18 şubat 2009 bordeaux galatasay maçı

Çarşamba, Şubat 18, 2009 zaman: Çarşamba, Şubat 18, 2009

ilk ve orta dereceli okullarin tatil olmasi icin havaya bakip "ya ne güzel yağıyor ama tutmaz ki" denilecek havalarar girilmiş, yaprak dokumunde ali riza beygillerin evleri satilmisken galatasaray şarapları ve kocasından yana dertli ve aldatan kadinlari ile meshur bordo'da ne gol atip ne de yiyerek berabere bitirmiştir bu maçı..

mactan evvel bordo teknik direktoru sacma salak acilimlara girmisti.. "mactan konusmaktansa bence kadir topbastan konusalim" diyerek kafa karistiriyor "valla 0-0 beraberlik olursa iyi bizim icin lig daha onemli sonucta, lyon u yenip anadoludan bir şampiyon çıkarmak istiyoruz" diyip galatasaraylilarin aklini basindan aliyordu.. galatasaray cephesi ise acaip sıkıntılıydı. antalya deplasmaninda 3 puan birakan galatasaray, nonda'yi antalyada birakmak istemis, takim otobusune son anda binen nonda takim arkadaslari tarafindan "of neyse ya baska bir yerde artik" denilerek şey edilmişti..

galatasaray aylardir topa dokunmayan kewell'i, nereden baksan 5 mactir oynamayan (28 dakika oynamayi saymiyorum) lincoln bir şekil 11'e giriyordu.. "bizim için lig daha onemli" diyen bordo teknik direktoru tam kadro cikartiyordu sahaya.. galatasaray taraftarlari fransiz taraftarlara gazi vermiş, "al bilet ben alayim senden 3 lira daha fazla vereyim" diyerek onlarin yerlerinin biletlerini de almislardi.. işte o taraftarlar hakemin ve teknik direktorun adini tam bilmediklerinden "bordo teknik direktoru noluyo gotun basin oynuyo" gibi garip tezahuratlar yapmak zorunda kaliyorlardi..

macin baslamasina bir kac dakika kala, hali saha maclarina "sert oynuo ya ayhan" denilerek cagirilmayacak olan ayhan, üzüm baglari tarafindaki kaleyi galatasaray'a aliyordu.. cengiz topel lisesi tarafindaki kaleyi bordo aliyor, ve o gazla galatasaray'in üstüne akin akin geliyordu..

10. dakika civarinda bir kafa vurusunda çamat'in topu direkten dönüyor seyirciler "valla kaleye girseymiş onu zaten de sançis kurtarcakmis" diyerek kendilerini avutmaya calisiyorlardi.. galatasaray takimi ezik futbolundan biraz kurtulmak istiyordu ki, bir ortayi kewell kaleye göndermek istiyor, ssk gün sayisini ayda bir saydirtan rame topu bala göte kurtariyordu.. rame'nin bu kurtarisindan sonra, askerligi de sayarsak tam 200 günü kaliyordu emekliligine..

bordo'nun ve galatasaray'in karsilikli ataklari ile ilk yari biterken galatasaray ikinci yari icin umut veriyordu.. skibbe'nin niyeti belliydi, kewell ve lincoln ile baroş'u kaçırtıp baroş'un da kendini penalti olsun diye birakmadigi anlarda gol atmakti.. bordo ise ne oynuyordu bilmiyorum acikcasi.. sivasspor tarafindan magdur edilecek bir bordo, galatasaray tarafindan harcanamiyordu..

ikinci yariya tüm bu taktigini siktir eden galatasaray, baroş'u çıkartip yerine nonda'yi sokuyordu. hoş baroş kendisi çıkmak istemiş ama allaşkına yaser nonda'dan daha mı kotudur yahu? nonda'nin neyini gördün ki yaser yerine sokuyorsun? her neyse .. bu dakikadan sonra galatasaray'in gol atmasini bekleyen insanlarin esra ceyhan'in programlarinin muptelasi oldugunu dusunurum ben arkadas.. oyle bir optimist, öyle bir ileriye ümitle bakan insan olmak gerekir eger ikinci yaridaki galatasaraydan gol bekleniyordu.. yine de 45 dakika boyunda galatasaray'in birisi kewell'la birisi sabri ile iki net kanat bindirmesi "ofsayt" olarak kesiliyor, gurbetcilerimiz bu fırsati "ibne federasyon orospu cocugu hakemler" seklinde tezahurat ederek degerlendiriyorlardi.. artik federasyondan kasit platini midir bilemeyecegim..

macin son dakikalarinda bordo akin akin geliyor, 3 lü defansta özellike servet ve önlerindeki mehmet topal'in muhtesem oyunuyla, galatasaray bordo'ya ciddi sanslar vermiyordu. zaten hakket bordo "deplasmanda yeneriz bunlari" düsüncesindeydi sanirim.. hoş bordo ile son 3-4 sezonda bissuru kez karsilasmamiza ragmen kendileri hic bir zaman ali sami yen'i gormedi.. leeds maclarinin, real madrid, milan maclarinin destanlarinin yazildigi, yigidin harman oldugu ali sami yen'in kutsal topraklarinda.......... yeter yahu bu kadar gaz..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

ek$ideki yorumun mal gibi moruk haberin olsun.siktir git futbolu öğren.

Adsız dedi ki...

sonu iyiymiş lan aferin :d

Edward Ander dedi ki...

baros kendisi demiş ikinci yarıya çıkmıcam diye.

ugur parildak dedi ki...

editledim kaptan.. evet ben de simdi duydum..

teritori dedi ki...

ekşide mesaj atamayaıp da buradan giydirmeye çalışanlara güldüm biraz. şimdi yatayım. iş güç filan erken kalkmak gerektiren şeyler.

ayrıca cengiz topel'in ününün yurtdışına kadar taşmış olması gözlerimi yaşarttı :(

ugur parildak dedi ki...

onun icin link verdik kaptan..

sinem dedi ki...

o kadar iyi maç anlatıyosun ki, artık maçla ilgili bişeler yazmak istemez oldum. nasıl olsa neco. en iyisi o :)

firat selcuk dedi ki...

yaser fransa'da degildi diye biliyorum.. orayı bi gozden gecirmek lazım..

Unknown dedi ki...

hocam tebrik ederim her zamanki gibi yine cosmususn yorumlarda// snaa taylanddan kucak dolusu sevgiler :)

littleiv dedi ki...

ahahah siktir git futbolu öğren demiş birisi. ulan ne adamlar var ya. son gaz devam kaptan. ayrıca nonda'nın antalyada bırakılamayışı gerçekten hüzün verici.