21 Nisan Real Madrid 3-2 Getafe

Çarşamba, Nisan 22, 2009 zaman: Çarşamba, Nisan 22, 2009

     Usual Suspects’i izlediğim günü hatırlıyorum. İlk 15 dakikadan sonra heveslerim körermeye başlamıştı. Yarım saat sonra ise filmi kapatıp uyumak üzereydim.Sonraları vasattan orta halliye terfi etti filmimiz. Son 20 dakikaya girilirken ise işin rengi değişmişti. Yavaş yavaş izlemeye devam etmemden ötürü duyduğum pişmalık kayboldu. Ve tabiki final. Usta alicengizci Spency, topallamayı kestiği sahne ile film bitmesine 1 dakika kala golünü atıyor ve seyircisine koşuyordu. Film ise kalite final ile akıllarda kalıyor ve bu final sayesinde izlenesi bir film olarak hatırlanıyordu.



     Madrid, ilk yarım saatlik futboluyla tam da böyle bir izlenim bırakmıştı. “ ya maç var dediler geldik, oynamazsan olmaz şimdi..” mantıgındaki 8-9 kişi, tatsız tuzsuz bir futbol izletiyordu seyirciye. De Ramos, yakınından geçen her oyuncusunun poposuna ”koşsana oolum!!!” diye tekmeyi savuruyordu. Seyirci ise ses tellerini gözden çıkarmış “ madrid kudurdu!! kupa diye tutturdu!!!” gibilerinden futbolcular üzerinde baskı kurmaya çalışıyordu. Barnebau kale arkasında, yaklaşık 15 senedir elindeki o düdük gibi borazan gibi şeyi öttüren amca bile, daha bir hışımla,yanındakilere ilallah ettiresiye, yüzü gözü kıpkırmızı olasıya öttürüyordu elindeki o düzeneyi.

maça ardarda top kayıplarıyla başlayan küskün Guti, hocası "oynasa lan gundi!!" diye çıkıştıktan sonra kendine geldi ve futbolu hatırladı.

      Butun bu gayretler ,herkesin beklediği, gelse kimsenin şaşırmayacagı bir gol içindi. Derken sahaya bir gol indi, hatta golu de Madridli biri atmıştı. Ama bu gol kimseyi sakinleştirmedi. Aksine tansiyonu daha da yukseltmiş , ateşe benzin dökmüştü. Çünkü golu atan madrid alt yapısından çıkan ve bu gece Getafe forması ile sahada olan Soldado idi.(0-1) Soldado, komplike bir oyuncu olmamakla beraber hayatımda gördüğüm en rahat gol atan forvetlerden biridir(zaten komplike olsa, getafe ne?). Muhtemelen attıgı çoğu golden sonra “valla vurdum gol oldu” “ dokandım girdi” gibi yorumları vardır kendisinin. De Ramos’un golden sonra yedek klubesindeki Robben’e dönüp “ kak kak kak kak!!” diye bagırması aslında Madrid’teki asıl problemin ne oldugunu kanıtlıyordu bizlere. Sakatlıgından ötürü riske edilmemişti, zira bir sonraki maçlar Sevilla ve el-clasico idi. Fakat bu maç kaybedilirse clasiconun pek anlam ve önemi kalmayacaktı.(bkz:iki ucu boklu deynek)



   İlk yarının sonunda 4. hakem “2 dakika var gençler “ diye bagırdığı anda, Higuen “ bi dakka o zaman” diye cevap veriyordu. Çünkü hali hazırda kaleye bir metre uzaklıkta ve kaleciyi çalımlamış vaziyetteydi.(1-1) 



    Maça eksik bir kadroyla çıkan Madrid, maç içinde de eksilmişti. Robben’in yedek başlamasına sebep olan sakatlıgı, oyundan çıkmasına da neden oluyordu. Son 20 dakikaya girilirken “çakma davids” Drenthe sahada belirince “eyvah eyvah nelere kaldık” diye içimizden geçiriyorduk. Ama ilk yarı butun pozisyonları leblebi çerez gibi harcayan hucum hattı tamamen kimlik değiştirmişti. “5 dakkaya atarız” “gol geldi gelicek” gibi fısıltıların içinde maç izlerken, sahaya bir gol daha iniyordu. “atamayana atarlar “ olayına şahit oldugumuz dakikada, getafe defansının “yeter beaaa” diye uzaklaştırdığı top ,kontra atak olarak Madrid kalesine yöneliyordu. Albin’in gözlerini kapayıp yaradana sığınmasıyla tribündeki üstçüler hariç(içimizdeki danimarka) herkes şoke olmuş, kaç dakika kaldıgına bakıyordu. (1-2) Lakin 84. dakikada gelen bu gol Bison’u kızmırmıştı. 2 dakika geçmeden kazanılan serbest vuruş alicengizin işaretçisiydi. Hem yorgun hem dargın olan Guti’nin topu doksana astıktan sonra deRamos’a attıgı bakış gözlerden kaçmadı(2-2).



    Beyazlar,maç yeniden başlar başlamaz allah ne verdiyse rakip sahaya çullanıyordu. Casillas “ olm biriniz kalsın lan alovv” demeye kalmadan, sinsi getafe kanatlarından yine kontra kokusu geliyordu.Derken korkulan oluyor,golu önlemek pahasına Casquero’nun canına kasteden Pepe penaltıya sebebiyet veriyordu.(direk kırmızı)  Guti, Pepe'nin cinayete teşebbüs ettiği pozisyonda gördüğü karta itiraz etmesiyle izleyiciye "pes" dedirtiyor,  öte yandan  Pepe'yi ite kaka sahadan kovalayan Casillas  alkış topluyordu. 

Guti'nin bu kırmızı karta bile itiraz etmesi maçın hakemini hayrete düşürdü.  "noldu öldümü ya adam? bak yaşıyo işte" diye itiraz etmesiyle çileden çıkan hakem "hakkatten gundimişsin sen ama"  diye Guti'ye çıkıştı. 

     Maktul Casquero, gördüğü zulümün faturasını kendisi kesmek isteyince, seyirciler akıllara zarar bir penaltıya şahit oldular. Baldırına ve sırtına aldığı darbelerlerin etkisiyle bilincini yitiren, kendisini Totti, karşısındakini Volkan sanan Casquero “ bi haraket çekeyim butun stad mal gibi kalsın, bu an tarihe geçer offf büyüksün olm sen, evet büyüğüm ehheh” gibilerinden kendi kendine konuşuyordu. Lakin topu plaseyle aşırtmaya kalkınca kendi mala döndü. Gelen topa geri pas muamelesi yapan Casillas topu elinle yumuşatıp “ne şimdi bu?” gibilerinden bir bakış atıyor, ve topu direk öteki kaleye göndererek maçı kaldıgı yerden kaldıgı şekilde tekrar başlatıyordu.Bu noktada Casquero hem alenen dayak yemiş hem rezil rüsva olmuştu(yazık ya).


binimum forvet geceleri gizli gizli bir araya gelip Casillas'a penaltı atma olayını çözmeye çalışırken, Getafeli oyuncunun denediği taktik Casillas dahil herkesi hayrete düşürdü. Hayır o oyuncu Getafe'li olmasa yine bi nebze gol olma şansı var.Ama o formayla o gol olmuyor.



   Ve tabiki final. Bütün maç, topu dağlara taşlara diken Higuain ,uzatmanın son dakikasında bu sefer Guti’nin sol köşede açtığı delikten kaleyi tutturuyor ve seyircisine koşuyordu.(3-2) Maç ise kalite final ile akıllarda kalıyor ve bu final sayesinde izlenesi bir maç olarak hatırlanıyordu. Getafe deyince aklıma gelen ilk şey geçen seneki maçta yenilen evelere şenlik goldü. Ama bu gece yaşanan gag’lar herşeyi unutturan cinsten.Anladık ki bu iki takım aynı sahada tepkimeye girince enteresan şeyler oluyor.  



2 yorum:

ihsan dedi ki...

vasat macin yazisi guzel oluyordu; mac guzel olunca, mac yazisi da daha bir sahane olmus valla ellerinze saglik :)

"sinsi getafe kanatlarından yine kontra kokusu geliyordu"

mubarek getafe kanadi degil sanki bir kova hot wings :D

bombonera dedi ki...

ahahah bir avuç getafe kanatı, 15 sana 15 bana..