13 Mart 2009 Florentino Perez- load last game

Perşembe, Mart 12, 2009 zaman: Perşembe, Mart 12, 2009

     Ligteki 9 maç=27 puanın verdiği gazla “Liverpool karşısında ilk maçı 3-0 rövanşı ise 2-1 kazanacağız” gibi enteresan bi demeci olmuştu taze başkan Vicente Boluda’nın. Salı günü yaşanan hezimetten sonra başkanın söylemlerini hatırlayınca insanda garip bir his oluyor. Biraz güvensizlik, biraz umutsuzluk, biraz ondan, biraz bundan, biraz da hadi ordan gibilerinden bi his bu. Kendisine ulaşamadıgım için bu şekilde skor oynadımı ,oynadıysa ne kadarlık oynadı ,tek maç yüklü girdimi, bu sorularıma cevap alamadım. 2 maçta 5 gol atıp 1 gol yemeği öngören başkanın takımı 5 gol yedi ama gol atamadı. Maçtan sonra yapılan boynu bükük klişe açıklamalara da 5 senedir alıştım, hastası, müptelası oldum. Sonuç olarak “abi juventus bize ters geliyor” , “bayern çok ters geliyo bize abi”, “arsenal çok ters takım hocam”, “roma’ya dikiş tutturamıyoruz biz “ derken bir tekmede liverpool’dan geldi. Yönetimine sorulması gereken “ ulan ne kadar major takım varsa alayı bize tersmi geliyor, bi kerede siz ters gelin bi takıma artık” sorusunu buradan telefonlarıma cevap vermeyen emanet başkana soruyorum.


bu bir veda havasıdır...

      Eski başkan Lorenzo Sanz çek senet işinden sabıkalı, son başkan Ramon Calderon ise seçim yolsuzluğundan istifa etti (artık üyelere çamaşır makinası,buzdolabımı dağıttı ne yaptı bilemiyorum), bir sonraki başkan için otopark mafyası yada madrid’in ünlü tefecilerinden biri uygun gibi gözüküyor. Allahtan şu an için bu konu pek tartışılacak bir konu değil gibi.Zamanının Galacticos başkanı Perez’in ayak sesleri sadece İspanya’dan değil, İngiltere’den hatta İtalya’dan da duyuluyor sanki. Nerde ilginç bi hadise,enteresan bi gelişme olsa futbol kamuoyu “eeee perez geliyo aga” yorumunu yapıştırmaya başladı bile. Kaka’nın oldu bitti denilen Man.city’e transferi bir gecede suya düşüyor , kapandı denilen c.Ronaldo-madrid defteri yeniden açılıyor, “kafamı kesseler villa’yı satmam” diyen Valencia başkanı “aslında satabilirim sanki” diye yan çiziyor, kewell bu gece alenen 35 dakka defansın göbeğinde oynuyor, ben olan bitenleri lugano gibi meraklı ve heyecanlı gözlerle izliyorum.


5 ağustos 2009 marca; "kaka imzaladı,messi yolda!!"
 
      Demem o ki temmuz sonlarına doğru Madrid’te son zamanlarda alışılanın aksine çok kral şeyler olabilir. Zaten yakın tarih bize der ki, bu söylentileri gerçekleştirebilecek ,bu transferlerin üstesinden gelebilecek bir kişi var,o da Florentino Perez’dir(madrid’te değil dunyada).  Bu konuda R.Carlos’la aynı fikirde olmamın beni mutlu ettiğini söylemeden edemedim(çok zeki biri kendisi öyle böle deil) . Tabi ki raul, casillas, ramos gibi demirbaşların yanına, kalması gereken 7-8 kişi(robben,pepe, marcelo vs..) koyarak bir çekirdek kadro oluşturabiliriz. Ama bu kitlenin dışındaki herkes gidebilir,bazıları kalabilir gibi bi düşünceye sahibim. .(bir kaç jübile de sözkonusu)



     Gitmekten konu açılınca illaki üzülecek isek ister istemez Mijatovic geliyor insanın aklına. Zamanında beyaz formaya nasıl yakışıyorsa(üstte) ,hafif göbeği ve jöleli saçlarıyla(altta) sportif direktör koltuguna da yakışmıyor değildi hani.. gönül istedi herşey karizma fotograflarda oldugu gibi güzel olsun amma,, lakinki, öyle olmadı. Bi ara Bülent Akın’a 9 milyon dolar verip galatasarayı aklayacak, bizlere “ulan hagi’nin bir bildiği varmış” dedirtecek sandım. Dogrularıyla yanlışlarıyla gassaray taraftarının hagiyi sevdiği gibi onu sevmeye hazırız. Yeterki yazılanlardan okuduğumuz gibi görevini bir bilene devretsin.


maçtan sonra " bir değil iki değil dört yedik, 5 senedir böyle oluyor,ne diyim bilemedim" diyor mijatovic. sen bilemezsen benmi bilicem üstat diyorum bende burdan.keşke bilseydin...

      Sonuç olarak insanoğluna mesajım şudur; Her kim ki R.Madrid forması almaya niyetlidir az beklesin. Hem euro biraz düşsün hem de  seneye menude bir ibrahimovic, bir benzema, kaka(bu biraz tuzlu), efendime söliyim bir messi (allah söyletiyo allahh!!) ya da bir C.Ronaldo olması çok muhtemel, pek mantıklı,olası bir iştir.

*bombonera yazdı

6 yorum:

steerpike dedi ki...

abi yazılar çok güzel de, en azından word'e koyup bi spellcheck yaptırsan, daha bir keyif alsak okurken.

bombonera dedi ki...

öncelikle "itina" ile okudugun için çok teşekkür ediyorum sana.Herkes yapmıyor bunu.Acelecilikten ve acemilikten olsa gerek diyorum. Biz biraz daha dikkatli olalım,sen uyarılarını kesme, illaki mutlu oluruz bi şekilde.tekrar teşekkür ederim..

ihsan dedi ki...

Yazı süper olmuş, yalnız F. Perez'in solak olduğunu öğrendim fotoğraftan. Dehşet içerisindeyim şu anda. Hani solak adamdan futbolcu olur, tenisci olur falan filan da Florentino Perez de mi olur yahu?

Bende ne cevherler varmış.

İtina ile okuyan arkadaşa teşekkür edene kadar insan bana bi teşekkür eder :'( asşlfkdjaslşf

ben de çok güzel okudum. yıldızlı pek iyiyi hak ettim.

Sana ve azuth karşime de bir çift mesajım var. Şimdi bu azuth kişisi üç vakte kadar bu işten ekmek yemeyi kafaya koymuş görünüyor, ondan mütevellit kendisi "boyle sozluk entrysi gibi turkce karakter kullanmadan" yazmak yerine imlasına falan dikkat etsin, sonra aynı şeyi redakte etmek zorunda kalmasın. Değil mi?

Sana mesajım da şu, bedavaya yazdığın yazının imlasını da cilasını da pas geç aga, okuyan her türlü okur ;)

Hürmetler.

bombonera dedi ki...

asdşlkjasla eyvallah kardeşim.

-Perez'in solak olması durumu müthiş tespit.futbolda ki "müthiş sol ayak" terimini, başkanda "müthiş sol el" olarak değiştirdin. Zaten Perez boş mukaveleyi affetmeyen ,karşı karşıya kaçırmayan ,bileklerine çok hakim bir başkan.

-teşekkür etmek konusunda ,valla ayaktayım şuan. alkışlarla yaşıyorum ,şakşakcılık yedi bitirdi beni aşsldkasşd,,,, sana da teşekkür ederim kardeşim.

-mesajını aldım.azuth'ta tez zamanda alır,değerlendirir,burdan yürür,çığır açar,yapar,eder.Sen görmüşsün ben de gördüm, bide bizi görün aga, seneye beyza'yı özlemeyelim sona..ahhah töbeler töbesi...

ihsan dedi ki...

Beyza'da seninle birlikte Nihat-Kovacevic lezzetini yakalarız beybi.

Ha, şu şöyle yazar, bu böyle yazar, o öyle yazar. Hepsi birdir! Ama... Lakin ki, öyle değildir.

Adsız dedi ki...

Büyük maçların 2009'daki en formda takımına karşı değil şimdiki Madrid, 90'lardaki, kıtlıktan çıkmış gibi her kupaya saldıran Madrid gelse yine bir nane olmazdı. Rafa bu sene istediği imtiyazları kulüpten bir türlü alamayışının hıncını karşısına çıkan takımlardan alıyor. Önüne geleni 4 köşe yapıp gönderiyor. Madrid kötü kura çekti, olan buydu sadece.

Vesileyle: Blogu -interneti iyi bilenler için- gayrettepe tt tarafındaki ek$ide azuth'u keşfettiğimden beri takip ediyorum, yazmak bugüne kısmetmiş.
Çift Vesaitle: Kayseri - Fener maçı iki kez çıkmış. Birini kayserili diğerini fenerli gözüyle mi okumalıyız yoksa?