4 Nisan 2009 Malaga 0-1 R.Madrid

Cumartesi, Nisan 04, 2009 zaman: Cumartesi, Nisan 04, 2009

“El Madrid saldrá con: CASILLAS;   SERGIO RAMOS, PEPE, METZELDER, MIGUEL TORRES;    GAGO, SNEIJDER; HIGUAÍN, VAN DER VAART;     RAÚL , HUNTELAAR”
       Yani diyor ki ; Marcelo ve Robben sakat, Hainze cezalı , Diarra ve Cannavaro ise milli maçlardan dolayı yorgun ayağına yatmışlar. Yedek klubesinin arkalarına bi yerde, dirsek çenede(dinliyor pozisyonu) uyukluyorlar. Ramos’u sahada görünce akıllara “ ulan bu adam yorulmadıysa siz naptınız o maçlarda  bu kadar  yoruldunuz? “ sorusu gelmiyor değil.


bu adam derhal doping testine alınsın. Dopingli çıkmazsa, maçtan önce yediği içtiği şeylere bakılsın, o şeyler yasaklı listesine girsin. Arda hala uyuyor evinde, sen  dakka 80de depara kalkıyorusun  burda

      Dengesiz, ne yapar, ne eder belli olmaz ve ofansif bir diziliş vardı başkent ekibinde. Marcelo’nun yoklugunda o tarafa Van der Vaart monte edilmiş , bu tarafa ise Robben’in yerine Higuan yamanmıştı. İlk 11i görür görmez “malaga gol atar, banko üst olur“ yorumunu yapıştırdım.(ikiside olmadı) 13. dakikada maçın kaderi yeniden çizilebilirdi. Higuan’nin kaleciyle karşı karşıya kalmasına ramak kalmıştı ki, Lolo arkadan yetişip düşürdü kendisini. Hakem faulu verdi ama Lolo’yu atmadı. Higuen “Hocaaa!! bizedemi lolo?” diye itirazda bulunsa da  hakem  pek oralı olmadı.

       


      Nasıl oldu bilmiyorum ama 18. dakikada Madrid, oyunu tamamiyle ev sahibi ekibin sahasına yığmıştı, fakat bu arada Malaga dördüncü kornerini kullanıyordu. (Madrid ise ilk kornerini 48. dakikada kullanıcaktı) . İlk yarının ortalarında maç dengelendi, sonlarına doğru ise Casillas iyiden iyiye antreman yapmaya başlamıştı. Çok sayıda şut geliyordu ama çok sayıda şut kalecinin üstüne  geliyordu. Neticede hakem ilk 45 dakikayı bitiren düdüğü öttürünce, Marcelo yoktu, Robben yoktu, 2 dakkalık heyecan aradık o da yoktu(0-0)



      2.yarı yeni başlamıştı ki Higuan sırf kendi çabasıyla durduk yere gol attı. İzleyici kitlesinde “aaa gol oldu” izlenimi bırakıcak bir ataktı. Arcantinli yıldız aday adayı,  sakin sakin top sürüyordu ki bi an bişey oldu,  bi hal geldi.  4-5 cm havalandı (şahitleri var) . Topu sağa çekti,   “girerse girer yaa”  dedi , sol köşeye yerden  yuvarladı. Süzüle süzüle köşeye yuvarlanan top daha 47. dakikada maçın skorunu tayin etti. 4-3lük ilk maçta 4 golüde Higuan atmıştı. Bu, Higuan’in bu sene Malaga’ya attıgı 5. gol oldu.  


ramos'un fazla gelen enerjisi gol sevincinde kameralara böyle yansıdı.Basın toplantısında Juan deRamos bu konudaki soruya "valla cevizli sucuk yiyormuş diye duydum,yazın napıcaz bu oğlanı bilmiyorum" cevabını verdi.
     
       5 demişken , son 5 lig maçında 8 gol atan, milli maçlarda da boş geçmeyen Huntelaar ise bu maçta kredisinden yemeği tercih etti. Ara sıra topla buluşup bazen çalıma kaçtı, bazen de fuzuli paslar atmaktan öteye geçemedi.Maç berabere bitseydi muhtemelen faturanın kesileceği adam  olacaktı.


maçtan sonra ekibimizin maçla ilgili sorusuna "benim gol atmam önemli değil ,önemli olan takımın galibiyeti" cevabını veren huntelaar'a spikerimiz" zaten gol atmadın hocam" yanıtını verince,hollandalı forvet  " bileklerime hakimim ,gerekirse 80 derece dönderebiliyorum"  şeklinde  olayı dönderdi.
     
     Malaga takımı ise bambaşka bir takımmış. İlk maçta Madrid attıkça atan ,Madrid çoştukça çoşan Malaga ,bu seferde Madrid’in vasat futbolunu benimsemekte güçlük çekmedi, rakibine çabucak ayak uydurdu . Bir ara tehlikeli sayılabilecek bir yerden serbest vuruş kazanmışlarken, Van der Vaart’ın tek kişilik baraj kurdugunu gördüm.(bi akıllı oymuş gibi)  Malaga’yı ne kadar ciddiye aldıkları ortadaydı. Bir rehavet havası sezmiştim ki ,serbest vuruşu kullanan ve Malaga’dan başka bir yerde forma şansı bulamayacagına inandıgım zat-ı muhterem topu Van der vaart’a nişanladı. “ ee sizin hakkınız da buymuş ama “ diyerek maçın bitmesini beklemeye koyuldum.


defansta onca eksik varken Pepe'de sekmeye başlayınca, deRamos'un  "raul'u mu  kaydırsam yoksa semih'i mi soksam"  diye ikileme düştüğü kaydedildi.
   
        Sonuç olarak vasat geçen maçın skoruda vasat oldu.(0-1) Madrid vasattı ,Malaga vasattı, hakem vasattı, ben de vasattım, hatta Ersin bile vasattı. Kupon devam ediyormu diye ,bi gözü sürekli livescore’da olsa gerek, konsantre sorunu yaşayan spikerimiz, ara ara ilginç replikler verdi biz izleyicilere. 2 defa “real medrid “ dedi mesela(çok tatlı oluyor öyle söyleyince). Hakemden bahsederken ise “ daha önce Real Madrid’in 3-0 yönettiği maçı kazanmıştı” gibilerinden birşeyler mırıldandı ki o maçta neler neler olmuş merak etmedim değil. (seviyoruz kendisi)

*bombonera






2 yorum:

littleiv dedi ki...

ahahah bombonera süper olmuş eline sağlık.

huntelaar'ın açıklamaları ayrıca bi süper..

ihsan dedi ki...

Devlet İstatistik Enstitüsü'nün verilerine göre ülkemizde her gün yüz binlerce iddaa kuponu hayatını kaybediyor. Bu kuponların büyük bir kısmı yüksek oran hevesiyle deplasman takımlarının galibiyetlerine yatırılıyor ya da ilk yarı/maç sonu neticelerini içeriyor.

ölüm sebepleri sırasıyla şöyle;

1) 2'den 1.
2) 7+
3) 2 ("Çok tatlı oran var hacı" olarak da bilinir bu)
4) 1 ("Üç büyüklerle içerde oynayan Anadolu takımı taraftarlığı sendromu")
5) "Abi cüzdanyadı işte yok mnskym!" (Gaiplik)

Cümlesine Allahtan rahmet dilerdim ama alenen kumar, alenen haram lan. Höeh.