2009 altay kartalspor maçı

Pazar, Ağustos 23, 2009 zaman: Pazar, Ağustos 23, 2009

(kartalspor oyunculari antreman yaparken goruluyor (canlandirma))

öncelikle şunu söylemek gerek, futbol dediğin şey 22 tane genç erkegin, ayaklari üzerinde dikilip oynadigi, ve kaleye şut çektiginde golün atıldığı bir oyundur.. hiç lafi uzatmadan söyleyeyim ki 23 ağustos günü izmir alsancak stadında top oynayan 22 genç adam futbolun bu basit kurallarindan haberdar degildiler. kartalspor'lu oyuncular yerden kalkmak bilmedi, altaysporlu oyuncular ise kaleye şut atmanın "batil" bir anene oldugunu dusunup orta yapmayi tercih ettiler..

oysa ki gün iyi başlamişti. tüm ramazan hadisesine ragmen tribunler normal altay kalabaligi ile dolmuş, seref tribununun hemen altinda ise yeni bir tribun acilmis,bu tribune altay'in yoneticilerinin kanımca türk futbol tarihinde verilen en sevimli kararla, izmirdeki yetimhanelerde bulunan yetim cocuklar oturtulmus, hepsine de formalar giydirilmisti. oyle oturtulmus dedigime bakmayin, alenen tüm mac boyunca hopladilar zipladilar, tezahurat ettiler, üstlerini cikardilar, altay'dan gol istediler..

baslama vurusuna bir kac dakika kala izmirde top atilmis, "yunan saldirdi!" sanan bir kısım izmirli disinda oruclar statta da acilmisti. izmir'in gecesi alsancak'in üzerine çökerken, isiklar yeşil cimlere yansiyor, hakemler günün ilk küfürlerini daha ısınırken yerlerken takimlar sahaya şu kadrolarla cikiyorlardi:

altay: kilicarslan, alaaddin keyhusrev(tamam bu konuda saka yaptim), Ercan, Onur , Serkan , Şehmuz , Sinan , Okan , Burak , Musa , Mehmet , Yüksel..

kartal: eski fenerli oğuz, Mesut, Tolga , Yemen , Okan , Samet , Erdi , Ramazan , Göktuğ , Emre , Ali..

kartalspor gecensene ikinci yarida olan maç gibi yine paf takimla sahaya cikiyordu. kartal devamli altay'in karsisina paf takimla cikiyordu zaten. nasil bir denk geliş bu bilmiyoruz ama her neyse.. kartal'in 42 kadar seyircisi tribunlerinde yerlerini aldiklarinda (ki bu arkadaslarin tribun gruplarinin ismi "zombiler" olabilir, zira actiklari pankart "kefen dar gelir, tabutu kırıp da geldik" şeklindeydi), cigdem paketleri acildiginda her sey futbol icin uygundu ve altay maca basladi. liman tarafindaki kale kartal'in tenekeli tarafindaki kale ise altay'indi..
(kartalspor maca bir otobus dolusu taraftar ile gelmisti)

kartal maca hizli baslamis, özellikle sol aciklarinin fuleli oyunu ile altay'in kalesine geliyorlardi. canavar gibi oynuyordu genc cocuklar. 10 dakikada ceza yayinin oradan cok mukemmel bir sut cikiyor, ama selcuklu hükümdari kilicarslan haclilara gecit vermiyordu (tamam yemin ederim son bu) 20 dakikadan sonra kartalli oyuncular yorulmaya baslamis, her pozisyonda yere yatar olmuslar, altay da yavas yavas rakip kaleye yüklenmeye baslamisti. 20. kusur dakikada okan koç çok ama çok net bir şekilde ceza alaninin icinde kaliyor, hakem oyna diyor, 1 dakika sonra okan "bariz penaltiyi vermiorsun bunu ver" diyerek kendini yere atiyor, sari karti da yiyordu. 40. dakikada burak'in sutu direkten donerken ayni dakikalarda sehmuz'un cok net bir kafa sutunu oguz cikartiyordu..

ilk yari böyle neşe içinde hoplaya ziplaya biterken taraftarlar tuvaletin parali olmasi ile yikiliyor "duvara işerim abi o zaman" diyerek bizi cis kokulu gelecegin bekledigini acikca ilan ediyorlardi.. hangi stadin tuvaletleri paralidir acaba? basimizda bir dam yok, ama tuvaletlerimiz parali.

takimlar ikinci yariya cikarken bizim icinde bu sezonun kanser sezonu olacagini müjdeliyor gibilerdi.. burak olsun sehmuz olsun, okan koç'un hic bir ortasina cevap veremiyor, dahasi acilan hic bir orta yerini bulmuyordu. altay gol atamiyordu işte. kanattan orta acinca gol olmuyordu. niye üsteliyorlardi zerre anlamadik. tamam kartallilar her pozisyonda yere yatiyorlardi ama kardesim senin kaleye sutun yok ki! adam yere yatmasa, hadi diyelim kartal takimi sadece kaleci oguzdan ibaret olsa altay gene gol atamazdi. son dakikalarda bir ortadan altay'in 5 oyuncusu gol atmayi denedi, ama topa vuran oyuncusu disinda 4 oyuncusu oguz'un üstüne ciktigi icin gol iptal oluyordu haliyle..

velhasil mac gol sesi gelmeden bitiyordu. sanırım tahir kaptan'i arayacagiz. zira bu fuat hoca zerre güven vermedi bana..

2 yorum:

Chevic dedi ki...

shaun of the dead'den herhalde bu foto ? sallıyor da olabilirim heheh
deep(!) not:''okan koç çok ama çok net bir şekilde ceza alaninin icinde kaliyor, hakem oyna diyor'' eksik bir şeyler var sanki burada eheh

Parahuman dedi ki...

yanlış bilmiyorsam bu maça kartalspor yeni çıkan bi karar yüzünden borçları ödeyemeden lisans çıkaramadığı için 13 oyuncu ile gitti... 60. dakkada sakatlanan oyuncu yerine de mecburen yedek kaleci girdi hatta...