2 şubat 2009 Karşiyaka - Altay

Pazartesi, Şubat 02, 2009 zaman: Pazartesi, Şubat 02, 2009





Hafta sonunda altay'in kapıştığı rakipleri rizespor ve diyarbakirspor puan kaybına uğramışlar, manisa ve kasımpaşa gibi takımlar da 3 puani çukkaya atıp önlerindeki maçlara bakmaya karar vermişlerdi. karşıyaka için mutlak galip gelmek gerekiyordu, ve altay için yeni teknik direktor tahir ile iyi bir başlangıç yapmak adına galibiyet hiç fena olmazdı..

izmirde futbolun "kendisine rağmen" sevildiği atatürk stadı kömür dumanlı bir geceye daha ışıklarını yakmıştı. çamdibi tarafında 3000'e yakın altay taraftarı varken neredeyse 8000 karşıyaka taraftarı kapalıyı doldurmuştu.. elalemin derbisinde iki takım sahaya çıkarken "this is anfield" yazisini görmek deplasman takımına ne kadar korku salıyorsa, altaylı futbolcular "this is atatürk" hadisesinde o kadar gevşektiler.. deplasman dediğin 2-3 kilometre ötedeki saha..

(karşıyaka altay maçının fotosunu bulamadığımdan altay karşıyaka maçının fotosunu koydum arsızca.. ama altay'ın taraftarı aynı şekil oturmuştu bugun. aralarında mutsuz olan yok muydu? tabii ki vardı. işinden atılan vardı.. ne bileyim efendim karısıyla sevgilisiyle kavgali olan vardı.. ama gelip deşarj oluyor işte adam naapsın.. fotonun bu maça ait olmadığını unutturdum umarim)

maçtan önceki ısınma antremanlarinda en çok golu aglara birakan erdi göz dolduruyor, sehmuz ise neredeyse hiç bir golu aglara birakamiyordu.. tribunde o sirada bulunan 10-15 taraftar "boku yedik" kivaminda ortamlara bakarken, stat yavas yavas dolmaya basliyordu. "sipor kardeslik ve beraberliktir" naminda maça altay atkisi ile gelen bir gencin atkisi kapalida boynundan alinirken maç selçuk derelinin ilk düdügü ile başliyordu..

sanayi tarafindaki kaleyi altay, mersinli tarafindaki kaleyi ise sivasspor'un paf takimi görüntüsündeki karşıyaka aliyordu.. karsiyaka'nin taktigi "birak altay üstüne gelsin, kontradan çakariz 2 tane" üzerine kuruluydu.. bu modda ilk yarı oynanıyor, sahada futbol namina bir şey gözükmüyordu. tiago sağ kanatta sıkışmış, sehmuz "nah burdan çaktım golu cimboma" diye hayallere dalmişken ilk yarı bitiyordu..(omuzlarda giden tahir kaptan, yedek kulubesine yürüyerek geldi.. yaaa tahir. omuzlarda taşındığın günlerin de bi miyadı var)

devre arasında atatürk stadının antrelerinde çay içmeye çalışan 3 kişi üzerlerine çay döküp "hastir ya" diyor, 7 kişi rüzgarda sigarasını yakamayıp "mina koyyim ya" diyor, 52 kişi de "dondun anasini skiim" diyordu.. böyle samimi, küfürbaz bir ortam varken takimlar ikinci yariya çıkma karari aldilar.. ortak karar neticesinde kaleler değiştirilmiş, eski galatasarayli olan kerem gida çarşısı tarafındaki kaleyi almaya niyetlenmişti ki geçenlerde sanayide yediği soğuş aklına geldi.. kerem'in bu düşünceli halinden yararlanan altay neredeyse tiago ile gole kavuşacaktı ki olmadı.. olamadi..

bu dakikadan sonra altay oyunu boş vermeye başlamış, karşıyaka oyunda üstünlüğü kurmuştu.. bu üstünlük de bir direkten dönen top olarak karşıyakaya geri dönüyordu..

maç bitiyor, iki takımın da jetonları birden yanayazıyordu.. merter timuçin'e yaklaşıp "abi ya siz ya biz gol yiyelim bari birimiz oyuna devam etsin" diyordu ama timuçin sağ elinin baş parmağını işaret ile orta parmaginin arasina sikistirip merter'e gösteriyordu..

velhasil maç 0-0 biterken, izmir futbolu sahada 1 puani buharlastiriyordu.. altay ve karsiyaka 1 puan alirken, hem manisa hem de kasımpaşa bissuru puan aliyordu..

DSC03034.jpg

DSC03012.jpg

DSC02972.jpg

2 yorum:

3. kişilik dedi ki...

Altay 3000 kişiyse Karşıyaka 15000'di; Karşıyaka 8000 kişiyse Altay 1500'dü.
Eşit kaçırılan pozisyonlar maçın hakkını beraberliğe getiriliyordu. Karşıyaka'nın kaybettiği puanların tek tesellisi Altay'ın aldığı bir puan sayesinde lig sonunda ilk altıya kalması halinde olur, yoksa olan İzmir takımlarına olur.

Adsız dedi ki...

10000 kişilik kapalının tamamı dolu, hem de sol tarafta 1 koltuğa 2 3 karpuz sığmış vaziyette. ne eder??? aşağı yukarı 12-13bin.
üstüne de 8000 kişilik kale arkasının 3'te 1'inin dolu olduğunu ekleyelim. ne eder?? 2500 civarı. toplamda 14-15bin eder. hadi aynı kombineyle bikaç kez girenleri adamdan saymıyorum ben de, olsun 12-13bin.

hadi -altaylılar 3000'di, tek tek saydım- desen tamamdır da
8000 ne abi?? 8000 ne??