İzmir Halkı Futbol'a Aç

Perşembe, Şubat 12, 2009 zaman: Perşembe, Şubat 12, 2009


ne zaman bir milli maç yapilsa, ne zaman bir istanbul takimi izmirde gelip maç yapsa duyulacak terane budur "bakin tribunler tiklim tiklim, izmir halki futbola aç".. akabinde de direk tespit yapilir "bir takimin artik süper lig'e cikmasi gerekiyor.." bunu soyleyen izmirlilerin en azindan bir futbol takiminin, 11'ini az buz sayabilmelerini beklerim ben.. altay'in mesela 15000 kisiye oynamasini beklerim, karsiyakanin 30 bin'e oynamasini beklerim.. genc beylerimiz, genc hanimlarimiz kendi takimlarinin maclarina gitmezler, ama istanbuldan gelince gençler hop akarlar giderler maçlarina.. sonra da aynı terane calinir "izmir halki futbol'a aç" yok efendim izmir halki futbol'a aç falan degil.. izmir halki istanbuldan gelen cocuklara aç..

bir şekil anlayabiliyorsunuz tabi. şu göztepe'nin karşıyaka'nın altay'in cevval gençleri, bir şekilde kendi aralarinda yillar yili kavga edip, tribunlerden soguttular halki.. bir de bir şekilde izmirde futbol seviliyorsa bu izmir ataturk stadi'na ragmen bir şeydir.. hiç bir takim taraftarinin "mabedimiz" diyecegi bir yeri yok ki şu izmir çukurunda.. altay'in bile zor maçları olduğunda, direk atatürk'e taşınıyor hadise..

izmir futbol'a aç maç değil efendiler.. futbol duruyor burada.. gelin hafta sonlari saat 2 civarinda alsancak'a, gidin buca'ya takimlarinizi destekleyin önce, o çok sevdiğiniz, yollarini gözlediğiniz istanbullu beyler de izmir'e gelirken bir iki kere düşünsünler, sivas'a gittikleri gibi gitsinler..

bir de bu hadise izmir halkinin kaliteli futbola acligina indirgeniyor bazen ki o daha fena.. kaliteli futbol denen sey de fenerbahce, galatasaray, besiktas ha.. nasil artik kaliteli futbolsa.. görmüyoruz sanki.. fenerbahce'nin büyüksehir deplasmanlarini, ne bileyim efendim besiktas'in konyasini.. süperlig'e cikinca sanki izmir'de chelsea ile barcelona maç yapacak da ona bakip izleyecegiz.. delpiero forma verecek icabinda ne bileyim, henry deniz atında bira içecek, ronaldo gül sokakta karı kız kesecek..

yok öyle bir şey. süper lig dedigin sabri, ibrahim üzülmez, uğur boral gibi isimleri içeren bir hadise. istanbul takimlarinin bir farki yok aslen altay'dan, karşıyaka'dan, buca'dan.. daha neyin tatavasını yapiyorsanız.. stadina bir kere gitmemişsin, ama acaip koyu galatasaraylisin. olmuyor öyle.. hayir ben de galatasarayliyim eyvallah, ama önce altay'liyim yahu.. zira ben bağırmışım alsancakta "sehmuz ofsayttasin" diye, ne bileyim "erdi facebook'una eklebeni, cannavaro musun" demisim, duymus beni gülmüş etmis..

bu güzellikler varken nasil aç kalıyor izmir futbol'a anlamiyorum ben..

5 yorum:

depik dedi ki...

bence futbol izmir e aç abi. konduramıyolar kendilerine, o yüzden böyle diyolar.

ugur parildak dedi ki...

futbolunu yedigimin türkiyesi

Reds dedi ki...

mükemmel yazmışsın. Ben de galatasaraylıyım ailemden dolayı ama önce Karşıyaka tabii ki.. En azından Karşıyaka bu tribünlere doluluk olayını biraz da olsa ileri götürdü bu sezon. Ayrıca kaliteli futbol tespiti çok daha doğru. Ben TSL'de derbi maçlar hariç 3 büyüklerin maçlarından çok zevk almıyorum. Esas er meydanı Bank Asya...

farlimas dedi ki...

oyle 2 takim birden tutmakla olmaz. Zaten Turkiye'deki futbol algisinin, taraftarlik bilincinin guduk kalmasinin bas sorumlusu basari acligiyla bir anadolu takimi bir de 3 buyuklerden birini tutma mantalitesi. kiniyorum. Anadolu takimlari yanci degildir.

ugur parildak dedi ki...

neden olmasin ki? bunlar ayni kulvarda iki takim değiller.. yani en azindan aynı şey için mucade etmiyorlar.. bu eski sevgilinin düğününe yeni sevgilinle gitmek gibi bir hadise. ikisini de seviyorsundur ama birisi evleniyordur.. yapacak bir şey yok.. altay birinci lige çıktığında galatasaray şampiyonluğa oynarken altay düşmemeye oynayacak.. ikisinin kulvari farklı işte. ama geçen sene sivas, bu sene bursa ve kayseri taraftari olsam tabii ki büyük takımı tutmam. altay da kafaya oynarsa direk altay'ı tutarim. ama dediğim gibi amaçlari farkli olan iki takimi tutmanin bir sorunu yok bence..