13 mart 2009 hamburger galatasaray musabakası

Perşembe, Mart 12, 2009 zaman: Perşembe, Mart 12, 2009


(hayatımda gördüğüm en kral sinyalciliktir bu. taaa almanyadan "karşıya geçicez paramız yok" ayağı çekiyorlar.. bravo vallahi diyecek bir şey bulamiyorum)

Maçtan 2 hafta önce tüm Galatasaraylılar çeyrek finaldeki rakiplerinin kimin olmasının daha iyi olacağını tartışırken, bursa maçı ve özellikle sakatlıklar sonrası kimse o kadar net konuşamiyordu. Hakan Ünsal ve Sergen Yalçın hamburg’un çok iyi bir takım olduğunu televizyonda dile getiriyor (ki muhtemelen hakan az önce “Hamburg abarttigimiz kadar iyi değilmiş” diye açıklama yapmıştır) Meira “yedik içtik bana müsaade” diyip maçtan önce floryayı terk ediyor, “ee maçtan sonra gitseydin” diyen sabri’ye de “almanya’da uçan kuşa borç taktim Sabri, gidemem oralara” diyip kesip atıyordu..

Hamburg 19 mayıs tadını dolduran gurbetçi çocuklarının dertleri değildi ama bu. Savunma Sabri, hakan balta, volkan, emre den oluşmuş, forvette nonda olmuş olmamış kimsenin derdi değildi. Maçtan 1 saat evvel, stadın çimlerini kontrol için sahaya çıkan Galatasaray kafilesi stadın üçte birinin Galatasaraylılar tarafından doldurulduğunu görmüş, o şaşkınlık içerisinde sabri’nin “çimler çok güzel ya insanın yiyesi geliyor” demesi kaynamıştı. Tribunler “çıldırın çıldırın” diye çoşarken stat hoporlorunden “arkadaşlar sahaya sırtınızı dönmeyin düşceksiniz” anansu geliyor, ekranın sol tarafında, Hamburg arenayi bilenler için söyleyeyim, cami tarafındaki kale arkasında saniyesinde meşaleler yakılıyordu. “öleceksin gerizekali!” şeklinde çıkışan bir gurbetçi kontrolu ele almaya çalışırken takımlar sahaya çıkıyordu.

(bir ara stadın yerden ısıtması bozuldu. resimde ayakları yanan hamburglu futbolcular net bir şekilde görülüyor)

Dün okulda ölen gençler için saygı duruşu yapıldıktan hemen sonra maç başlamaya karar verdi. Bu kez Galatasaray bordo maçında yaptığı hatayı yapmayarak oyuna kendisi başlıyor, böylelikle ilk 1 dakika içerisinde gol yememeyi garantiliyordu. İkinci dakikaya girildiğinde tüm galatasaraylilar derin bir oh çekiyordu.

Galatasaray oyunu kurmuş, Almanya’da gayet güzel futbolunu oynuyordu. Hamburg şaşkına dönmüştü. Baktılar olmayacak tekmeleri sallamaya başladılar. Özellikle Guerrererorero yakaldığına çakıyordu. Bir iki derken barış “yeter mina koyiim” in Almancasını hakeme söylüyor, hakem de barış’a hak verip sarı kartını çakıyordu guerrero’ya.. bir on dakika sonra eyyamcı hakem barış’a kartını gösterecekti. Hakem bu arada bir penaltımızı vermiyor, o pozisyonu 8 yaşındaki ege günlüğüne

“Sevgili günlük, bugünkü maçta Galatasarayın bir penaltısı verilmedi. Hakem bile Fenerbahçeliydi. Bence her şeye rağmen Galatasaray kadiköyde oynayacak. Ayhan bugün gol attı. Elektrikler gitti.”

Şeklinde yazacaktı. Ki gerçekte sanıyorum ki kaleye 25 metre varken jerome boateng lincoln’u biçme kararı alıyor, top birden ayhan’ın önüne düşünce Ayhan da yaradana sığınıp topu kaleye çakıyordu. Hamburglu Benjamin “beyler hadi beyler, o barbar Türkleri yenelim” diyip takımı gazlamak istiyordu ama desantcis mutlak bir golu guerrero’nun elinden çekip alıyordu.


İlk yarı galatasaray’ın 1-0 üstünlüğü ile biterken, dsmart ok prezervatiflerinden yeterince reklam alamiyor, Osman tamburaci studyoda “devre arasinda konusmicak miyiz ya?” diyip kendini yiyordu. Golden sonra meşale yakan arkadaş “bi daha gol olursa yakma yahu” diyip telkin ediliyor bu arada ikinci yarı başlıyordu..

Hamburg canavar gibi maça başlamıştı, hop daha 50. Dakikada maçın Hamburg adına en iyi oyuncusu guerero sahane bir orta çakıyor petriç garip bir şekilde jansen’i kaleci alanının caprazında bulusturuyor, jansen’de çok şık bir şekilde topu ağlara gönderiyordu.

(bir ara arda hamburg kalecisine kazaran girdi. boateng de sanki derdiymiş gibi ardaya şekil yapti. arda dediğin kuştepe çocuğu yer mi bu durumları? ikisi de sarı kart gördü. hell yeah)

Maç 1-1 olmuştu ama Hamburg hala iyi oynuyordu. Süper bir ara pasla kontraya çıkacaklardı ki emre aşık tipik emre aşık oyunu ile kendini oyundan attırıyordu. Tamam hakem daha kaliteli olsa atmazdı ama işte.. Kewell o dakikadan sonra stopere geçiyordu ve maç sonuna kadar mükemmel oynuyordu. Kewell’ı savunmada gören türk taraftarlar da meşalelerini yakıyorlardı. 10 kişi kalmış bir takımın en gereksiz mevkisi 10 numaranın oyuncusu Lincoln oyundan alınırken afra tafra yapıyor “siteme yazacağım bunu!” diyip veryansını çekiyordu. Mehmet güven, ardından ümit karan, en son olarak da arda’nın yerine hasan şaş giriyordu. Bir ara hasan şaş pası atıp, ümit karan’ı topla buluşturmaya çalışıyor, ümit de faul yaparak golü ağlara gönderiyordu. “Ulen ne nostalji olurdu ha! Hasan pas, ümit gol. Vay vay vay” diye durumu özetleyen bir taraftarı tüm arkadaşları takdir ediyordu..

(maçın son dakikalarında galatasaray yedek kulubesi "hocam temiz su kalmamış" diyerek su kovasını değiştirme bahanesi ile maçtan kaçtılar)

Hülasa maç sahada yaşananlara göre mükemmel bir şekilde bitiyor, Galatasaray ali sami yen’e “ağzına sıçarız bunların” söylemleri ile dönüyordu. Bu arada Bülent hoca’nın yanındaki Cevat güler’in varlığı dosta güven, düşmana da korku salıyordu..

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel yorumlanmış. Hepimiz çok heyecanlıyız. Ali Samiyen Cehennemi'ne bekleriz...

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel maçtı.hakem bi de ümit karanın golünü verseydi mükemmel olcaktı ya neyse..
hasan şaşın durumunu da çok iyi açıklamşsnız.yıllar sonra hasan şaşı oyunda görmek hele de ardanın yerine girmesi tam anlamıyla nostalji yaşattı:)hakan şükürle hakan ünsal da gelsnler tam olsun di mi ama:)

littleiv dedi ki...

klasik azuth, yazısı olmuş on numero.

ama Guerrererorero'ya bittim yahu.

Adsız dedi ki...

10 numero bi mac yorumu olmus..ama emre asik sanki bu sefer hakliydi..adam gole gidiyordu..

Adsız dedi ki...

lincoln e daha cok yer ayırabilirdin, galatasarayın top mu kalemi muhabbeti süper olmus :)