8 şubat 2009 altay güngören belediyespor

Pazar, Şubat 08, 2009 zaman: Pazar, Şubat 08, 2009

(ercan'in çok kötü oyunu neticesinde 20. dakikada oyuna alınan mesut bulduğu su birikintilerine basarak rakibin üstünü başını ıslatmaya çalışmaktan başka bir performans sergileyemedi)

yagmurlu bir izmir gününde, insanlar "yagsin yagsin bereket yahu, suzu kaldik" demeyi birakip "allahin gücüne gitmesin ama yeter lan.. ingiltere mi burasi? watford mu?" demeye baslamislarken, izmir alsancak stadinda oynanan, bir o takimin, bir bu takimin öne geçtiği ve nihayetinde altay'in 3-2 kazandığı musabakadir..

maçtan evvel izmirde kahvaltilar boyoz ile yapiliyor, çaylar içiliyor, 13:30 daki maç için evden çıkılıyordu.. federasyonun gün be gün maç saatleri geriye almasi alcak seslerle kınanıyor, "9 da yapilsin oldu olcak" veryansinlari çalınıyordu.. zirveden gitgide uzaklaşan altay'i yagmurda izlemeye nereden baksan bir 5000 kişi gelmişti. bu 5000 kişinin 3000'i açığı doldururken, alsancak stadının havuza dönen tribunlerinde ufak bir çocugun boğulmak üzereyken kurtarilmasi üzerine altay baskani, taraftarlarin isterlerse kapaliya gelebilecegini işaretle belirtti. bunu firsat bilen slumdog millionare kivamindaki cimentepe tayfasi kapaliya dolarken bir avuc taraftar güngeren belediye taraftarlarini gözden kaybetmemek için yerlerinde kalıyorlardi.. güngören belediyeyi destekleyen tam olarak 17 taraftar ve 22 polis bulunmaktaydi.

her zaman olduğu gibi altay ilk yarida apartman tarafindaki kaleye oynayacakti. gökhan kaleyi koruyacak, ileri uçta sehmuz, burak sagda yasin solda molina gol arayacakti.. mustafa kamil abitoglu'nun baslama düdügü ile birlikte yagmur siddetini arttirmis, açık tribundeki "çimentepe" afişi yerinden çıkmış, bir kaç yaşlı altay taraftari direk grip olmuştu..

altay ev sahibi bir takim gibi atak oynarken, güngören'in 1.50lik 10 numarasi yanılmıyorsam turgut çamura saplanıyor, cannavaro erdi onu camurdan çıkartiyordu.. tribunde su sıçratmaya yönelik çirkinlikler, naylon posetlerle yapilan maymunluklar yasanirken sehmuz ceza yayının oradan çektigi bir şutla takimi öne geçiriyordu.. tribunler delirmiş tipik karşılıklı "büyük altay" tezahuratini yapmaya baslamislardi.. kapali büyük diye bagirdiktan sonra tam açık altay diye bağıracakken tüm stat kompile "büyük hasiktir" çekiyordu.. güngören beraberliği sağlamıştı..


güngören bir kere gelmişti ve golu atmişti.. dakika 40 gibi bir kere daha gelmeye karar verdiler ve yine benzer bir şutla,yunus topu gökhan'in yanından aglara gönderiyordu.. güngören'in bir avuç ama gür sesli taraftari delirmişti.. özel seçim deplasmana gelen taraftarlar alsancak stadını inletiyorlardi.. dakika 45'i gösterirken güngören belediyeli adem gayet manyak bir şekilde ayagini yerde topa hakim olan gökhan'in burnuna ekleştiriyor, ve gökhan'in burnu kırılıyordu.. gökhan'i almak için gelen ambulans çamura saplanınca "beyler el atalim beyler" cagrisina bordo mavi formalar içerisinde güngören belediyesporlu oyuncular geliyor ve ambulansi iktiriyorlardi..

alsancak stadinda her maçin devre arasinda olduğu gibi öfke hakimdi.. hakem'e ve güngörenli adem'e yapilan galiz küfürler "gökhan için güngörene koy" tezahuratlarina yerini birakirken güneş yüzünü belli etmeye başlıyor, altay bu sefer duvar tarafindaki kaleye gol atmaya karar veriyordu..

(bunlarin cümlesi açık bileti ile girdi buraya.. ama noldu? orada da ıslandılar.. yaaa efendi.. )

ikinci yarinin hemen başlarında kaleyi döven merter topu direğe nişanlıyordu.. tahir kaptan takima cesur bir oyun oynatiyor, çok geçmeden de yiğitcan kornerden gelen topu ağlara birakiyordu.. maç 2-2 olmuştu ama tahir kaptan alenen galibiyet istiyordu.. feyyaz olsa 2-2 nin üstüne yatacakken, molina oyundan cikiyor, yerine can giriyordu.. ben bu noktada tribunden 15 yaşındaki cocugunu sahaya atmaya calisip "can kim? candan forvet mi olur? cani aliyorsun oyuna.. bunu sok oyuna (cocugunu kastediyor) daha iyi" diyen babaya katilmiyorum. can'in oyuna girmesi tüm oyunculara "bak gol ariyoruz" mesaji veriyordur bence..

her neyse dakikalar 77'yi gösterirken sahadaki 5 uzun sacli altaylidan biri olan burak, penalti noktasinda düşe kalka topa vuruyor, top da kalecinin solundan aglara tingir mingir giriyordu.. maçın tartismasiz yildizi burak taraftarlara "nasil siktim nasil siktim" diyerek kosarken taraftarlar kendilerinden geciyor, golden sonraki atraksiyon olan kosarak ön sıralara inme eylemini yapmaya calisan 3 taraftar yagmur nedeniyle islanan koltuklarda kayarak canaklarını catlatiyorlardi..

velhasil son dakikalardaki güngören baskisi ve taraftarin "güngörene nasil koyuyoruz" tezahuratlari sonuç getirmeyince (ehehe) maçta baska atraksiyon olmadan maç bitiyordu.. kesinlikle tahir kaptan altay'a 3 puan'i kazandiriyor manisa'nin ve kasimpasanin malubiyetleri ile altay yine "acaba?" diyordu..

maç sonrasi roportajlar:

çekirdekçi tayfa: altay bugun çok istekli çok arzulu oynadi.. ambulans'in bile çamura battığı bir sahada nasil oldu da galip gelmeyi başardınız. ne diyeceksiniz?

tahir karapinar (altay): ''Geriye düşmemize rağmen futbolcularım aslanlar gibi mücadeleyi bırakmadı. Çok bir galibiyet aldık. 4 haftadır devam eden beraberlik serimiz vardı. Bunu kırdığımız için psikolojik olarak da rahatladık. Güngören Belediyespor'u da kutluyorum. İyi mücadele oldu. Taraftarlarımızın çok zevkli bir maç izlediğini düşünüyorum. Önümüzde Manisaspor maçı var. Galibiyetlerimizi sürdürüp yukarılara tutunmak istiyoruz.''

çekirdekçi tayfa: yine bir deplasman malubiyeti?
turhan öz yazanlar(güngören belediye) : 'Evet bir deplasman malubiyeti. Ancak diğerlerinden farklı olarak çok iyi bir mücadele oldu. Sahadaki mücadele bizi umutlandırdı''




1 yorum:

Adsız dedi ki...

bunu yazan adam kim aq biz o gün açıktaydık eskiizmirle yağmurun altında bağırdık ben diom ki çekemeyenler kıskananlar çatlasın tepeyi eskiden nie çıtınız çıkmıodu şimdiötüonuz kapalıya gidenler belli kardeş