19 mart 2009 galatasaray hamburger sv

Perşembe, Mart 19, 2009 zaman: Perşembe, Mart 19, 2009

hadiseyi bilirsiniz, bir film izlemeye baslamissinizdir, film mükemmel ilerler, adam kiza aşıktır, kızın da bunda feci gönlü vardir birbirlerine kavuşurlar, süper de eğlenirler, film hizli hizli akarken, lunaparkta falan geçerken, uykunuz gelir.. yatak sizi inanilmaz bir şekilde çağırsa da siz inat edersiniz gitmezsiniz yataga, ama sonra ne olduysa olur ve işler boka sarar.. yonetmen çok dandik bir son hazirlamistir. sanat filmi yapmayi kafasina koymustur o.. kotu adam çıkar, kiza hallenir orada, onunla kalmaz oglana da hallenir ve filmin en sonunda iki aşığın ifal edilmiş vucutları filmin sanatsallgini ortaya koyar.. velhasil 2-0 dan mac vermek de böyle bir hadisedir..

ülke tam gaz seçimlere gidiyor, mehmet ali erbil akp'ye karşı ağzını açıp gözünü yumuyor, bununla birlikte kriz ülkeyi kasıp kavuruyordu.. 30 kusur senelik tariş batmış, "ya beceremedik aslen" diyip kıvırmaya calisiyor, devlet araba üreticisini korumak için vergileri düşürüyordu.. işte bu ahval ve şerait içinde mükemmel bir rüyaydan uyaniyorduk, galatasaray ali sami yen'de 2-0 öne geçtiği maçı 2 dakikada 2-2 berabere hale getiriyor, son dakikalarda da bir gol daha yiyip 3-2 yeniliyordu..

maçtan evvel dezenformasyon almış başını gitmişti.. arda oynamayacakti bir tarafta, hamburg ise "2 li defans cikicaz" gibi salak sacma demeçler veriyordu, kazan kayniyor "hamburg'da kaka oynamicakmis" seklinde seviyesiz espriler yapiliyordu.. galatasaray tribunleri kadikoy ruyasi için mükemmel bir kareografiyi cakiyordu eski aciga.. artik bu vakitten sonra avrupa kupalarindaki kareografilerin ugursuz gelmesine dair bişiler soylenmeli.. önce freddie yaptilar mesela, tarihinin en kötü sampiyonlar ligi performansini sergiledi o sene galatasaray, sonrasinda godfather vardi, rovansinda beş yedigimiz, şimdi de bu.. yeter bence!

kewell stoper oynuyor, serkan kurtuluş sağ bekte, sabri önünde baroş ve tartişilan isim lincoln ilk 11 de sahaya cikiyorlardi.. hamburg ise bildigimiz hamburgtu.. guerreroro falan hep oynuyordu.. ki macın ilk dakikalari ile birlikte akin akin galatasaray üzerine gelmeye basliyorlar ama galatasaray defansi bir sekilde hamburg un net pozisyonlara girmesine engel oluyordu. ama stoperimiz yok diye havadan oynama ogudu vermisti martin jol belliydi.. galatasaray'in baskiyi kirmasi icin bir 30 dakika ve yüz binlerce küfür yemesi gerekmisti.. sadece ali sami yen'de oynanmiyordu mac, yurdun dört bir yaninda ve yavru vatan kibrista, almanya'da her birahanede, her kahvede mac vardi ve milyonlar galatasaray'in biraz karakter göstermesini bekliyordu. bereket 30 dakikadan sonra galatasaray ayaga top yapmaya basladi, 32 civariydi ki "aaa lincoln oynuyormus" sesleri yükseldi semaya.. oynuyordu ama seninle bir eksiktik be lincoln..

ama yine de dakika 41 oldugunda , baroş sol kanattan ceza alanina giriyor, hamburglu futbolsever bir arkadasimiz (isim verip rencide etmek istemiyorum) baroşu ceza alanina hemen girer girmez biçiyor, hakem ellen roaddaki misali "ver penaltiyi" sesleri icinde veriyordu penaltiyi.. topun basinda avusturalyali kanguru stoper kewell vardi ve galatasaray'i bir sifir öne geciriyordu.

ilk yari biterken sabri kaleye şut çekmemiş, serkan güzel güzel bindirmis, galatasaray rakibi kaleye ulastirmamisti.. prezervatif reklamlari insanlarin aklina muzur seyler sokarken devre arasinda, tribunlerde gol olsa da mesaleler yakilsa da isinsak anasini satiim düsünceleri almis basini gitmisti.. hava soguktu, ve kadiköyde final öyle yakindi ki, yakınları aşıyordu hümeyra'ya inat.. (bkz: kordugum)

ikinci yarinin hemen başıydı ki, arda soldan ceza alanının hemen önünde lincoln'un de defansi perdelemesi ile baroş u topla buluşturuyor baroş da çok klas bir golle takimi 2-0 öne geciriyordu.. biz şehit ogluyduk, incitmeyecektik atamızı ama hangi çılgın 2-0 dan bizim maçımızı alacakti şaşardık.. ama alman yapiyor işte.. ingilizler 2 tane gemileri batinca "aman tanrim savasi kaybettik" diyip paniklerken almanlar bozmuyordu hiç. önce 57 de sonra 60 da o guerrero denen gestapo atti iki tane gol.. stoperlerin hatasi mi desek, lincoln un top tutamamasi mi desek, guerero nun sahsi serseriligi mi desek bilinmez. ama mac 2-2 olmuştu bile..

sonrasinda hasan sas sahada, nonda, ümit sahaya dahil oldu ama olmadi. olamadi.. olic'in tabutun son civisini cakan golu ile galatasaray kadiköy ruyasindan uyaniyordu.. allahi var dünyanin en güzel rüyalarindan biriydi bu. kadikoyde final oynamak. ama işte.. eğer bir lincoln'unuz varsa, eğer defans oyunculariniz sakatsa, eğer 2-0 dan maç verecek, üstünlüğü korumayi bilmeyen bir teknik heyetiniz varsa olmuyor bu işler..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Lincoln'ü kazanmak mı Lincoln'den kazanmak mı? Yeleli aslan Bülent'in yerinin henüz adamı olmadığı önce TS sonra da bu maçla ortaya çıktı. Hiçbir şey oynamayan GS yine de transferleri ve Arda denen, değerini kulübünün bile bilmediği bir adam sayesinde 2-0 öne geçiyor ve canı sıkılmış Macerayı Seven Adam gibi 60 dakkayı çöpe atıyor. İsyan ettiriyor, ama son 30 dakikada kendisi isyan etmiyor. Tek pozisyon bulamıyor, bulmaya bile çalışmıyor. Kör topal ancak buraya kadar gelinebiliyor. Bu seferki maç şansını kendi yaratıp gelmiş GS ile şansına fazla güvenen GS arasında geçiyor.

Son olarak da D-şamar denen, maalesef bu midesiz çarktan gelecek paraya bile avuç açacak kadar berbat bir yönetim olan GS yönetimi... 90larda GS Avrupa'da oynayıp da bir gol attığında her mahallede farklı yerlerden Gooool! sesi duyulurdu. Şimdi 2-0 öne geçince bile kimsenin çıtı çıkmıyor çünkü kimse maçları izleyemiyor. Futbolu tekilleştirip kendi zaafiyetlerini kapamaya çalışanlar seneye o stada hangi 50 binin geleceğini zanneder!

Adsız dedi ki...

inanamıyorum ya hayatım boyunca bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Küme düşsek bu kadar üzülmezdim. 2-0'dan maç vermek mi adama koyar, doğru düzgün rakip kalmamışken harbi final oynamaya inanırken elenmek mi ?
9 senedir tatmadığımız heyecanı yeniden hissetmeye başladığımız an biri gelip ağzımızın orta yerine sıçtı gitti.Bu tat nasıl gidecek bilmiyorum. Artık ne lig umrumda ne başka bişi. Hayat zaten tam anlamıyla boktan. bu ülkede daha da boktan. 1 haftadır hayaller kuruorz bu maçı rüyalarımzda defalarca oynuyoruz. Mutluluktan çok ağlattı Galatasaray beni hatta Bordeaux maçında dahi ağladım tribünde. Üzüntüden hiç ağlamamıştım ; 6-0'lık maçta dahi. Bu da oldu ya.
Yazık.

roland deschain of gilead dedi ki...

takımın 10 kişi kaldığı maçta son 20 - 30 dakikalığına kewell ın savunmaya geçmesini anlayabilirim, son çaredir geçici olarak yapılır ama böyle kritik bir maçta arda da sakat sakat oynatılırken kewell gibi oyunu ilerde tutmayı çok iyi bilen bir adam neden savunmanın göbeğine hapsedilir. takıma gol gerekirken neden kewell ileri gönderilip yerine kenardan bir adam alınmaz da o geride tutulup hasan sas tan medet umulur anlamıs değilim.

littleiv dedi ki...

kurtarıcı hasan şaş!

gerçekten etkileyici. neresiyle kurtarıcak? göbek!