15 Mart 2008 Ankara BüyükŞehir Belediyespor maçı

Cumartesi, Mart 15, 2008 zaman: Cumartesi, Mart 15, 2008




Anayasa mahkemesi Ak partiye kapatma davası açmışken, çalışanlar akillara sigmayan sosyal güvenlik yasasini protesto ederlerken, new york valisi birebirde, tahran valisi grup sekste yakalanmisken ankara'nin mac oynanmayan zamanlarda düğün salonu olarak kullanilan stadi "yenikent asaş" da oynanan maç. galatasaray'in bir gol atip, ankaraspor'un bir penaltisinin verilmemesi ile noktalanmistir..

hafta içinde herr feldkamp'in torunumu gorecegim ayagina almanya'ya gitmesi, sonrasinda "vallahi havasini özlemisim.. birasini özlemisim.." diyerek klubu arayip "ya kusura bakmayin ben cok hasta oldum" ayaklari cekmesi sonucunda takim ankara'ya teknik direktorsuz gidiyordu.. bunu goren ankaraspor teknik direktoru fabio capello, "8 haftadir 3 puana hasretiz, galatasaray'i yenip 3 puan almak istiyoruz" gideri yapiyor, takimi maca canavar bir motivasyonla hazirliyordu.. mac günü de klubun antreman tesislerinde kahvalti dagitilirken "3 puan" demeyene cay katilmiyordu.. ankaraspor'un motivasyonu tam, galatasaray'in ise motivasyonu feldkampsizdi.. feldkamp'in boslugunu cuma gecesi televizyon dizisi ile doldurmaya calisan ahmet akcam ise endiseliydi..

mactan hemen once sahaya cikan galatasarayli futbolcular, acik tribunun üzerindeki dev futbolcu kartlarini göründe ürktüler.. her biri bir insan boyunda olan portrelere bakmadan tirsa tirsa isinmaya calisan lincoln, sert ruzgar sayesinde 2 kez yere düstü.. bereket sakatlanmadi..

her neyse.. ankara yenikent asaş stadini bilenler icin soylemek gerekirse (inönü stadini bilmek kolay efendiler, yiyosa bunu bilin!) yenikent tarafindaki kaleyi, ankaraspor, cayir cimen tarafindaki kaleyi ise galatasaray aliyordu..



daha dakikalarimiz 2 yi gosterirken de nigris sag kanattan galatasaray ceza alanina giriyor, aykut önce takilip düsüyor, sonrasinda de nigrise yetisip, de nigrisi yere caliyordu.. de nigrisin yere düsmesinin sarsintisindan etkilenen, lincoln kendini yerde buluyordu.. hakem bu iki düsmeyi de atlayip oyuna devam edince galatasaray "hadi arkadaslar oynuyoruz" diyip oynamaya basliyordu..

17. dakikaya gelince 2 tane cocuk saha mikrofonlarini ele geciriyor "ölüm varmis korku varmis"i soylemeye basliyorlardi.. melih gokcek hadiseyi cakozlayinca stat hoporloründen "lütfen cocuklarinizi sahadan aliniz" anonsu yapiliyordu ki nonda pasi, lincoln'e, lincoln tekrar nondaya, nonda ise "kaleye vuramiyorum beeeen" bagirisi ile ümit karan'a atiyor, ümit karan da topu aglara gönderiyordu.. golden sonra ümit karan arkadaslarini vuruyormuscasina el hareketleri yaparken, lincoln de garip bir vucut dansi yapiyordu.. boylelikle macimizin sarkisini da belirlemis oluyordu.. "i bet you look good on the dance floor"

bu sirada acik tribunde ankaraspor bayragi diye "yunanistan bayragi" acan seyircilerle, ankaraspor taraftarlari arasinda arbede cikti.. "abi valla bilmiyordum, ankara bayragi istedim bunu verdiler" diyen genc volkan'a "genc leoparlar" daliyor, polis ve jandarma olaya mudahale ediyordu.. "ya takim da kirmizi beyaz cizgili yunan bayragi da bilememis cocuk" diyen stat amiri daha büyük olaylarin cikmasini engelliyordu..



adnan polatla, ayni avuc icinden cekirdek yiyen hatta "adnancim bak bunnari senin icin ayikladim" diyip, ayiklanmis cekirdekleri adnan polata yediren melih gökcek "adnan bu sabrinin bos biraktigi araziye bi residance dikelim be" diyip "eki eki" diye gülüyordu.. üste o bos kalan arazinin fotosunu koyuyorum..

ilk yari galatasaray'in bir sifir üstünlügü ile bitince saffet susic "benden bu kadar" diyip istifasini yonetime vermek istiyor, fakat yonetim tarafindan akli celiniyordu.. saffet susic'in bu davranisini bir sezonda 4 kere galatasaray'a karsi oynamasina bagliyorum ben.. her neyse..

takimlar ikinci yariya sahalari degistirerek cikiyorlar, caktirmadan galatasaray formasi giymeye calisan tita ise takim arkadaslari tarafindan ayiplaniyordu.. sap dönmüs, keser dönmüs, gün gelmis kaleler dönmüstü..

ikinci yarinin baslama düdügünün verdigi titresimle, lincoln kendini yerde buluyor, hakem bu pozisyonu da es geciyordu.. ümit karan gerek forvette gerek defansta mükemmel oynarken, servet cetin'in defansta mükemmel oynamamasi yüzünden galatasaray kalesinde az kalsin golu görüyor, ama aykut mükemmel iki kurtarisla galatasaray'i ipten kurtariyordu.. o noktada ben aykutu cok sevdim.. aferin dedim. 10 milyon vericem gordugumde kendisine..

arda sakatlandiktan sonra ahmet akcam kendisinden beklenmeyen bir sekilde, nonda ve ümit'i kanatlara cekiyor, lincoln'u ortada kullanmaya calisiyordu ki, talimati alan lincoln yere düstü.. hakem bunu da gormedi tabi..

her neyse ankaraspor'un bir kac ciliz atagi, melih gokcek'in sinirleri en saglam insanin bile, sinirlerini tahris edecek bir iki gülüsü, kücük cocuklarin sahaya girip mikrofonu ele gecirmeye calismasi, ankaraspor taraftarinin macin 80. dakikasinda dahi yerlerinde oturamayarak sahada dolasmasi ile bir ankara deplasmani daha galatasaray icin eksiksiz bitiyor, gazeteler ise "aslan zirvede" manseti atmaya imkan buluyorlardi..

5 yorum:

terp dedi ki...

maçla ilgili iki not:

1-zamanında feldkamp'ın öğrencisi olan hamza hamzaoğlu saffet susiç'in yardımcısıymış. maçtan sonra konuştu. tipi hiç değişmemiş. hala bir utangaçlık var mizacında.

2-lincoln'un karnına gelen tekme. düşeceksen buna düş dedi sanki ankarasporlu.

mephistopheles dedi ki...

Azuth super yazi yine Sabri'nin bos biraktigi araziye stad yapilir! Beles bilet buldugum icin Arsenal-M'Boro macina gittim ayni saatte ama sayende bizim maci da izlemis kadar oldum. Lincoln'a fazla ayar verme yaziktir ya insallah 27 Nisan'da affettirecek kendini. Biz senin bu eglenceli yazilarini bedavadan okuyoruz eger burdan West Ham atkisi veya formasi istersen haber ver yeter. Hadi kal saglicakla... Yenikent stadini biliriz bu arada. Sincan'in guludur o stad:)

alicansolak dedi ki...

çok yeteneklisin be azuth, özellikle maç yazılarını okurken çok zevk alıyorum, bravo

umitokaran dedi ki...

gercekten cok guzel ve komik bir yazi. son maclarda beyaz forma giymiyoruz hic, giysek lincolnun yemyesil oldugunu goreceksiniz..surunerek oynamak gibi bir stil gelistirmis arkadas..

birdost dedi ki...

çok güzel bir blog,çok yeteneklisin azuth. Bir saniye. bir yanlışlık olmalı ben senin fake yorumcularındna değilim ki neden böyle yazıyorum?