15 şubat beşiktaş trabzon

Pazar, Şubat 15, 2009 zaman: Pazar, Şubat 15, 2009

takvimlerin 15 şubat'i gösterdiği anlarda, tarihte girit'in içinde olduğu 12 adaının yunanlilara birakilmasi, "bu haftayi da izcilik haftasi yapalim arkadas" demek gibi daha sikko olaylar yasanmisken, ayazda besiktas inonu stadinda oynanan ilk yarinin trabzon sporun tek golu ile gecildigi, ikinci yarida ise besiktasin yine tek golle beraberligi sagladigi bir musabakadir..

mactan evvel trabzonsporlular acaip umutluydu.. "besiktasa cakip sampiyon olacagiz" edasi tribunleri dolduran 2000-3000 kadar taraftarin ortak temennisi iken, demirlerin oradaki bir trabzon taraftari gelene gecene "size takicaz bugun 4 tane takicaz" diip taraftari tek basina tahrik ediyordu.. iç ceplere 61. dakikada salinacak balonlar konmus, besiktas tribunleri stadi ful doldurmus, tezahuratlar hazirlanmis, şarkıcı yaşar ve ege yerlerini almış, besiktas taraftar kale arkasinin sadece korner tarafindaki koltuklarına yığılmışken, yine trabzon taraftari besiktas taraftarinin susmayi basardigi 15 saniyelik dilimde hemen "sustu ipneler" tezahurati yapiyorken yani atmosfer futbol oynamak icin mükemmel iken hakem yunus yildirim maçı başlatan düdügü caldi..

besiktas takiminda yusuf delgado yerine forma giyior, trabzonda ise selcuk, del piero yerine forma giyiyordu (del piero şu takimda oynamaz mi arkadas? sorarim..) macin ilk dakikalarindan itibaren besiktas gol için saldiriyordu.. maci bir yandan radyodan dinleyen bir kac taraftar "92.7 yi ac 92.7 yi zeki müren ayaz geceleri soyluyor" diyerek birbirlerine tüyo verirken, besiktas goller kacirmaya basliyordu.. hoş ataklar hep "song u geçse bomboş" olarak nitelendiriliyordu ama sonucta kaciyordu işte.. mehmet topali bilenler için soylemek gerekirse, fabien ernst alenen mehmet'in topu kaleye gonderebilen cinsiydi.. sylvia muhtesem toplar cikartirken, yattara soldan bindiriyordu.. sari saclarina kurban olunasi yattara soldan bindirirken deli ibo onu kesmekte zorlaniyordu.. yattara bir pozisyonda iboyu da gecmis, ortada bombos duran gokhan'a topu cikaracakken bir an heyecan yapmis, gokhan'in ofsaytta oldugunu farkedememisti.. trabzon bir golden olurken, bu kez ibo bastiriyordu.. ibo'yu da yattara tutuyor, ama ibo hic bozmadan calim üstüne calim atiyordu mamafih besiktas yine de tehlikeli olamiyordu.. bir takimin üstüne bu kadar yikilip, bu kadar az pozisyona girebilen bir palermo, bir de besiktas var sanirim (bkz: palermo beraberlik icin bastiriyor)

30.. dakika civariydi, calle gokhan'a muhtesem bir ara pas cikardi.. 3'lü defans yapan besiktasin 2 defans oyuncusu nasil olduysa gokhan'i kaciriyorlardi, gokhan da ceza yayinin orada aldigi topu, penalti noktasinin orada ayagindan cikartiyor, ve trabzon 1-0 öne geciyordu.. taraftar hic bozmamis ibrahim üzülmez'e sarkilar soylemeye devam ediyordu.. besiktas aynen bastiriyor, ve yine pozisyona giremiyordu.. yunus yildirim ilk yariyi bitirince hemen yardimcilarin kosmus "ulen adamlarin tek pozisyonlari var o da gol anasini satiim" diyerek saskinligini dile getirmisti..

ikinci yariya mustafa denizli yusufu cikartip delgado yu oyuna sokarak hazirlaniyor, ersun yanalin karsi hamlesi ise çarlinin cukulata fabrikasinin'dan transfer ettigi bir oompa loompaolan alinzinhoyu, umut'un yerine sokmak oluyordu.. besiktas taraftari ise ibrahim üzülmez'in kanadindaki, deniz tarafindaki kapiyi acik birakiyordu.. böylelikle ibo hizini alamayacak ve acik kapidan geçip denize düşecekti..

her neyse ikinci yarida takimlar kaleleri degismiş, besiktasin süper lüx konutlarinin oldugu taraftaki kaleyi besiktas almaya karar vermişti.. ben diyeyim 60 siz diyin 70 gibi besiktas song'un "yeter lan tüm toplara ben mi kafa vuracagim" isyani ile cisse topa kafayi vuruyor ve besiktas golu atiyordu..

bu dakikadan sonra trabzon'un daha atak oynayacagini düsünürsünüz degil mi? yok trabzon aynen devam ediyor, besiktas saldiriyor pozisyona giremiyor, trabzon ne yiyor ne atiyor, mac sabaha kadar oynansa berabere bitecek sekilde devam ediyordu.. yunus yildirim sahadaki bu italyan futboluna bir son vererek skoru tescil ediyordu.. galatasaray ve sivas'in puan kaybettigi bir haftada trabzon kopartamiyordu ligi.. ama yine de 14 hafta kala sampiyonlugun en güclü adayiydi hala..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

karı kız yolunda açtığın yeni blogla başlayan çöküşün gs yazılarını bırakmakla devam ediyoro sanki azutçum. kahvedeki arkadaşlar sinirli ona göre. galatasaray Türkiye'dir zira.

ugur parildak dedi ki...

delikanli olsana biraz..

Adsız dedi ki...

hahahaha çok alem adamsın ya

littleiv dedi ki...

golü bobo atmadı mı yahu. cisse demişsin.

ugur parildak dedi ki...

ya onu degistirdim sozlukde burda oyle kalmis üsendim simdi editlemeye.. buradan yaziyi okuyanlara soyluyorum, golu cisse diil bobo atmis.. atti.. gordum ben ama secemedim..