8 mart 2009 kayseri fenerbahçe

Pazar, Mart 08, 2009 zaman: Pazar, Mart 08, 2009

sahsim adina "ben bir kadini severim, kadinlari sevmem" konulu 8 mart kadinlar günü yurt sathinda ve yavru vatan kibrista kutlanirken, hillary clinton güzel ülkemizi ziyaret etmiş, müjde ar ile sohbet etmis, ve mujde ar'a "peki iffet filminde kafanizi öyle sikistirdiginizda ne hissettiniz, madem monicayi merak ediyorsunuz!" diye sormayi göze alamamisken, kayserinin yepisyeni stadinda oynanan, ve tüm kayserililerin gözleri önünde fenerbahcenin 2-0 kazandigi musabakadir..

mactan evvel fenerbahce yonetimi kayserinin yeni yapacagi stada bir arkadas gondermis, "valla cimler bir garip, ben burada futbol oynamak istemem, ama güreşirim.." diyen yonetici volkan balli, süleyman hurmacinin sinirlerini bozmustu.. "fener hep boyle zaten" seklinde aciklamalar yapan bay hurmaci, fenerin gerçekten kayseriden çekindigini beyan ediyordu.. yalan da degildi zaten.. maça hava yoluyla gelen fenerbahcenin ucagi "fenerbahce havada tehlike atlatti" konulu bir habere neden olurken, futbolculardan volkan babacan "ucak düserse ertelenir mi mac" diye yoneticilerden birine soru soruyordu.. sükür ki ne ucak düsüyordu, ne de maç erteleniyordu.. sahanin islak zemini kurusun diye sanayide bir sürü fan yaptirilip sahaya konuyor "vallahi kiz gibi oldu" laflari arasinda oyuncular isinmak icin sahaya cikiyordu..

sozluk disi yorumlar icin: http://cekirdekcitayfa.blogspot.com

arsenal'in stadi tamam daha büyüktü ama 700 milyon dolara mal olmustu ve kadir has stadi sadece 60 milyon dolar gibi bir paraya mal olmustu.. kayseriliden korkacaksin arkadas. eminim ki bir sekilde "ulen bu stati yapanlarin esas bize borcu var" demislerdir de sonradan ayip olmasin diye beyan etmemislerdir bunu.. bilemiyorum.. bildigim bir şey varsa bu statta kazanilacak altinlar, dörde bölünecektir.. (bkz: hep su mu icecez himmet agabey)

digiturk un sahane goruntuleri icinde takimlar sahaya cikiyor, guizaya pankart tasittirilmiyor ve fenerbahce tüm kayserilere stadin hayirli olmasini diliyordu.. stattaki ilk baslama vurusunu bayan guiza'ya yaptirmak isteyen bir kaç seyirci "kandil olm bugun" diyerek yatistiriliyordu.. neyse maç fenerbahcenin ilk dokunusu ile basladi..

dakikalar 10 u gosterirken cok sakat bir yerden fenerbahce serbest vurus kullanmaya karar verdi.. suleymanunun "abi karlos vurmasin yannız.. yeni stat ayip olmasın!" serzenisleri icerisinde carlos topa abaniyor, kaleciden donen topu semih aglara birakirken "deplasman tribunu nerde deplasman tribunu nerde?" diye taraftarini ariyordu..

maç 1-0 olmustu ve kayseri bu dakikada kendi seyircisi onunde atakan olmaliydi.. fakat tüm kayseri halkinin rahatsizlik duymaya basladigi tolunay takimi bir sekilde oynatamiyordu.. kayserispor alenen gol atmayi bilmiyordu. kimse kaleye vurmayi düsünüyordu, en basit olarak.. dakikalar bir bir ilerlerken seyircilerin koordine olamamasi gozden kacmiyordu.. yani acik kirmizi diycekti, sag taraftaki kale arkasi sari diyecekti, kapali sampiyon diyecekti ve nihayetinde diger kale arkasi kayseri diyecekti ama hadise

sari
kirmizi
sampiyon
sari

olarak gidiyordu.. olamiyordu yani.. bu arada alex acaip sahane bir şekilde topu ayagina oturtuyor ve hagivari bir golu kayseri aglarina birakiyordu.. deplasman tribunun yeri belliydi, oraya gidip sevindiler.. ilk yari biterken mactan evvel cekilisle pejo 308 kazanan talihli "benzini nasil yiodur acaba?" hayalleri icinde maci siktir etmisti ki everton macının bittigi haberi stata ulasti.. bir cok futbol sever "simdi kayserim kazansin ya alalim paralari" diye düsünürken takimlar ikinci yari icin sahaya ciktilar..

kayseri bu kez saldiriyordu. oradan vuruyordu olmuyordu buradan ediyordu girmiyordu.. bu sirada pozisyona girmek isteyen eren "gerenimoooo" diyerek volkan'in üstüne kayiyor, kramponu volkanin formasini yirterek resmen derisine giriyordu.. orada volkan cekip vursa nefsi mudafaya girebilecekken volkan yattigi yerden erenin baldirini tekmelemekle yetiniyor, ve kayseri stadi volkan'in gordugu kirmizi kart ile kirmiziya boyaniyordu.. bu sirada kale arkasi "sari" diye bagirdi..

volkan babacan oyuna giriyor, maç biraz sertlesiyordu.. tolunay yan taraftan kirik koluyla saha icindeki sertlige müdahale etmeye calisiyor, emre "hocam sen karisma" diyip hadiseyi yatistirmaya calisiyor bünyemin gezer resmen basiretsizlik sergiliyordu.. bereket mehmet topuzun sag duyulu yaklasimi olaylari yatistiriyordu.. kayseri bastiriyor, ama bir türlü kaleyi bulamiyordu.. son dakikalara girerken penalti noktasinin üzerinden bir en direk serbest vurus bile kazaniyorlardi ama yine olmuyordu yine olmuyordu.. "yatir var anasini satiim, yatir üstüne yapmisik bu kaleyi.. erenler de rahatsiz olunca o kaleden gol yiyoruz o kaleye gol atamiyoruz" diyip genc furkan i korkutuyordu ali turan..

hülasa bu güzel statta oynana ilk macta fenerbahce net bir galibiyet aliyor, ve mac sonunda kadir has stadinin duydugu yegane şey "her zaman her yerde en büyük fener" tezahuratlari oluyordu..

0 yorum: