2009 sivasspor fenerbahçe fortis kupa maçı

Salı, Nisan 21, 2009 zaman: Salı, Nisan 21, 2009

(taraftarlar stada girerlerken, bilimum kesici aletleri, mesaleleri, cakmaklari ve espri anlayislarini kapilarda biraktilar)

memleketin cogu yaza girmis, gecen sene sezon sonu diye alinan seyleri giymenin heyecani ile dolanirken, sivasta 4 eylül stadinda zemheri bir sogukta oynanan ve ofsayta düsülen musabakadir.. onca ofsayt arasinda gol sesi de gelmemistir sahadan..

maçtan önce fenerbahçe ana takimindan 6-7 kişi kadronun dışına çeşitli nedenlerden koymak dışında kalmış, topla calisma sirasinda musa'dan istediği verimi alamayan antronor bülent uygun musa'nin üzerine köpek salmış, böylelikle türbülent taktigi ile takimi maça hazirlamisti. fenerbahce sivas'a sorunsuz gelmis, bir kaç taraftar genç fb'li aziz yildirim'a dert olmuş ama genelde bir olay cikmamisti.. sivas güzel bir maça hazirdi.. tüm şehrin keyfi ve umutlari yerindeydi. hatta sivasli sindi lakabi ile anilan tülin sahin fenerlileri "4-1 biter, 2 tane sezer 2 tane balili atar. sezeri cok begeniorum" diyerek kizdiriyordu..

mustafa kamil abitoglu'nun para atisi ve "temiz bir musabaka olsun, birbirinizi isirmayin, 23 nisan'da cocuklar ziplayacak burada sahaya zarar vermeyin!" uyarilari ile saat 20 gibi maç basladi. macin baslamasi ile mehmet yildiz ofsayt pozisyonuna düştü. tüm, kamanan ve mehmet yildiz ile gol düsünüyordu bülent ama maçın tamamında bu üçlü birbirini bozacak devamli ofsayta düseceklerdi. öteki tarafta ise sakallı yetim guiza tek basina ofsaytlara düsecekti.. sezer badur aleni olarak serbest oynayacaktı. kah forvet, kah defans hatta biraksan hakem bile olacakti..

4 eylül stadı biraz gariptir. insanlar tribunlere alttan girerler.. özellikle ilk yari boyunca devamli asagida yürüyen birileri gozukur.. hatta kimi maclarda o kadar abartili bir yerlesememe soz konusudur ki kimileri kavimler gocunun bitmedigini düsünür.. oraya gelen adamlarin arkalarinda ucu orta asyaya uzanan oklar ararlar.. aynen bu macin da ilk yarisi boyunca sivas tribunleri yerlerine oturamadi. tam yerlesmis "kirmizi, beyaz, sampiyon, kirmizi" seklinde koordine olamiyorlardi ki ilk yari bitti..

saha gorevlisi roberto karlos'un disariya attigi topu disarda ararken ikinci yari baslior, ve ikinci yariya sivas ayaga paslarla istekli basliyordu.. yan taraftan gelen "sezer cak kaleye" sesi ile sezer badur kaleye dogru abaniyor, top volkan babacanin sol tarafindaki çatalda patliyor, dönen topa kamanan yaradana siginip cakiyor ama top yine direkte patliyordu. sivas ikinci yari boyunca bu tür pozisyonlari cok bulacak ama volkan'i gecemeyecekti. ayni zamanda bir cok kontra da verecekti mamafi guiza denen cakma zafer biryol petkoviçi gecemeyecekti..

hülasa maç 0-0 olarak tescil ediliyor fenerbahce bir kez daha türkiye kupasinin kulbundan tutuyordu.. sivas özellikle mehmet yıldız tek forvet oynamaya alisik bir takim oldugunu bir kez daha gosteriyordu. ve kesinlikle macin ilk dakikasindan son dakikasina ileriye top sisirmenin fayda vermeyecegini bülent uygun gormeli yahu.. sifira inip orta cikarmak sivasda kesfedilmemis gibi duruyor zira.

2 yorum:

PVH dedi ki...

guiza'nin ilk yaridaki ofsaytlarinin sadece bir tanesi dogruydu. hatta birinde resmen 1 metre geriden firladi. sivas'a calinan iki uc hatali ofsayt da var. yan hakemler isi biliyor, herifler eyyamcinin krali. eger gol olursa ve atan herif 2 santim ondeyse boku yediginin resmidir, o yuzden herif kaleden uzaksa ve pozisyon tehlikeli olacaksa tak kaldiriyor bayragi. en fazla abi hatali kaldirdi denir, gol olmasin da o kadar hata olur diye dusunuyorlar. 1 metre yahu insaf, bu kadar mi kotu hakemsiniz?

Adsız dedi ki...

sivasspor liğde tenmesi gereken rakibi var. oda trabzonsporru yenmesi