2009 real madrid barcelona

Cumartesi, Mayıs 02, 2009 zaman: Cumartesi, Mayıs 02, 2009

madrid in baharları yagislidir ay balam, madrid in baharlarinda mazlumun haykirisi duyulmaz. baharlar yalnız olur baharlar tutkulu, baharlara yazik olur ay balam, madrid'in daglarinda..

bugun kara bir gündür madrid şurekasi için. yarin "kapattik deseler" kulubu kimse "niye yahu?" demez heralde, diyemez kimse.. bornebau da 6 gol yiceksin ancak 2 gol atacaksin.. ve buna taniklik edeceksin.. sanırım bugun yataga yatan madridliler kara cumartesiyi unutmak için dua ediyorlardir tanriya..

her şey güzel başlamıştı aslında. maçtan 1-2 hafta öncesine kadar insanlar derbiyi konusmaya baslamis madrid'in kahvelerinden barcelonadaki cay evlerine kadar "abi kesin aliriz, aha yaziyorum buraya, yanniz bi adacayi yapiver be" muhabbetleri donmeye baslamisti. futbolcular hafta içinde eski futbolculardan nadal'in açtığı mobilya magazasinin acilisinda bulusmus, ramos ile puyol birbirlerinin beline sarili olarak poz vermiş "saha dışında dostuz" diyerek dosta düsmana mesaj cakmislardi..

ama işte saha içinde her şey farkli oluyor. insan o yesil sahaya cikinca gozu donuyor. 800 tane taraftar düsmesinler diye bellerinden bagli olarak barnabao nun en üstünde yerlerini almislarken, 80 bin kisi hep bir agizdan "

"bu sene sampiyon gorelim sizi
olmeden mezara koymayin bizi
korkutmaz bizleri musalla taşı
olumune seviyoruz biz madridi"

diyorlar ellerindeki dovizleri havaya kaldiriyorlardi.. vamos madrid diyordu herkes.. türkcesiyle "ye onlari madrid"

paralar atiliyor kaleler seciliyor ve mac basliyordu. daha macin basinda ramos garip bir hareketle topu kaciriyor messi'nin xaviye actigi topla xavi kaleye cakiyor casilas da armut toplayan bi kaleci olmadigindan topu cikartiyordu..

madrid savunmasini ileriye kurmustu. barcelona forvetlerine oyle bir defans kurmanin kötü olacagini erzurumdan dahi biliniyordu. fakat işe yaradi taktik ve hugain cok taktik bir sekilde topu aglara birakti.. mac 1-0 olmus ve tribünler "saldırın durmadan, bu taraftar arkanızda her zaman, madrid e rahat yok, barça ipnesine koymadan" diye bagirmaya baslamislardi.. ama ilerde ridvan dilmen'in "bu barcelonaya karsi sucu olmayan, sucunu itiraf eder" diyebilecegi bir oyun ortaya koyurdu barcelona. goz acip kapayincaya kadar mac 1-3 olmustu bile.. yan taraftan guardiolaya "delikanliysan sali günü de chelsea ye boyle oynasaydin ya pis herif" diye laf atiyorlar guardialada garip bir sekilde "onun gecesini annene soracaksin" diyince ortam geriliyordu.

ilk yari 1-3 biterken 800 kadar barcelona taraftari "ulan buraya nasil ciktik be cok yüksek" diyip ürküyorlardi.. düssen ordan zaten organlarini bulamazlar senin ya neyse..

simdi kabul etmek gerekirse bu ilk yaridaki mac benim hayatimda izledigim en inanılmaz mac diil.. hatta bu sezon la ligada izledigim en inanilmaz mac da degil. hatta inanilmaz bile degil. barcelona tikir tikir oynuyor oyle ekstra bir efor falan harcamiyor real madrid inanilmaz cikislar yapiyor ve barcelona da cezasini kesiyor.. ama dedigim gibi bu gece "realmadridhiçdeiyioynamiyor" sendromu var sahada ve ancak bir real madrid gribi durdurabilir barcelonayi.. bu arada ilk yaridaki bir iki pozisyon eski bir videodaki pozisyonlari hatirlatti bize:



ikinci yari da ayni gazla basliyor, real madrid robben'in ortasinda ramos ile bir gol bulunca "acaba mi?" dedirtiyordu ki casillas'in hatali cikisi ile henry topu tingir mingir aglara gonderiyor o umut da kalmiyordu. real madrid o kadar zavalli bir oyun sergiliyordu ki 18 macin 17 sini kazandigi bir ligde sanirim bucaspor da kendisini uefa kupasina sokabilirdi.. mac 2-6 olunca hakem "en az 6 saniye uzatma" verdi ve maci da o gazla bitirdi..

sahsen ben chelsea'li olsam cok da korkmazdim bu futboldan cünkü real madrid "çok kötü" kelimesine yeni anlamlar katti.. bundan sonra ispanyol sozluklerinde cok kotu kelimesi "2 mayis da real madrid in oynadigi oyun" olarak nitelendirilirse zerre sasirmam..

3 yorum:

ihsan dedi ki...

"onun gecesini annene soracaksin" sdfklsdjfsdf

gecmis olsun ya.

Adsız dedi ki...

maç sonunda o forma kutsaldır nasip olmaz herkese falan diye tezahürat yapıldı. Bu tezahürata alkışla karşılık verdi gago. bi taraftarın robbenin yanına giderek are you player demesi biraz gerginlik yaratsa da keyifli bi maç oldu. taraftarın tepkisinden çekinin boluda tesislere jandarma desteği istedi.

depik dedi ki...

ben de "taçsız kral fernando hierro, tek aşkıydı real madrid, senin gibi madirdliyi, unutur mu bu taraftar" diye bağırdıklarını duydum