2009 antep galatasaray maçı

Pazar, Ağustos 09, 2009 zaman: Pazar, Ağustos 09, 2009

(emine için pankar bile yazdi abdi, ama emine veremedi abdi ye bi)

franz kafka'nın bir kitabinda şöyle bir sözü vardir: "çok sıcak anasını satayim".. işte bu muhtesem edebi söz gibi bir perde açılımı izleyecektir antepte. daha persembe'den pazar'a laf atmisti galatasaray taraftari ali sami yen'de: "antep maci saat 1930 da neden?" demişti. işte bu sicaklarda antepte insanlar yeni sezonu aciyorlardi. cumartesi gecesi damdan 3 kisi düsmüs, hastanelerin acil servislerinde tedavileri yapilip, kahvecene kendilerine gülünmüş, kebaplar yenmiş, kamil ocak stadı yavas yavas dolmaya baslamisti.. mactan evvel antepliler arasinda "sicak anasını satayim" diyen bir arkadasin tamamen yanlis anlasilmasi ile ufak bir tartisma cikmis, tartisma ciksa da koltuklari kirip sahaya atsak diyen bir kac genc de amaclarina ulasmisti.. tvlerinin basinda olan seyirciler bülent tulun'un mor formaya mavi forma demesi ile havanin ne kadar sıcak oldugunu idrak edebiliyorlardi..

galatasaray sahaya: leo franco-servet-gökhan zan-sabri-hakan-aydın-ayhan-mustafa-arda-keita-baros onbiri ile cikarken gaziantep gecen seneye nazaran komple degistirdigi forvet hattiyla: mahmut-m.yozgatlı-deumi-julio cesar-olcan-zurita-murat-hakan-tabata-beto-souza .. julio sezarlar ikilenmişti ve yeni gelen julio sezar evet o julio sezardi (şu meşhur olan) baros sabriyle konusup türkcesini ilerlettigini cümle aleme gösteriyor, sabri ise türkcesini pek ilerletemedigini yüz ifadeleriyle belli ediyordu.

(galatasarayli oyuncularin hepsinin ismi bir süre "ülker" sanilmis, sonrasinda olmaz lan öyle şey diyerek gercekler anlasilmisti)

velhasil maç bünyamin gezerin diadora formasini giymesi ile basliyordu. galatasaray kebap sarayinin oldugu kaleye dogru oynayacakti (televizyona göre sol taraftaki kale) maç biraz garip basliyordu. galatasarayli oyuncular onu bunu calimlayip halki korkutuyor, teknik futbolun ötesini sergilemeye calisiyorlardi. zaten cok gecmeden tak diye galatasaray golu arda ile atti..baros tipik olarak sifira inmiş, 6 pas icindeki ardaya topu birakmis arda da geldigi gibi topu aglara birakmisti.. 4 senedir ilk golu yabancilar atarken arda'nin sezonun ilk golunu atmasi çok şık olmuş, tribunlerdeki bir kaç taraftar sıcagin etkisiyle birden mesalelerini yakmisti. bir taraftar sigarasini meşaleden yakmaya calisirken kaşlarını gözlerini yaktigi rivayet olunuyordu..

galatasaray çok şık bir oyun ortaya koyuyor antep ise bir bocalama içine düşüyordu. "ulan 6 yemeyelim" diye prese girişiyordu murat.. fakat galatasaray akin akin gelirken bir korner kazaniyor, kornerden gelen topu ülker adli galatasaray'in yeni futbolcusu aglara gonderiyor, golden sonra adının ülker degil mustafa sarp oldugu farkediliyordu. yeni reklamlar bir süreligine akil karistirmisti tribunlerde..
(antep kamil ocak stadinin bazi yerlerinde yer çekimi yoktu)

20 dakikada 2-0 olmustu bile mac.. o sirada bünyamin gezer, antep'in vahim durumda oldugunu düsünüp molayi aldi. su içen anteplilerden mehmet yozgatli takimi ateslemeye calisiyor, gazi sadece julio sezar aliyordu. sabri su molasinda konusan gruplarin arasina girip "kim? kim? kim yapmis yahu?" diye muhabbeti dagitiyordu..

velhasil aradan sonra 28. dakika gibi julio sezar, simdilik 25 metreden, bir kac sene sonra 50 metreden bir sut cikartiyor, leo franco golu yiordu.. seneler once aynı noktadan atilan bir şut torbali spor macında avuta gitmis, torbali spor kalecisi de "ben oradan gol yer miyim ulan" diye sutu atan oyuncunun üstüne yürümüs ve kirmizi kart görmüştü. işte o macin hakemi bünyamin gezer anilarinin depresmesine ragmen golu veriyordu..

galatasaray'in oyununu bozmayi basarmisti antep cünkü dili bogazina kacar keita dahil mustafa sarp ve ayhan oyundan düsmüstü. mustafa sarp gol atmayi acaip becerebilen ama oyun esnasinda bi ön liberonun yapmasi gerekenleri sergileyemeyen, ya da henüz sergileyemeyen bir oyuncuydu kanaatimce.. ilk yari bu sekil biterken lig tv kameralari soyunma odalarinin kapisina kadar geliyor maç boyunca sinirli olan ayhan lig tv kameralarina "buyur gel içindekini de çek" diyip şortunu göstermek istiyor ama kendisine yakistiramadigi için yapmiyordu..

15 dakika aradan sonra takimlar 89 model station wagon pejo dizel arabasi rolantisinde maca devam ettiler.. (bu sahsim adina efsanevi bi rolanti biçimidir. cok ses yapar ama, hiç bir boka yaradigi yoktur) antep acikcasi biraz daha iyi oynuordu. keita oyundan cikiyor kewell oyuna giriyor, ayhan pek oynayamiyor mustafa sarp ise calima gidiyordu.. arda tam bir alex oluyordu yavas yavas. dakika 83 ü gösterirken de alex gibi oyuna dahil oluyor, nonda'yi süper bir sekilde penalti noktasinin bir kac metre solunda topla bulusturuyor, nonda da yaradana siginip topu aglara gonderiyordu. golden sonra aydin'a bakan nonda, az once aydin in kacirdigi pozisyonu hatirlatarak genc oyuncunun duygulari ile oynuyordu..
(sanirim hayatimda gördügüm en sahane pankarti antepli bir taraftar aciyordu.. bundan daha zekisini seneler once istanbullu bir kiz guns and roses konserinde "dont worry mom i am with axl" şeklinde acmişti)

hop sabri galatasaray'in golüne karsilik verdi.. antepli oyuncunun üstüne cikan sabri penaltiya neden oluyor, antepli oyuncu atis pozisyonunda oldugu icin antep 2 penalti atisi kullaniyordu.. iki penalti da gole cevrilirken mac birden 3-3 e geliyordu ama bünyamin gezer "hastir len" diyerek macin 3-2 oldugunu tabataya soyluyordu..

velhasil son dakikalarda bünyamin gezer'in polis karakterinden dolayi arda'ya gosterdigi ölcüsüz sari kart haricinde bir gelisme olmuyor galatasaray, senelerdir kabusu olan antep deplasmanindan 3 puanla donuyordu.. buradan eski antepli veysel'e seslenmek istiyorum.. "ne oldu?? noldu veysel?? gel kurtar takimini!! hah haaa!!"

9 yorum:

Akay dedi ki...

çok keyifli okuduğum bir maç yazısı oldu. ancak galatasaray ikinci golü kornerden değil serbest vuruştan kazandı:) sıckatan tabii hep sıcaktan. aslında sıcak değil de nem fena :)))

littleiv dedi ki...

ahahah veysel ya :) sevemediim bi adam. bu arada 45 derecede 3 puanla başlamak hoş oldu.

Adsız dedi ki...

Ev ahalisini uyandıracak kahkahalarla okudum sözlükte :D şükela diyorum! :)

Adsız dedi ki...

aynen kahkahalarla okuduğum bir maç yazısı oldu (:
bünyamin amca da halen çıkamamış meslekten hayatımda gördüğüm en dandik sarı kart sebebiydi=D

Adsız dedi ki...

süpersin azuth baba ! her maçtan sonra ilk buraya bakıyorum...eline sağlık !

ugur parildak dedi ki...

@akay ikisi de duran top sonucta :))

onun disinda tesekkürler arkadaslar..

Unknown dedi ki...

rijkaard'ın maçın bitiminde Sabri'ye eliyle gosterek iki dakika kaldı dur ulan yerinde demesi de gözlerden kaçmaması gereken noktalardan biriydi kanımca..

Chevic dedi ki...

sabri çok göze batmadan maç bitmiş olmasın istedi de garip bişiler yaptı işte...bu arada abdi kişisi o mavi yakalı değilse fena yancılık yapmış olayda, sen o kadar zahmet ver pankarta gel ölümcül noktayı kaçır :/

Adsız dedi ki...

Bunlar maçlarda gördüğümüz sıcak haraketler. Şimdi bunu okuyunca yarınki Avrupa Ligi maçı aklıma geldi. Bütün Avrupa manşetlerinde Türk'lerin bu tarz sıcak kanlılıkları çıksa da herkes görse. Başarılar yarın Galatasaray.