ORLANDO HİDAYETE ERDİ

Pazar, Mayıs 31, 2009 zaman: Pazar, Mayıs 31, 2009

76ers 0rlando 2. maç

orlando celtic 7.maç

Clevaland 4. maç

Biraz da Hidayet’in derdine orta okul aşkımız olan basketbol uğruna uykusuz kaldık bi müddet.Orlando magicleri - Clevaland Cavalierleri'ni 4-2 gibi rahat bir skorla geçerek adını finale yazdırdı. Cavaliers günümüzde hala tek adam formatında bişeyler yapmaya çalışan bir camia. Takım halinde kenetlenip Amerika’nın Sivasspro’u Hofenhayım’ı olmaya niyeti bozmuşlar. Lebron takımı oynatmaya çalışarak yer yer bu imajı kırmaya çalışsa da geri düştükleri her an foyaları ortaya çıktı. Geriye düştükleri her pozisyonda Lebron’un topu alıp alıp absürt noktalardan olmayacak şeyler denemesi ve Mike Brown’un buna müsade etmesi günümüzde pekte hoş bir şey değil. Haa adam iyimi derseniz, adam insan değil o ayrı. Ama bir Kobe bir Iverson olmak istiyorsa buyursun olsun, zaten çoktan o ayarda bir oyuncu oldugunu kanıtladı. Ama bir Jordan olmak istiyorsa 8 metreden 3lük denemeyi bırakacak.
Bir diğer sıkıntı ise takım halindeki çamur olayı. Herşeye yerli yersiz takım halinde itiraz etmek , bazen neticeyi topu potadan geçirmekten değilde başka şeylerden elde etmeye çalışmak gibi handikapları var. Bu tip durumlarda da hadisenin hep Varejao’dan çıkması ve Lebron ona ayak uydurması da itici gösteriyor kendisini. Bu şekilde 7 maçın alsan alsan 2 tanesini alırdın ki o zaman 4-2 biten seri Cavaliers için pekte başarısızlık sayılmaz diyebiliriz. 3. maç Lebron’un son saniye 3lüğü. 5. maç ise Mo Williams denen adamın kendini aşıp Lebron'a ayak uydurması ,attıgını sokması sayesinde alındı zaten. Yine de kendilerini uğurlarken buralara kadar geldikleri için tebrik ediyoruz.



Orlando ise Boston’un şampiyon olduğu seneki karakterinde bi takım. Yıldız oyuncular var ama maçları her zaman takım alıyor. Stan Van Gundy’i ise sevmemek mumkun değil. Molalarda verdiği gazlar, giyim kuşamı, herşeyi ile aslen kenar mahallede kavhe işletiyor(digitürk var), bu işi zevk için yapıyor izlenimi veriyor seyirciye.

stan van gundi. bildiğin gundi

Bence takımda ,şu adam sayesinde buralara kadar geldi diye gösterebileceğimiz birinin olmaması sebebiyle finale kadar uzandılar. Zaten öyle olsa Jameer Nelson sakatken baştan havlu atmaları gerekirdi. Pietrus’u petrus şarabı gibi bir kariyer bekliyor gibi duruyor. Yeni yetme olması rağmen kritik yerlerde toptan kaçmadı. Alınan maçlarda adı pek geçmese de büyük katkı yaparak bizden alkışı kaptı. Rashard Lewis( reşat reis) ise Ergün Pembe misali bir insan. Olayın ehemmiyeti nedir, bu sayı kaçarsa elenirmiyiz, seyirci sahaya inermi ,bütün bu insani duygulardan yoksun buz gibi işini yapan biri kendisi. Howard’la ilgili ise mantıklı bişeyler söylemek namümkün. Sen insansan biz neyiz? diyoruz kendisine. Takımın geri kalanı ise faydalı oldugu taktirde dakika alıyor zararı dokundugunda kenarda bekliyor. Ama hedo dahil major 3-4 kişi mumkunse final serisinde iyi oynasın. Yoksa Konya Bordeaux' benzemez misali, Lakers clevaland'a hiç benzemez.( biri şampiyon oldu biri küme düştü bu arada )



Hidayete gelince ,kendisi bu sene gerçekten hidayete erdi. Geçen sene en çok gelişme gösteren oyuncu seçilmesinin bir sebebi varmış demekki. Şampiyonluk şanslarını az gözüküyor ama şampiyon olsalar da Hidayet’in mvp şansı daha az gibi. Gönül ister böyle bişey olsun, hatta çıkarıp ona verseler ödülü kimse bişey demez harelde. Ama çok ekstra bişey yapmazsa şampiyona göre ödülü ya Kobe ya Howard’ın alması muhtemel. Bakacaz görecez...

3 yorum:

Erhan dedi ki...

ehue güzel özetlemişsin. Aynen ben de bir sivasspor benzetmesi yapmaktayım kendileri için ama iki seride birden hiçbir maçı kaçırmamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki Lakers karşısında işleri gerçekten çok zor. Kobe'yi gördük, Denver karşısında sadece ihtiyaç olduğu zamanlarda oynadı gibi bir şey, oynadı mı da tam oynuyor gerçi ibine. Hoş, Cleveland serisi başlamadan da "LeBron coşacak", "Cleveland bunları da süpürecek" yorumları yapılıyordu ama gördük az daha kim kim süpürüyordu.

Hidayet'in mvp olması durumu benim de içimi bir kıpır kıpır ettirse de imkansıza yakın o ihtimal. Şu anki istatistiklerini ikiye katlasa dahi Howard varken Hido'ya vermezler o ödülü gibi geliyor bana.

Şey bir de Howard'ın son saniye üçlüğü 2.maçta olmuştu diye hatırlıyorum ben fark etmez gerçi ha 2 ha 3 ha 5.

Chevic dedi ki...

Howard'ın 1 3lüğü var o da 6. maç sonunda :D kaçırdı onu da eheh

bombonera dedi ki...

:) allstar şenliklerinde var birtane de. ama yine sokamadı. olsun ama yakın geçiyor,benim kollarım o şekil olsa muhtemelen potanın üstünden geçer gider. 5lik olur