6 nisan 2008 genclerbirligi galatasaray maci

Pazar, Nisan 06, 2008 zaman: Pazar, Nisan 06, 2008

üniversiteler yavas yavas kaynamaya baslamisti.. kampuslerde silahlar yillar sonra yeniden kendisini gosteriyor.. aysun kayaci'nin bir oyu bilmem kac coban oyuna eşit olmasi taratisiliyor, nato'nun varsova paktina dogru genislemesi über baskan putin tarafindan onleniyordu.. hal bu şartlar altinda yagmurlu bir sonbahar günü ankara'nin romanya bayragi ile renklenmis stadinda oynanan bir macti.. galatasaray cassio lincoln'un golu ile bir sifir kazanmisti..

6 nisan 2008 günü gencler birligi galatasaray macini izlemek icin milyonlarca galatasarayli taraftarla birlikte televizyon karsisina oturdum.. vaziyet ve manzarai umumiye:

persembe günü futbolcular kazan kaldirip "feldkamp'i istemezuk.." demisler, feldkamp da "istenmedigim yerde durmam agalar" diyip istifasini vermis, artcisi ahmet akcam da onunla beraber gitmis idi.. yonetimce yeni bir hoca takimin basina getirilinceye kadar "4355 e mesaj at, takimini kur, sampiyon ol" ilanlari ile teknik direktor bulmaya calisiyor, bu numaraya en cok mesaj atan cevat güler takimin basinda sahaya cikmaya hak kazanmis idi..

ankara 19 mayis stadi yagan yagmur ile camur deryasina donmus, gorenlere "bu stat modern türkiyenin baskentindeki bir stat midir? yoksa sakarya savasinin yapildigi cenk meydani midir?" sorusunu dogurmaya baslamisti..

galatasaray takimi sahaya "kirlenmek güzeldir" havasinda beyaz formalarla cikmis, avea gogus reklaminin altinda gizliden gizliye "omo" reklami yapmaya da baslamisti..

8. dakika: mehmet topal, pasi kardesi ardaya gonderiyor arda da hic beklemeksizi once topu iceriye ortaliyor ardindan "alda aaaaat" diye bagiriyordu.. mactan sonraki muhabbetlerde "arda abi yandan ortaladi bana da dokunmak kaldi" deme firsatini ümit karan topu auta atarak kaciriyordu..

33. dakika: sahada oyuncular ayakta durmakta zorlanirken, ankarali taraftarlarlar cekirdek citletip "barajlar doluyor ehi" diyorlardi.. ciftcilerin yüzü gülerken galatasarayli taraftarlar takiminlarinin etkisiz oyunundan ötürü somurtuyorlardi ki arda yine nefis bir orta cakti.. "araaaap bu senin" diye bagirmisti ki nonda'nin kafa caktigi top yandan avuta cikti.. ümit karan babacan bir tavirla arda'nin yanina yaklasiyor "her ortadan sonra mesaj kaygisi gütmek zorunda degilsin canim" diyordu..

44. dakika: televizyonun sol tarafindaki kaleye gencler birligi oyunculari akin akin geliyor, sabri bu dakikada genclerbirligi sporcusu hakan'i çok şık bir el hareketi ile yere caliyordu.. genclerbirligi oyunculari penalti beklerlerken, daha faul yapilmadan once hakan'in "hocaaaa" diye bagirmasindan hakem kuddisi muftuoglu'nun üzerine cok gitmiyor hakan'in "oracle" vari performansini takdir etmekten baska bir sey yapamiyorlardi..

45+1 de kuddisi muftuoglu ilk yariyi bitiren düdügü caliyordu. iş o dakikadan sonra saha karisiyor "dün 5 dakika uzatiyordun ama acemi hakem" tarzinda yaklasan genclerbirligi oyunculari hakemin etrafini sariyorlardi.. bu sirada hakan sükür'e dil uzatan bazi genclerbirlikli futbolculari da deftere not aliyorduk.. (tuna, hakan, engin.. adam gibi oynayin!)

galatasaray malzemecisi, ufuk kaynak formalara bakiyor "allahim bu lekeler nasil cikacak?" diye soyleniyordu.. o sirada sislerin icinden birden bir kadin peydah oluverdi... tamam bunun macla alakasi yok.. ama siz yine de kirliler icin omo'yu kullanin.. (devre arasi reklami aliyorum gari)

58. dakika: sayili dakika su gibi akip geciyor, galatasaray da genclerbirligi de aradiklari gole ulasamiyorlardi.. bir ara hakan şükür mesut bakkalin yanina gidip "ya yer degissek ya, siz sampiyonluk icin, biz düsmemek icin oynayalim, ugur yapalim boyle gol gelir belki" diye komiklik yapiyor, mesut bakkal tarafindan "keraneci ya" diyerek savusturuluyordu.. o sirada lincoln serbest vurusu 170 ile benden 12 santim daha kisa ve benim gibi yesil gozlu olmayan (futbol seven kizlara selam ederim) okan'in kafasina nisanliyor, okan da topu direge eklestiriyordu.. yurt sathindaki ve yavru vatan kibristaki kahvelerde "tüüüh" sesleri o anda yükseldi.

61. dakika: genclerbirligi yorulmustu.. galatasaray recele gelen arilar gibi genclerbirligi kalesine yükleniyordu ki ümit karan kaleciyle karsi karsiya kaldi. aydemir akbas'in filmlerde sergiledigi bir beceriksizlikle topu peric in üzerine nisanliyordu ümit karan..

88. dakika: goooooooooooooool! sabri oyundan alinmis yerine baris girmis, hasan oyuna girmis okan cikmis, nonda cikmis kral oyuna girmisken, arda sag kanatta oynamaya baslamis, hasan sas sol kanadi kendine mesken edinmisken, tüm bu dandiklik içinde genclerbirligi akin akin saldirirken kimin orta yaptigini bilmedigim bir topu ümit karan kafayla arkaya indiriyor lincoln de yaradana siginip genclerbirligi aglarina birakiyordu.. son 4-5 haftadir taraftarin "ikinci eli ne kadardir bunun? gitti gidiyordan satsak?" diye düslere daldigi lincoln kendini bir nebze affettiriyor, galatasaray'i sampiyonluk yarisinda tutuyordu..

sözün özü galatasaray şu zor zamaninda zor da olsa, bela da olsa anasinin ak sütü kadar helal bir 3 puana kavusuyor, fenerbahceyi tüm sevkati ile alisamiyende bekleyecegini satir arasinda soyluyordu..

3 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ahmetico madrid dedi ki...

"anasının ak sütü kadar helal bir 3 puan" kısmını anlamadım ben dostum.

Adsız dedi ki...

amına koyim helalmiş. beynin götünden mi alıyo enerjisini.
koduumun iti