olimpik liyon

Cumartesi, Mart 15, 2008 zaman: Cumartesi, Mart 15, 2008


dünya'nin en zengin 12. klubu.. yillik gelirleri 340 milyon dolar civarinda.. sahane oyuncular aliyorlar, sahane paralara satiyorlar, 6 senedir üstüste sampiyonlar fransada ve muhtemelen 7. senede daha sampiyon olacaklar..

son 6 senedir son 16 ya kaliyorlar.. gecen sene 8 deydiler. bir onceki sene 4 te.. avrupada aldiklari kupa yok.. degil sampiyonlar ligi uefa kupasi bile.. hem istikrarli olarak bu kupalara katilip, hem de basari gosterememek in bir izani yok..

demek ki hadise parayla olmuyormus.. demek ki yeşilköye ikinci bir avrupa kupasinin inmesi gelirlere bagli degilmis.. ich inde dedigi gibi:

"bu iş bu kadar kolay olsa çok iyi yönetimi olan, her sene iyi paralara futbolcu satıp çok iyi paralara futbolcular alan, 1998 dünya 2000 avrupa şampiyonu fransa'nın ligi altı senedir kendisine dar gelen lyon bunu başarırdı.
başarsın, onlar da yeşilköy'e insin, aktarma yaparlar.."

2 yorum:

L dedi ki...

abi ne zaman çıktı lyon son 4'e ya. yazdığın kadarıyla 06 oluyor. o sezon da yarı final barça-milan, arsenal-villarreal şeklindeydi.
bildiğim kadarıyla hiç yarı finalleri yok.

saygılar

ugur parildak dedi ki...

su efsanevi, porto'nun sampiyon oldugu 2003-2004 sezonunda yari finalde portoya eleniyorlar..

bir sese sonra, fenerbahceyi 3-1 ve 4-2 yendikleri gruptan cikip, ceyrek finalde kendi sahalarinda werder bremene 7 atip, psv ye eleniyorlar..

bir sonraki sene yine yari final.. 2005-2006 sezonunda ac milan 0-0 ve 3-1 ile geciyor kendilerini