12 Nisan 2008 - Galatasaray Trabzonspor Maçı

Cumartesi, Nisan 12, 2008 zaman: Cumartesi, Nisan 12, 2008





antalya'da 80 öncesindeki okul catismalarini hatirlatan zulfikarli ve atesli silahli arkadas yakalanirken, gelinlikle türkiyeden gecip filistine varmaya calisan italyan sanatci pippa bacca bi gerizekali tarafindan öldürülmüsken, barroso ile barusso'yu memleketteki cogu galatasarayli karistirirken 12 nisan günü sicak ama kapali bir bahar gününde mecidiye köyde oynanan karsilasma bir sifir galatasaray'in üstünlügü ile bitmistir..

mactan evvel taraftarlarin önde gelenleri "arkadaslar bu mactan sonraki macimiz fener maci.. küfür etmiyoruz! "işte kaleci bu mu kaleci" diye bagiricaz bizim kaleci kurtardiginda.. baktiniz hakem yannis mi karar veriyor hakeme gozluk eline de sozluk diyveriyoruz.. baktiniz trabzon cirkinlesti burasi samiyen burda cikis yok diye sey edicez.. lütfen.. küfür yok" diyerek diger taraftarlari uyariyorlardi. "adini soyadini yaz 1905 e gonder kendi takimini kur trabzonu yen" kampanyasi dahilinde galatasaray sahaya ayhan ve okan orta sahasi ile cikiyor, sabri sag beke yerlesmisken forvet hattini hakan sükür ilen ümit karan koruyordu.. trabzonspor'da da sarisin arkadas yattara, kaptan hüseyin cimsir, defans hattain hasan ücüncü, gibi mükemmel isim soyad kombinasyonuna sahip oyuncular sahaya cikiyordu..

saatler 19 00 u gosterirken mac basladi.. cumartesi günü saat 19 da mac oldugunda ben mutsuz oluyorum arkadas.. arkadaslar icmeye cosmaya vakit ayirmam gereken saatte mac koyuldugunda aklim donuyor.. mac kacirmamaya manyaklasmis insanlar olarak bu saatte mac yapilmasini ben kinamak istiyorum.. cumartesi bari 17 de mac yapin ya.. aksam da disari cikalim.. yazik... her neyse.. daha ayrintili cemkirme icin (bkz: 19 00)

galatasaray cok net gol pozisyonlari ile maca basladi. sagli sollu trabzon kalesine dogru saldiriyor ama netice alamiyorlardi.. tolga topu elinden kaciriyor, servet topu direge nisanliyor, o vuruyor bu ediyor ama bir türlü girmiyordu.. 30. dakikaya dogru yoruldu tabi galatasaray. o dakikaya kadar galatasarayli futbolcular sabit dursalar onlara carptirip kendi kalelerinde gol tehlikesi yaratacak trabzonlu oyuncular ayri bir oynamaya basladi.. ki ilk yari ol vakit bitti.. ilk yarinin en dikkat ceken pozisyonu, servetin rovesatasi ile baslayan, ardanin kafasinin üzerinde vurdugu vole ile devam eden, umit karan'in mortal kombat vurusu ile biten pozisyondu.. arkadas feldkamp gittikten sonra takezo kensei ile mi anlastiniz ben anlamadim ki? hafta icinde kungfu mu calisiyorsunuz? hay allah..

gercek bir prens olan sabri ikinci yariya cikarken "arkadaslar ben ileri cikicam, kendi alanimi bosaltabilirim.. vallaa hiiiic beklemeyin beni geri gelirim die.. gelmem.. emre bak sana soyluyorum.. kapa benim alanimi.. " diye arkadaslarina sesleniyordu.. her neyse bir futbol gelenegi olarak nezaketen galatasaraylilar kalelerin degistirilmesini istediler.. boylelikle e5 tarafindaki kaleyi aykut (yavru agzi formasiyla) fulya tarafindaki kaleyi de tolga aldi..

galatasaray bu yariya da istekli basliyordu.. allah allah diyip sag ve sol kanattan gelirlerken bir ara ayhan orta yapti tüm tribunler gol diye ayaga kalmislardi ki arda golu atti.. fener macinda saha kapatilmasin diye "en büyük arda baska büyük yok" kivaminda tezahurat etmek zorunda kalan taraftarlara arda annesinin ve babasinin isimlerini tozluklarindan okutuyordu.. buradan adnan amcanin ellerinden opmek istedigimi soylemek istiyorum..

her neyse golden sonra sabri trabzonspor yarisahasinda kalmayi tercih etti.. yani bir sag bek oyuncusu ve gercek bir prens olan sabri o kanadi trabzonsporlulara 40 dakika boyunca kiralamis gibiydi.. ki bu araziyi yattara orta acmak icin kullaniyor, trabzonlu oyuncunun kafasina carpip arkadaki umutun onune düsen top ofsayt nedeniyle gol olarak deger kazanmiyordu (bu cümleyi de kurdum ya allah beni kahretmesin) bir 5 dakika sonra trabzon spor bir gol daha atiyor ama bu da ofsayt nedeniyle iptal oluyordu.. hani trabzonun forvet hattinda sadri alisik olsa "bu da mi gol degil ha! bu da mi ofsayt! soruyorum hakem baba bu da mi ofsayt" dese yunus hakem yildirim, "gol be.. gol be" diye hislenip golu verirdi diye düsünüyorum ben.. ama umutla, hüseyin cimsirle buraya kadar arkadas..

velhasil macin son dakikalarinda galatasarayli oyuncular "benim onume düstü top ben vurucam" felsefesi ile onlarca gol kaciriyor, ve mac 1-0 galatasaray üstünlügü ile bitiyordu..

yarinki gazte mansetlerini ben soyeyeyim "zirvenin adi belli","aslan zirveyi kapti","yeni lider cimbom","koyduk kaleye topu soktuk boruyu"(bu son manset olmadi sanirim) hayir benim anlamadim ne zevk aliyorsunuz bu liderli basliklardan bir gün icin arkadas.. yarin ankarasporu yenince fener yine liderlik muhabbeti yeter yahu..

0 yorum: