ingiliz futbolu başarılı mı yoksa paralı mı?

Pazartesi, Mart 10, 2008 zaman: Pazartesi, Mart 10, 2008


The Guardian da pek sevdigim dombili yazar "paul wilson" bugun bi makale yayinlamis. "Arkadas, sampiyonlar liginde sona kalan 8 takimdan 3 ü ve belki de dördü ingiliz ama bakiyorsun ingiltere avrupa sampiyonasinda degil, bu nasil iştir anlamiyorum" demiş.. bir de "mac izlemek isteyen insanlara zor oluyor en ucuz biletler 30 pounddan basliyor premier ligte, ve basari ancak bu para neticesinde geliyor" demis.. hakket biletlere bakinca rakamlarin ucuklugu goze direk carpiyor.. yaklasik bir ay once arsenal milan macinda, emirates stadyumunun en beles yerindeki bilet 50 poundmus.. 75 avroya falan denk geliyor ki bizim paramizla bu 130 milyon civari bir sey.. ayni kalibrede fenerbahce sevilla macinda ise en ucuz biletler 60 milyondan satildi (yaniliyorsam düzeltin) yani futbol izlemek isterseniz sampiyonlar ligi macina gitmeyeceksiniz.. zira pahali..

gogus reklamini soktular once, sonrasinda takimlarin satislari derken simdi de fahis fiyatlarla futbolu bir operaya cevirmeye calisiyorlar.. holiganlar boyle uzaklasiyor işte ingiltereden. gecen fenerbahce galatasaray maci sonrasinda konusmustum bi arkadasimla.. "abi siz memnun musunuz bu parali seyirciden" diye.. "yok abi nerdee" demisligi var.. ama yapacak bir sey yok..

oyle bir noktaya geldi ki hadise ne reklam gelirleri, ne televizyon gelirleri carki dondurmeye yetmiyor.. daha büyük statlar, daha pahali koltuklar ile oluyor artik bu işler.. paralar da dünyanin dört bir yanindaki yabanci futbolculara gidiyor..

0 yorum: