22 şubat 2009 altay orduspor

Pazar, Şubat 22, 2009 zaman: Pazar, Şubat 22, 2009


güdik ay olan şubat'in son haftasinda, izmir nihayet yağmuruna "yeter" diyebilmişken, belediyeler "kaldirimlari yenilersek seçimi yüzde yüz aliriz" mantalitesi güderken, marmara birlik'in elindeki çiğdem stoklari bir şekil erirken güzel bir izmir gününde oynanıp önce ordu'nun tek golu sonrasinda ise altay'in iki golu ile galip geldiği bir musabaka olmuştur bu..

maçtan evvel altay'in internet sitesi yine "takımımız hazirliklarina başladi","takımımız hazirliklarini sürdüyor","merter ve tiego'nun doğum gününü kutladik bu arada takim hazir" haberleri yaparken stat önü esnafi federasyona kan kusuyordu.. "bu maçları bu saatte yapiyorlar, ne kumru satabiliyoruz ne köfte.. millet kahvalti yapip geliyor anasini satayim" diyen bir kumrucu, oturmak için köpük satan arkadaşına gidip "komple isitma yapcaklarmış stadın koltuklarını" diyip arkadaşının aklını alıyordu.. 1 liralik pembe kadın biletleriyle, 5 liralık açık 15 liralik kapali biletleri ile altay maça hazirdi.. "efemineler için de 3 lira olsun biletler" geyikleri dönerken takımlar sahaya çıktılar.. altay her zamanki gibi duvar tarafındaki kaleyi alıyor, bir erkek için garip bir isme sahip olan hakem "mürvet sezer" deniz tarafındaki kaleyi de ordusporlulara veriyordu..



mor menekşeler maça iyi hazirlanmişlar yaklaşık 50 kadar taraftari ile izmir'e gelmişler, aralarına bir kaç tane de karşıyakalı almışlardı. hakemin çaldığı ilk düdüğü ile orduspor oynamaya başlamış, bol eksikli altay ise seyre dalmıştı. sol kanatta oynayan tiago oyununu gösteremiyor, tahir kaptan "ne yapayım adam mı var oynatmıyoruz" dercesine kolları açıyordu.. erdi'nin olmadığı yerden mehmet şen ile bindiren ordu spor altay kalesini yoklamaya başlamıştı.. tam 35. dakikada bir grup altaylı trabzon taraftarlarına özenip "balon atalım balon" derken, kaleci gökhan'in boş çıkması ile altay 0-1 geriye düşüyordu.. altay tribunleri çok kızmış, buldukları oyuncuya saydırıyordu.. yeşil kramponlari ile sağ açık yasin en çok gider yapılandi.. "greyfurt yasin" sesleri içerisinde ilk yarı biterken taraftarlar sigaralarına yükleniyor, "tiago orada oynayamiyor, oraya şey lazim.. şey işte o oynasin" diyorlar ama mantikli bir çözümleme yapılamıyordu..

ikinci yarı hafiften başlarken, altay'in eskiizmir ve çimentepe tayfalari karşılıklı olarak çoşuyor, ordusporlular da "kaf kaf" çekiyorlardi.. bir garip futbol sergileniyor, altay saldırıyor ama eski altaylı kaleci akın ve orduspor bekleri altay'a geçit vermiyorlardi.. altay yavaştan doğmak istiyor, güneş de altay'a "buyur" dercesine ortadan çekiliyor, ama bir türlü gol gelmiyordu.. roveşatalar çekiliyor, fantastik olaylar altay stadının çimlerinde vuku buluyordu ki alp'in sakatlanması ile oyuna giren mehmet sağdan bindiriyor, yasin ile paslaşması altay'a bir frikik getiriyordu..

"gol geldi gol" gazlamalari ile ayaga kalkan tribunler ordusporlu 91 numaralı oyuncunun topa "hop blok, içerde sayı servis bizim" dercesine tokat vurmasını çok net bir şekilde görüyorlardı.. topun başına gelen tiago, panenka şutu ile topu ağlara gönderiyor altay aradığı gole 63. dakikada kavuşuyordu..

ordusporlular vakit geçirmeye oynarlarken hakket vakit geçiyordu.. ama altay'in golu gelecekti bir şekilde. mamafih şehmuz olsun, can olsun bir performans göstermiyordu.. zaten can'dan da performans görmeyi çok beklemiyoruz açıkcası.. velhasıl dakika 88'de musa'nin yerine giren ali topu karambolde ağlara gönderiyor, formasıyla birlikte tüm insanlığını çıkartıp bir kaplan gibi tribunlere koşuyordu.. maç 2-1 biterken altay taraftarının takimla beraber soyleyebilecegi bir "re re re ra ra ra" gibi ne bileyim efendim "göz göz göztepe" gibi bir sloganı olmadığı da bir kez daha ortaya çıkıyor taraftarlarin içinde buruk bir tat oluşuyordu..

maç sonunda kıbrıs şehitlerine, bornova caddesinden girmeye çalışan bir grup taraftar balkonlarda bu geçidi izleyen travestilerin tacizine uğruyor, o travestiler de bir nevi reklam olarak gögüslerini açıp genç altaylilarin akillarini alıyorlardı.. bu garip prezentasyonu polis "gir ulan içeri" diyerek kesiyor, taraftarın da ahını alıyordu..

3 yorum:

griffin dedi ki...

altayın eskiizmiir tarafındaki bir amigoda önündeki taraftar grubuna maçı izlemeyin maçı izlemeyin lan diye bağırması da benim için ayrı bir tat oldu ve ilk yarıdaki kapalı ve açığın simsiyah bembeyaz şovu sırasında bir ara açık taraftarı ayakkabılarını da çıkartarak bembayaz çekmesi de ayrı bir tat verdi maça en nihayetinde harika bir maçtı özellikle 2.golden sonraki taraftarların yıkılması görülmeye değerdi

Azwraith dedi ki...

buyuk altay!

Burak dedi ki...

Saçma....

ne demek altayın sloganı yok??

Siz ya hiç altay maçına gitmemişsiniz yada hiç bir altay tarihi bilginiz yok...

Altay taraftarı her golden sonra büyük altay diye bağırır "büyük altay" altayın lakabıdır...