eski açık tarafında korner kazanıyor, topun başındaki elano içeri doğru ortalayınca arda arka direkte topu ağlara birakiyordu.. ankaraspor kalecisi golden sonra "hocam güneş gözümü aldı" dese de gol iptal edilmeyecekti 1 - 0..


http://www.dripling.com/wp-content/uploads/arda-turan_antep.jpg
(golden sonra gökçeklerin gözlerinin içine bakarak sevinen arda'nın siyasi mesajı hoş karşılanmıyor, "galatasaray gibi bir klubun takım kaptanının" şeklinde başlayan türlü türlü cümleler kuruluyordu)

"beyler komple forvete çıkıyoruz komple defans yapiyoruz, yorulan defansa geçsin" taktiği ile oynayan ankaraspor bundan sonraki 30 dakika boyunca çoşkulu oynadı yer yer pozisyonlar buldu.. bir pozisyonda ankarasporun uzun saçlı futbolcusu bekir'in şutu direkte patlıyor, leo franco beklemediği bir anda ramazan topunun patlaması ile şaşkına dönen hacı amca gibi şaşkina dönüyordu.. bu sirada gio sağ kanattan topu orta sahanın oradan aliyor, keita'nin önüne birakiyor, keita 5-6 adim atip nefesi kesilip tam duracakken arkadan gelen ilyas, onu gaz pedalı sıkışan toyota araba gibi ezip geçiyordu.. ilyas kırmızı kartı görürken keita ölüm döşeğinden kalkip oynamaya devam ediyordu (zira yerde öyle kivranmişti ki tribundekiler "can vermek kolay değil işte" lakirdisina bile girmişlerdi) elano'nun kullandigi frikik barajdan dönüyor, ceza yayinin üzerinde topla buluşan lucas neill "yaradana sığınıp" sağıyla topu filelere birakiyordu.. filelerin bir canı olsa, işte o canın yanacağı an bu andır efendiler!

ilk yarı 2-0 galatasaray üstünlüğü ile biterken tribunler sabri'ye tezahurat yapiyor, sağ kanatta uğurun performansını hiç beğenmediklerini de facto olarak beyan ediyorlardi.. sabri de tüm bu sevgiyi ortadoğu ve balkanların en iyi sağ beki olduğu için aldığını düşünerek içten içe seviniyordu..

http://galeri.milliyet.com.tr/2009/8/9GaziantepsporGalatasaray_(09.08.2009)/17.jpg
(bu yaziyi gören emine yüzde 80 ihtimalle "ay kiriş kiriş ne o oyle" tepkisi vermiştir.. kadın kısmısı böyle işte arkadaş!)

sayılı dakika çabuk geçer derler ya, hakket 15 dakika çabuk bitiyor takımlar sahaya çıkıyorlar, soyunma odasındantozluklarını unutarak çıkan ankarasporlu hürriyet hakem tarafindan "kendini de unutsaydın evladım" diye uyariliyordu.. ankaraspor bu kez eski açık tarafına saldıracak, galatasaray'da adettir diye karşısındakine saldıracaktı..


dakikalar 65'i gösterirken oyuna emre çolak giriyor, gio bir maçta daha patlama yapamadan oyundan çıkıyordu.. hafta içinde olduğu gibi emre çolak yine girdikten 2 dakika sonra golle buluşuyor maçtan sonra "arda ağbi ortalarda genelde beni görüyor, ya da ben onun attığı yerde oluyorum. bu bir gönül bağı muhtemelen birbirimizle konuşmadan da anlaşabiliyoruz. bugun tabi ben gol attim, lucas abi gol atti veya arda abi gol atti önemli değil, kazanmak önemliydi galip geldik, inşallah madrid maçında da galip geleceğiz" diyecekti..



(bu fotonun konuyla/maçla bi alakasi yok.. sadece bayildigim için koydum!!)

hülasa galatasaray 3-0 lik net bir galibiyetle biraz da ankaraspor'un resmen sahada olmaması ile biraz rahatliyordu.. atletico madrid maçı öncesi sağ kanat ve mustafa sarp teknik heyeti kara kara düşündürseler de bence enseyi karartmanın alemi yok.. yüreği koyup oynarsa bu galatasaray takımı, atletico madrid vız gelecektir.. bunu da buraya yazıyorum..

6 yorum:

depik dedi ki...

bence çok saçma bi yazı olmuş. aynı maçı mı seyrettik anlayamadım. gio kesinlikle süper oynadı bu maçta. yoruldu diye çıkardı rijkard

bonaventure dedi ki...

ben izleyemedim maçı. lig tv manisa-fener maçını verdi.

Pati dedi ki...

ben gözlükleri beğendim soldaki eleman çok seksi bence :P

Gui.. dedi ki...

kewell'ın sakat sakat oynadığını, hatta 35 metreden çektiği şutla kaleciyi bayılttığını nasıl yazmazsın azuth?? maçın en bomba anıydı beh.

ugur parildak dedi ki...

@depik yapma dostum açtığı hiç bir orta yerini bulmazken 2 adam geçti diye nasil bu kadar beğenirsiniz? yani futbol çalım atmak değildir futbol sonuca gitmektir.. keşke artistlige de verilse puan ama verilmiyor işte..

depik dedi ki...

uurcum geç bunları. adamın orta yaptığı yere kimse gitmiyosa o naapsın.