twigy terlik adamlari özledim

Cuma, Şubat 22, 2008 zaman: Cuma, Şubat 22, 2008




2 sezon boyunca futbol sahalarimizda 3 buyuklerin maclarinda gorduk bu arkadaslari kale arkasinda cift halinde durup heyecanli anlarda ellerini kollarini rastlantisal olarak sallayan supper komik terliklerdi.. ki artik yoklar..

haklarinda iki anektod anlatmak isterim ki birbirinden komik..
1. si 2 sezon once besiktas bursaspor macinda..mac esnasinda heyecanli pozisyonda ellerini kollarini sallayan bu terliklerden biri dengesini kaybedip dusuyor..bunu goren terligin diger teki arkadasini yerden kaldirayim derken o da dusuyor..bunlar boyle yerde kollarini sallayarak bekliyorlar..siz maci birakip bu iki kaplumbaganin derdine dusuyorsunuz..

bir digeri ise gecen sezon galatasaray konyaspor macindan..macdan once saha ici roportajlar yaparken arka fona bunlar ziplaya ziplaya yerlesiyor..allahim ne şekiller arkadan gozukmek icin..kafa kafaya veriyolar elleri oynatiyorlar parmaklari uzerinde yukseliyorlar..

eksi sozlukten de sahane bir entry gireyim buraya

çoluğa çocuğa oyuncak olma durumuna da düşebilen; onurlu, cefakar ve zıp zıp kardeşlerdir.
25 mayıs 2003 beşiktaş galatasaray derbisinde sergen'in attığı kafa koparanus gol sonrası terlikler de sevinçten havalara uçmuşlardır(bence kolpadan değildi o, ciddi ciddi sevindi adamlar). sonrasında zaten tribünlerden sahaya adamlar uçmaya, tepinen ve yuvarlananlardan dolayı stadın statiği bozulmaya başladı. o sırada dengemi sağlamaya ve kendimi korumaya çalışırkene,gözüm kale arkasında çakkıdı çakkıdı oynayan terliklere takıldı. gol sonrası sahaya uçan ve ninja gibi taklalarla yuvarlanıp tekrar koşmaya başlayan 5-6 tane sabi, terliklere kitlenmiş bir şekilde gidiyorlardı.
terliklerden birinin yüzü çocuklara dönük iken, öbürü ters istikamette zıplamaktaydı. yüzü çocuklara dönük olan aniden başına bir iş geleceğini çakozlayıp, hafiften tornistan vermeye başladı. diğer tekini de dürttüğünü gördüm. ama terlik iri ve ağır bir canlı olduğu için 180 derece döndüğü an alçak sabilerle arasında 2-3 metre mesafe kalmıştı.
sabilerden 3 tanesi alçaklıklarını burda yapıp, cefakar terliklerin tekinin üstüne uçtular. hem de kafa, göz uçtular. dengesi hassas terliksi canlı da baaaam! yere yapıştı. öbürü duruma müdahele etmek etmemek arasında kaldı ve 60 numara sevimli ayakkabılarıyla mini bir adıyaman halk oyunu oynadı. hala deparda olan 3 tanesi ve diğer terlikten hızı kesilememiş olan bir uçan sabi daha yere konmadan folklorcu terliğin de üstüne uçtular.
ben sevinci unutmuş gözyaşları içinde terliklere inanılmaz acırken; sabiler daha da gaddar davranmaya, terliklerin üstünde zıplamaya başladılar. ulan içinde adam var ulan onun! ya baban olsa? cık cık..
neyse "ulan!" dedim tom jerry izlermiş gibi, "bi kere de sen yen lan!".."kalk tokatla şunları.."....tam o sırada ilk devrilen terliğin sağ kolu kayboldu(ben sabiler koparttı zannettim, meğersem bebeleri kesmek için dışarı çıkmaya uğraşıyomuş adamcağız). ondan sonrasını hatırlamıyorum, bi acı hissettim..gözüm karardı... (kaptan cuma, 22.01.2007)

0 yorum: