10 Mart 2009 Liverpool 4-0 R.Madrid

Çarşamba, Mart 11, 2009 zaman: Çarşamba, Mart 11, 2009

Beklenen oldu ,torres döndü vurdu gol oldu. A.madrid’te senelerce abilerinin gazıyla içinde yer eden r.madrid antipatisinin verdiği motivasyonla torres daha bi torresti. Keskinliğinle,bizlere bir fitbolcu maçtan önce rakibine ne kadar bilenebilir göstermiş oldu. Golünüde yazdı ki gayet hoştu.Abim saviola’nın gençliğinde barca maçlarını izlerken “bah bah fare zehiri gibi adam kıpır kıpır valla” diye överdi saviola’yı. Torres ilk 20 dakikadaki heyecanıyla bunu hatırlattı bana. Araları pek iyi olmasada abisi Raul’dan geçer not almıştır sanırım.(şu cümleyle Torres, Raul’dan anca not alabilir demek istiyorum).


maçta heinze'yle sözlü munakaşaya giren torres yaptıgı haraketle tepki geçti. heinze'den "haraket yapma haraketin allahını görürsün" cevabını alınca iki oyuncu arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı

Gerrard (ki muhtemelen bir hayat koçu var bu adamın) yine bir gaz yine bir hırs dolu bünyesi ile sahada ne yapsa faydası olur halde maça çıkmış,ülen bir gol atsamda şu taraftara koştursam, şu ellerimi bi açsam ‘heyy yavrum gole bakk’ diye bağırsam tatmin olsam hevesiyle oyundan alınana kadar şıkır şıkır oynadı.Nitekim 2 defa(biri penaltı) taraftarlarına koşturup butun nefsini körertti. Biri daha var ki istikrar abidesi kavramını mecazdan kurtarıp baya baya bi abide yapsalar bu adamın silüetinden faydelenilebilir. Mascerano maçta yine orhan gencebay’a gönderme yaptı. Gol atsaydı muhtemelen formasını kafasına geçiricek ve altındaki tişörtte “hatasız kul olur,beni sevmeyen ölsün” yazıyor olacaktı.

Real madrid’e gelince (bu taraftarı oldugum takımın ismidir) los galacticos’tan los kabaktikos’a yolculugu devam etmekte.Bu sene devre arası transferleriyle kadrosunu güçsüzleştiren yegane takım olmayı başarabilmiştir. Ligteki serileri artık beklenen birşey olmakla beraber takviyelerin buna katkısı vasatın üstüne geçemedi. Zaten ilk ciddi sınavında da a.madrid’le berabere kalarak rüyadan uyandılar.ilk sözüm rakip takımı osasuna sanan ve maça aynı taktikle çıkan Juan de Ramos’a. Hucum organizasyonu olarak robben alsın topu, gitsin gitsin içeriye girsin, pas vericek arkadaşını arasın ,bir çalım,, şuuut?? Korneeeeerr!!!!.... bu olmaz. yani olurda Anfield’ta olmaz. Boyle bişeyden medet ummasaydın ozaman totnım niye gönderdi bu adamı yaa diyebilirdim. Maçta ise heinze bir kez daha bu takıma ait olmadıgı bizlere kanıtlar bir oyun ortaya koydu. Gago’da boş durmadı , mascerano’nun yedeği olabilecek kapasitede bir orta saha oldugunu belgeleriyle kanıtladı.(bkz. stats.) masceranoya alternatif gagodun tişörtünde de muhtemelen “ hatalıysam ara 0212...” gibilerinden birşey yazıyordu ama o tişörtü biz ne zaman görürüz şimdi kestiremedim pek.Muhtemelen avrupada dikiş tutturamayıp boca’ya geri dönen yetenekli arcantinli fitbolcularla aynı kaderi paylaşıcaktır. Liverpool farkı açtı, sonra vites küçültür gibi oldugu dakikalarda baskıdan kurtulan Snider, Vander vart gibi üstatlar bir iki pas yapar gibi oldu ama 10 dakika sürmedi oyun gene rutine bindi.Benim puanı kapan tek insan Casillastır. Kendisi bir kalecinin 4 gol yediği bir maçta bile dunyanın en iyi kalecisi oldugunu kanıtlayabilerek benim gözümde tarihe geçmiştir.( bu herkese nasip olmaz. Koskoca Cehc 3 gol yedi ,iki dakkada madara oldu dilimizde hatırlatırım. Oğlu küçük emrah olsaydı, akşam eve gidince “dile düşmüşsün sen” diye çıkışırdı babasına)
Sonuç olarak Liverpool’u (evindeki maçlarda 15 kişimi oynuyolardır nedir çözemedim) ama göze hoş gelen baskılı ve hızlı oyunlarından dolayı tebrik ediyorum.İsmi Real Madrid olan bir takıma karşı son dakikalarda maksat gençler tecrubelensin diye oyuncu değiştirebilecek kadar rahat bir maç çıkardılar. Alkışlıyorum sizi ,valla ayaktayım şuan.


raulun  heba olan  gayreti reina'nın gözünden kaçmadı.  "tek başına napcan abi " diye  milli takımdan arkadaşını teselli  eden reina'ya raulun "ruh yok abi ruh yok" diye  yanıt verdiği kaydedildi.

Madrid ise hafiften tahmin edilen bir şekilde kupaya bir kez daha ilk 8 yüzü göremeden veda etti.eksiğimiz sakatımız yoktu ama jubile yapanımız vardı. Bu tip maçlarda gözlerin hala zidane’ı araması üzücü olmaya başladı. Materazzi yaraları sardı ama madrid’in cebinde parasıyla hala o kanayan yarasına çözüm bulamadıgına bir kez daha şahit oldum. Olmadı çocuklar ,hatta hiç olmadı böyle lan,, 4-0 ne arkadaş????


bombonera yazdı...

4 yorum:

littleiv dedi ki...

çok net bi galibiyet aldık azuth usta. yani ablukaya almak dediğimiz olay oldu. ki kalede casillas olmasa, benitez haftasonunu düşünmese ! bi beşiktaş faciası daha olurdu.

Edward Ander dedi ki...

çok güzel olmuş. elinize sağlık ve hoşgeldiniz! =))

steerpike dedi ki...

elinize sağlık.
bir de imla hataları bu kadar çok olmasa süper olacak.

bombonera dedi ki...

@littleiv
-dogru tespit

@Edward Ander
-teşekkür ederim ,gerçekten hoşbulduk..

@jack skellington
-size de teşekkür ederim.bu da dogru tespit.