8 mart 2008 Galatasaray Kayserispor Maçı

Cumartesi, Mart 08, 2008 zaman: Cumartesi, Mart 08, 2008

besiktas'a gectigimiz hafta liderligi kaptiran feldkamp besiktas macinin kadrosundan 4 oyuncuyu kesip yerlerine defansin gobegine gattuso, sag kanada hamit altintop gibi isimleri koymak istemis, sonrasinda "ahah yine ruyaymis ya" diyerek uyanmisti.. sabaha boyle baslayan herr feldkamp floryada yapilan ufak bi muhabbetten sonra takim otobüsüne biniyor, ve saat 5 gibi ali sami yen e galatasaray otobusu yanasiyordu..


taraftarlar stada akin akin gelirken, tedbili kiyafet maca gelen "romanya" basbakani "Calin Popescu Tariceanu" eski acikta taraftarlarin arasinda yer buluyordu.. bir galatasarayli misali "hocam na dün gibi, hagi suradan bir cakti atletiko bilboa'ya.. o zaman da bükreste kahveden izliyoruz maci.. nasil sarilmisim bizim korumaya.. aklin durur.. böyle sevinc yok arkadeş" seklinde eski maclari anlatiyordu..

stumpf olsun, bülent olsun numaralida yerlerini almis bu iki sari kirmizli takimin macini heyecanla bekler olmuslardi.

mactan evvel sahaya formula 1 arabasi sokuluyor "işte bizim takim bundan sonra deplasmanlara bunla gidicek" muhabbeti tribunleri güldürüyordu "yokus asagi 360 basar" gibisinden de muhabbetler eksik olmuyor, fenerbahce eger katilsa tüm gazetelere manset olacak bu superlig formula hikayesi sessiz sedasiz alisamiyenden gecip gidiyordu..

her neyse saatler 19 u gosterirken takimlar soyunma odasi tunelinden, hic bir taraftari ürkütmemeye calisarak yavasca sahaya cikiyordu.. kirmizi formali kayserisporlulari yaklasik 2 dakika "alemin krali geliyor" diye alkislayan galatasaray taraftari yedigi boku anladiktan sonra arkadan gelen siyah formali galatasaray'a "alemin krali geliyor" diye sesleniyor, selcuk dereli de sari formasi ile "alemin krali geliyor" u kendi duyabilecegi sekilde mirildaniyordu.. fakat hakem mikrofon'nundan bu mirildanisi duyan yardimcilari cem satman ve serkan gencerler, daha mac baslamadan gülme krizine tutuluyorlardi.. para atisini ümit karan kazaniyor, e5 tarafindaki kaleyi galatasaray, kuzey kutbu tarafindaki kaleyi ise kayserispor aliyordu..

macin ilk 10 dakikasi, sessiz sedasiz bir orta saha mucadelesi seklinde gecerken, 18. dakika'da kayserispor kalecisi ivankov topu aglarinda, cok talihsiz bir sekilde, goruyordu.. zira sabri denen arkadas bin besyüz kere topa vuramaz ama 1501 de ancak topa oyle vurabilirdi.. o da ivankov a denk geldi.. sahsen ben bi galatasarayli olarak ivankovun yedigi gole üzüldüm.. tamamen talihsizlik.. mactan once sabri oyle vuracak golu atacak desen o stat sana gülerdi arkadas..

her neyse, mehmet güven veya arda ile degil belki ama lincoln ve ümit karan ile galatasaray kanatlari fena kullanmiyor, buna karsilik olarak kayserispor hic bir sey yapamiyor cok gecmeden de galatasaray'in ikinci golu geliyordu.. ümit karan nonda'nin dokunmasi ile topu onunde buluyor ve cok sahane bir vurusla topu aglara gönderiyordu.. golun olusumunda lincoln'ün yeri apayriydi.. söylemeden gecemeyecegim ki , sakatliktan sonra lincoln her pozisyonda yere düsüyor, tekmeden kacamiyor veya fizik gücü yetersiz.. ligi böyle bitirirde allaskina yazin birisi su arkadasa kuvvet macunu yedirsin.. ne bu yahu?

ilk yari bu nese ile bitmis, taraftarlar soyunma odasina gitmislerdi ki gokhan unal'in kazaran galatasaray soyunma odasina girdigi farkedildi.. "seneye buradayim zaten ne farkeder ki" muhabbeti ile oyuncular gülüsürlerken sayili 15 dakika cabuk geciyor ve bu kez galatasaray'in baslama vurusu ile mac basliyordu..

futbol namina cok da neseli seylerin izlenmedigi, cilgin pozisyonlarin olmadigi, aklimizin hayalimizin duracagi hadiseler yasanmadigi icin cabuk gececegim bu bölümü.. ta ki gokhan ünal cikana kadar.. gokhan ciktiktan sonra kayserispor kompile, cangele'nin "arkadaslar hadi oynayalim, 2 tane atalim saskina donduralim" gazina gelip canlaniyor, galatasaray üstüne akin akin geliyordu.. lincoln kendisini oyundan aldirirken hakan sükür taraftarlarla foto cektirmekten bikip "bi kosup geleyim" edasi ile oyuna giriyor ama tek top yapmadan maci noktaliyordu..

17 haftadir yenilgi yüzü görmeyen kayserispor yenilgi ile tanisiyor galatasaray da kayseri macindan nispeten kolay bir üc puan cikartiyordu

çekirdekçi tayfa maçın adamı: Gökhan Ünal

Tam bir galatasarayli gibi oynadi. ne bir top yapti, ne pas aldi, ne dogru duzgun depar atti. varsa yoksa düstügü yerden savunma oyunculari ile gülüstü. üzmedi galatasaray taraftarini sagolsun. seneye galatasarayda oynama sinyallerini canavarca verdi. hem bu igrenc oyunu ile bonservis bedelini de düsürerek tam bir galatasarayli oldugunu cümle aleme gostermis oldu (özellikle romanyaya..)

5 yorum:

Kcan dedi ki...

hocam sözlüğe yazmayı unutmuşsun aman diyim boşlama sözlüğü :)

ugur parildak dedi ki...

caylak oldum yahu.. fenermacinda boyle de garip bi insanim.. hos benim icin degerdi..

herkes su sari sacli ispanyol cocuga
-kahrolasica
-rezil
-serefsiz
-cehennemde yanarsin insallah
-ayaklarin tutulsun
derken ben
-senin anani sikiim ben anani

dedim de.. biraz agir kacti sanirim..

Kcan dedi ki...

hadi yaa.. neyse kısa sürede dönersin umarım burdan takip etcez artık bi süre :)

şu petkoviçin degajını filan senden sözlükte dinlemek güzel olurdu :)

mephistopheles dedi ki...

Azuth manyak mi bunlar ya? Seni nasil caylak yaparlar ki? Sari sacli Ispanyol cocuk kim? Capel mi? Galatasaray maclarinda sozlukteki entryleri okurken gozlerimiz senin ayzilarini arayacak artik ama neyse ki bu blog var. Umarim en kisa surede geri donersin sozluge...

ugur parildak dedi ki...

yup capel..