7 şubar 2009 galatasaray kayserispor

Cumartesi, Şubat 07, 2009 zaman: Cumartesi, Şubat 07, 2009

(tribunler ayaga kalkmayan fenerli olsun diye bagirirken, yenilen golun ardindan 2 galatasarayli futbolcu fenerli oluyordu)

kayserispor'un son dakikada attigi gol ile 1-1 lik beraberligi yakaladigi, boylelikle bir sezonda galatasaray'dan iki beraberlik kopardigi bir şubat günü musabakasıdır.. kayseride oynanan maç bir tatil yöresinde, 5 metre ilerde "canli köpek baliğını lütfen sevmeyelim" yazisinin asili oldugu bir akvaryum varken izlenmişti. oysa şimdi üşüyerek, evde ayak parmaklarini kütleterek izliyordum..

mactan evvel takimlar sahaya cikip "isinalim bakalim" diye ortada dolasirken, lincoln isinma işini abartip çektiği bir şut ile bir polisi bayiltiyordu.. eski açıkta bir taraftarın anilari canlaniyor ve "çingen arif böyle inek bayiltmis inek! o zaman tabi floryanin etrafi inek dolu. cakmis sutu inek "hik" demis bayilmis.. aynen boyle" seklinde geyige giriyordu.. adnan polat sivasspor'un karanfil gösterisini bir boy üste tasiyor ve tüm kayserispor kafilesini kebap yemeye götürüyordu.. süleyman hurma 2 adana yiyor, "vay ne yedin be arkadas" cekistirmeleri arkasindan yapiliyordu..

(sigarayla savasanlar derneginin ambleminin daha bir gerilla amblemleri gibi olmasi gerekirken, alenen "sigarayi sevenler dernegi" gibi olmasi sasirtici..)

hakan sükür nami diger kral tribundeydi kızıyla birlikte.. bu sene ilk defa.. tribunde pankartlar aciliyor, "bjk çarsi" ile soguk savas baslatiliyordu.. neşeli bir gündü velhasil.. kayserispor taraftari maca ilgi göstermemis galatasarayli futbolcularin sahaya "sigarasız bir dünya için elele" pankarti ile çıktıklarını görememişlerdi.. bu pankart tribunde sigara icenlerin canını sıkmış, numarali alttan "yarin bir gün ateistler, para bastirip "maçı izleyin, hayatin keyfini çıkartın zira tanrı yok" pankartini tutustursa bunlarin eline çıkacaklar mı acaba?" seklinde serzenisler gelmisti.. tolunay kafkas bere giyip, kollarini sıvamış alenen balik halinden gelmiş gibi dururken, skibbe yine kirmizi kravati ile uğur deniyordu.. skibbe'nin delilik ile dahilik arasindaki ince çizgiyi çoktan geçtiğini düşünüyorum ben ama bunu yaziya yedirip, inceden skibbe'ye ayarlar vermek niyetindeyim..(yorumsuz.. ah bunu da yaptim ya, blogdan baska bir sey istemem)

selçuk derelinin maç boyunca calacagi tek yerinde düdük ile maç başlıyordu. galatasaray rusya tarafındaki kaleye saldıracakken, kayserispor tam ters istikamette gol üretmeye calisacakti.. galatasaray'in sol bekinde mehmet topal oynarken, orta alan ayhan ve mehmet güven'e emanetti. sağ kanat kompile sabriye verilmişken ilerde baroş ile nonda yi besleyecek insan lincolndu.. galatasaray tipik bir ev sahibi takim gibi oynuyor, ama ardanın ortalari yerini tutmuyordu.. emre aşık mehmet topuz'un yanına gidip "bu formayi asla giyemeyeceksin" dese de mehmet topuz, mehmet yildiz gibi mehmetlemiyordu.. sahada onlarca mehmet vardi bu arada.. dakikalar 23'ü gosterirken, lincoln ceza alanına giriyor, kayserili futbolcunun ayagina "takilip", "yandim anam" diyerek yere düşüyordu.. hakem selcuk dereli "ne daldin be arkadas.. yer miyim lan ben?" ayarinda gülerek lincoln'e karti çıkartıyordu.. dakika 27 gibi sabri ceza alanına orta yapmayi düsündü.. hesabinda arda mactan sonra "saolsun sabri abi soldan ortayi gonderdi bana da dokunmak kaldi" diyecekti ama sabri topu nonda'ya kafayla verdi.. nonda da karambol futbolcusu olmanın avantajini kullanarak golu aglara gönderiyor galatasaray'i bir sıfır öne geciriyordu..

(galatasaray kaptanlarından biri olan lincoln, golden sonra nonda'yi bogarak taraftarlarin gözüne girmeye calisiyordu)

maç bundan sonra kopuyordu.. kural kitabinda "eğer serbest atış beklenilmeden kullanılırsa, çirkinlik yapilmaz" dense de selcuk dereli kendi kitabini uyguluyor ve lincoln'u oyundan atiyordu.. genç eren baroş'un kafasını ve kendi kaşını patlatıyor, kanlı uniformasi ile selcuk derelinin orasi ayri burasi ayrı oynuyordu..

basiretli bir teknik direktor, 2 forveti besleyecek adam atilmisken, 2 forvetten birini cikartip orta saha alacakken skibbe "bugun tavuk yedik yarin balik yeriz" kivaminda düsüncelere daliyordu.. maçın ilk yarisi selcuk derelinin şeysiyle biterken tribunler selcuk dereliden gol istiyordu.. tribunler hadisenin "eurovision" sarkisi ile yatismaya calisirken birisi cikip "selcuk nereli beyler? memleketi neresi?" diyerek fitili veriyor, taraftarin nefreti 15 dakika boyunca sinmiyordu..(fotoğraftaki iki "beceriksizi" bulabilir misiniz?)

ikinci yari baslarken tribunler selcuk dereliye "tam zamanı simdi" diye bagirirken galatasaray savunma yapmaya basliyordu.. tolunay kafkas alisik olunmadigi bir sekilde hucum futboluna yonelmis galatasaray ise hala ve hala orta saha oyuncularini arttirmamisti.. 65 gibi sahaya bir beyaz güvercin girerken skibbe parmagi ile kuşu gösterip egleniyor, bunu firsat bilen linderoth direk oyuna giriyordu.. galatasarayda bu sene oynadigi mac sayisi forma numarasindan az olan linderoth akin akin gelen kayseri ataklarinin karsisina dikiliyordu.. genis alanlar bulacak baroş'un tek harfi değiştirilip barış yapilirken dili dışarda nonda son dakikalardaki çok net kontra ataklari heba ediyordu.. kayseri sagli sollu saldiriyor, morgan bir sekilde toplari cikartiyordu.. mamafih 90+2 de mehmet eren topu igne deliginden geciriyor, morgan 'da "her topu ben mi kurtaracagim" düstürü ile golu yiyordu.. yurt genelinde 3 televizyon, 78 cay bardagi, 21 sandalye o vakit kiriliyordu..

hülasa selcuk dereli ve skibbe komplosu ile galatasaray 2 puan'i daha sahada birakiyor, zirvedeki trabzon ve sivas'i daha da yalnız bırakıyordu.. selcuk dereli'nin ise bir daha galatasaray macını bırak, mecidiyekoy taksi duragindan taksi bile alabilecegini sanmiyorum ben..
(tolunay kafkas golden sonra seviniyor.. temsili resim)

8 yorum:

Adsız dedi ki...

hakan balta oynamadı. sabri ortayı açtı, arda indirdi öyle gol oldu

littleiv dedi ki...

sahi ya selçuk dereli'nin annesi nereli. maç boyunca merak içinde kaldım. eyyamcı ne demek bi de onu merak ettim?

Noktalı Virgül dedi ki...

benim merak ettiğim de Sabri'nin ne zaman şu pazarda satılan 1 tl'lik bilekliği takmaktan vazgeçeceği. ufakken mahalledeki çingenelerin hepsinde vardı bunların hepsinden birer tane, sarı-kırmızısı, sarı-laciverti. aynısı yahu, bildiğin damalı.

Adsız dedi ki...

yurt genelinde 3 televizyon, 78 cay bardagi, 21 sandalye o vakit kiriliyordu.. ahhaha koptum:)

Bushwacker dedi ki...

sol bek mehmet topal denmiş ama galatasaray 3 defans oynadı gibi geldi bana? mehmet, servet, emre. arda sol kanat, sabri sağ kanat. ayhan mehmet güven ortada. lincoln önlerinde. önünde de baros ve nonda. diziliş buydu sanki?

ugur parildak dedi ki...

evet öyle bir inanis var bushwacker kardesim ama bence topal özellikle ilk başta sol bek oynadi.. daha dogrusu allaskina kimin nerede oynadigi belli miydi?

Chevic dedi ki...

ben ''beceriksiz'' leri tahmin edeyim.
Birisi Sarbi Sarıoğlu olması konusunda yüzde 95 güven aralığıyla bir tahminde bulunmak istiyorum,hem sağdan hem de soldan...
İkincisi ise görecelidir herhalde,ben arkada görünen top toplayıcı çocuğa veriyorum bu görevi,numaralı önünde yeni açık tarafındaki korner direğinin yakınlarında topu isteyen Kayserili oyuncuya o kadar hızlı bir şekilde attı ki topu ''içimizdeki Kayserililer'' lafını benden hak etti...
''Blog sahibi dışındakiler için Spoiler Uyarısı''
Hani ''The Curious Case of Benjamin Button''da vardı böyle bir olay,Cate ablaya araba çarpmaması için, sıralanan olaylar silsilesinden birisi gerçekleşmese araba çarpmayacaktı ona... Ben de kaybedilen bu 2 puanı o toplayan çocuğa üzülerek veriyorum, o topu daha yavaş atsaydı belki de 3 puanı alacaktık ve bir insanın annesinin kulaklarını daha az çınlatacaktık ve de yarın 4. Levent Metro'da uA atkımızla buluşmayacaktık...

Adsız dedi ki...

bu sitenin sahibi kendini bi bok sanıyo önce galatasaraya sonrada adigelere laf sokmuş o laflar senin ...............