2009 altay sakaryaspor maçı

Pazar, Nisan 26, 2009 zaman: Pazar, Nisan 26, 2009


İzmirde çatılardaki güneş enerjileri depolardaki suları ısıtıp, izmirli cümle halkı mutlu mesut banyolara taşırlarken, hava da oyle kisa kollularla dolasabilecegin bir sicaklikta degilken, izmir'in limana nazir stadi alsancakta oynanip altay'in 2 kere geriye düşüp 1 kere öne geçtiği ve nihayetinde 3-2 kazandığı musabakadır. Aynen ilk yarıdaki 4-3 lük maç gibi ama daha az işlem hacimli.

maçtan evvel sakaryadan gelen delikanli tatangalar göztepeli kardeşleri ile buluşuyor "bilader izmirde kizlar kendileri teklif ediyormus" diyen bir kaç sakaryali ortami gerse de inceden el ele kol kola alsancak stadinin deplasman tribunune yerleşiliyordu. yaklaşık 500 kadar sakarya taraftari ve sempatizani tribunde yerlerini alırken, süperlige direk çıkma hayalleri geçen hafta +8 de diyarbarkir'in attığı gol ile suya düşen altay'in ise yaklaşık 5000 kadar taraftari vardi bu güzel günde tribunlerde.


insanlar alsancak stadının gişelerinde biletlerini okuturlarken, santra yapan altayli oyuncular topu ayaklarından kaçırıyor, kaleci ile karşı karşıya kalan sakaryalı oyuncunun da gökhan'in naziklik dışı mudahale ile karşılaşması hakem tarafından "penaltı" ile ödüllendiriliyordu. maçtan evvel "şehmuz abi playof garanti nasil olsa biraz kasmasanız" diyen sakaryali oyuncuların istedikleri oluyordu. 1. dakikada 1-0 öne geçiyorlardi.

altay yiğitcansız 4 lü defansi, mehmet sedefli 4 lü orta sahasi, ve şehmuz ve buraklı forvetleri ile saldiriyor, ama sakaryaspor kah kırmızı sacli mustafasi, kah da "sakaryanın adami neresinden dürtecegini belirten" taraftarlari ile altay'a karşı koyuyordu.

burak çalık'a küfürler yükselirken 33 dakika olmuş o arada da soldan ceza alanına giren burak, yerden uzak direğe plase bir şutla topu aglara gonderiyor, golden sonra da kendisine küfreden duvar tarafindaki taraftarlara "bu forma için ölürüm" diyerek kazan kaldiriyordu. golden sonra "altayimizin golu çalııııııık" diye bağırıp tribunlere "burak" dedirten insan futbol tarihinde görülmüş en detone çığırtkan olarak kayitlara geçiyor, hatta ibrahim tatlises'in "bir tek dileğim var" ini soylerken harap olan arkadaşdan da beter oluyordu..

ilk yarı böyle biterken, devre arasında polisler top toplayıcı cocukların üzerine polis köpekleri ile giderek huncacik cocuklari korkutuyor ve bunlarla da acaip egleniyorlardi. her sari kartta insanlarin ismi anons edilince sari kart gören oyuncuya "yavsak" diyen abiler seslerini tazelemek için sıcak bir şeyler içiyor, stadın hoporlorlerinden latin amerika sarkilari yükselirken takimlar ikinci yariya cikiyorlardi.


gerek okan gerek özgürcan ile sakaryaspor hucum hattinda etkili oynuyor altay'da istesen alamayacagin fosforlu yeşil kramponlari ile yasin yine felaket oynuyordu. orta sahada kaptirilan bir topla ferdi depara kalkiyor pis burun vurarak topu aglara gonderiyordu.. 2-1 olmustu yine ve sakaryalilar yine altay'in muhtelif yerlerine koyuyorlardi. tahir kaptan risk aliyor defanstan bir oyuncuyu cikartip forveti molina ile güclendirmeye kalkiyordu. "ben türk yemeklerine alismadim ya" diyen molina ya hafta içinde güclensin diye keçi boynuzu yedirilmiş, balli pekmezler ile beslenmesi yapilmisti..

ve nitekim 80. dakikada ceza alanının yine solunda topa cok sert bir sekilde vuruyor ve durumu 2-2 yapiyordu.. sakarya kümeye gidiyordu ama altay'in durmaya niyeti yoktu. yine aynı taraftan onur 3-2 yapiyor ve bu sefer 2-1 iken yerden kalkmayan okan koç hakkinda "okan götü bok kokan" tarzi şirin laflar söyleniyordu..



velhasil bu sonucla playoflar garantilenirken umutlar hala devam ediyordu. eğer ki haftaya diyarbakir puan cikartirsa, toulousse yenilmez, madrid de puan kaptirirsa, togo ile malawinin maçında 7 gol olursa altay direk çıkabilirdi birinci lige..

fotolar tribundergiden.com dan.. ben üşendim telefondakileri atmaya.. hele ki maçtan sonra şark sanayi civarindaki "türistik dayana" binasi hakkinda bir şeyler söylemek gerek ama cidden üşendim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

aferin altayımıza. play offlara dinlenerek gidelim.

U.Ç.K. dedi ki...

Bak üstedeki postta yazdıgın Tatangaların deplasmanına,bi de kendi yaptıgınız deplasman fotolarını koyda kıyaslayalım chelsea misin,yoksa barca mı??