2009 ankaraspor galatasaray

Salı, Eylül 01, 2009 zaman: Salı, Eylül 01, 2009

(i know kungfu)

eski ramazanlar diyince benim hatirladigim, huysuz virjin'in show tvde edepli program yapmaya baslamasi, ismet ay'in cikip meddahlik yapmasi, ve galatasarayli ismi olmayan bir muhabirin ramazanda alinan bir beraberlik sonucunda "takimi hakan sukur sahur'a kaldiriyor, kalkmayanlara baski uyguluyor. romen bratu bile bu yüzden oruc tutmakta. hatta hakan unsal isi abartip oruc tutmayan sabrinin burnunu isirmis o yüzden de futbolcular mecalsiz kalmislar ve oynayamislar" seklinde cikan haberlerdi. ama işte nerede o eski ramazanlar? galatasaray bugun ankarada 11 kisi kapanan rakibi karsisinda cok net bir oyunla 2-0 galip geliyordu..

yenişehir asas stadi irak mekan. hatta oylesine irakki, 87 sene evvel yapilmis olsaydi, muhtemelen bursa milletvekili ismail hamdi bey mecliste söz alacak "efendiler düsman yenikent asas stadinda top oynuyor, meclisi kayseriye tasimanin vakti gelmistir" diyecek, meclisteki ittihatcilar tarafindan da desteklenecekti. hoş ha yunan ha gokcek ailesi. o günlerde yunan ankaraya kadar gelmisken, simdi gokcek ailesi icine girmis bulunmakta. ankaraspordan sonra ankaragücü de derken olay yayiliyorlar. her neyse. ankaraspor sahaya sari formasiyla cikiyor, sirtlarinda ve sag bacaklarinda "ankaraspor" ve "06 ankara" yaziyordu. i.melih utanmasa oralara "buraya bakarlar" yazdiracak formalarin gogsune de plazma koydurup, büyüksehir calisiyor videolari oynatacakti. galatasaray da mor formasi ile cikinca, bu senenin zemheri zurefasi kreasyonlari tamamlaniyordu..

oyuncular cikis tünelinden cikarken bilal caktirmadan arda'ya gidip "abi durumumuz belli saldirmayin" diyip ricada bulunuyor, orda da halden anladigindan galatasaray ilk yarida pek etkin olmuyordu. ilhan cavcav ankaragücü ile birlesecek takimdan kelepir mallar almaya gelmis, "bu aydin karabulut bursaya gitmedi buraya geldi demek, bravo vallahi!" diyerek turk futbolcusunun durumunu ozetliyordu..

mac galatasaray'in ekranin soluna atak yapmasi ile baslamis dedigimiz gibi ilk yarida baki ve ömer'in sahane stoperlikleriyle, galatasarayin cok istekli olmamasiyla, mustafa sarp'in kafasini ve elano'nun klas sutunu cikaran slovak kaleci seneki ile bitiyordu. devrenin sonuna dogru sabri bir orta aciyor, ama ne yazik ki orta bu seferlik yerini bulmuyordu.. oysa hep sabrinin ortalari isabetli olurdu. hay allah..


(baki ankaraspor defansında güven verdi)

ikinci yari olurken ankara'nin galatasaray'a ac seyircisi yeterince galatasaray gorememekten muzdaripti. hoş kimisi dünyada daha cok gok kusagi olmasini da istiyordu ama yine de bir bakima haklilardi. galatasaray mehmet topal'dan baslayarak oynamiyordu. hoş 11 kisi kapaniyordu rakip takim ve galatasaray'in gol atmasi bir duran topa bakardi. ben bu noktada anlamiyorum. tamam baki ömer, sag kanat beki brabec, sol kanadini sabri sarioglu koruyabilir. gol de yemezsin ama arkadas sen niye kendini mactan sonra "cok iyi oynadik, istedigimizi sahaya koyduk ama rakibin usta ayaklarina engel olamadik" deme pozisyonuna sokarsin ki kendini.. 57 de kewell ve nonda baroş ile elano'nun yerine girerken, ardindan keita'nin yerine aydin oyuna girince galatasaray pencesini cikartiyordu. önce kornerden gelen topa ön direkte kewell vurdu, ardindan aydin'in ara pasi ile nonda aglari havalandirdi mac 2-0 olmus, baroş enerji icecegini kutusuna kadar yemis, tribunlerindeki ankarali citipiti galatasarayli kizlar "ay ay ay ay" deme kotalarini doldurmus, ankaranin sonradan oyuna aldigi arap oyuncu kendisi hakkinda ilhan cavcav'a "kumasi iyi, en son kac olur" seklinde konusturmus ve mac sona ermisti..

hülasa galatasaray karsisinda cikip canavar sekilde oynamali insan. 11 kisi sahana kapaninca adam atiyor işte kornerde frikikten golunu mani olamiyorsun ki. ha 11 kisi kapandin bari bir kornerde gelen topa kafa vuraydin. bakiye güvenmeyecek velhasil nihayetinde baki de olsa mercimek..

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Aslanlar gibi oynadılar yine. Avrupa bu maçları izleyip kendini iyi hazırlasın. http://www.facebook.com/dolunayabi