türk futbolu

Perşembe, Şubat 21, 2008 zaman: Perşembe, Şubat 21, 2008


nasil ki alman futbolu disiplin üzerine, brezilya futbolu calim üzerine, italyan futbolu savunma üzerinedir ki bunlar bir ekoldur turk futbolunun da dayandigi bir nokta, en güzel oldugu anlar vardir..

ama bu "ekol" üretme süreci kanimca teknik veya taktikte olusturulmaya calisilarak yazik ediliyor. türk futbolunun basarisi teknik veya taktik olaylara dayanmadigindan da tabi bu arayislar bosa gidiyor..

dostlarim türk futbolunun en önemli özelligi "basarili kalecilere sahip olundugunda rakip kalecilerinin en kücük hatalarini degerlendirmek üzerine kurulu bir futbol anlayisidir." yani bakin allaskina türk futbolunun en onemli anlarina.. tarihi maceristan galibiyeti. kalede kim var türk futbolunun en büyük kalecilerinden biri turgay şeren.. uefa kupasi kalede tafarel dünya kupasinda 3. lük kalede kim var rüştü bu basarilarin birisinde, her hangi bir basarida daha dogrusu dandik kaleci hatirlayabiliyor musunuz.. hayir..

bununla birlikte bu saydigim ekollerde kaleciler o kadar on planda degil. mesela brezilyalilarin hic bir zaman en güvendikleri yerleri kalecileri olmadi. italyanlarda savunmacilar yildizlasir, almanlar stoperler üzerinedirler belki ileri ortasahacilar.. ama hic bir zaman kaleciler degil..

rüştüden sonar a milli takimina bakiyoruz.. paspal. galatasaray in 92 ile 96 arasinda avrupada siyrilamadigi donem var.. kalede kim var? hayrettin demirbas..

her neyse sozum sudur ki eger bugun turk futbolu'nun onunu acmak istiyorsa insanlar 2 şeye onem vermeliler. gerisi hikaye.

1. si kaleci idmanlari. kalecilerimiz her zaman mükemmel olmali. nasil ki malatayanin kayisisi, bursa'nin oto sanayisi meshur türkiye de kalecileri en iyi ülke olacak arkadas..

2. en ufak hatayi degerlendirecek cin forvetler.. hakan sükür mesela kafa gollerini falan gec takipciligi, kaleciye yaptigi presi, en ufak hatayi degerlendirmesi ile hakan sükür olmustur.. tanju colak hakeza.. türk forveti dedigin cingöz olacak, cakal olacak. oyle teknige falan gerek yok arkadas. bi sekilde kaleye gider top sonucta..

0 yorum: