thomas malthus ve futbolcu maaşları

Cuma, Şubat 15, 2008 zaman: Cuma, Şubat 15, 2008


aşağıda 33 milyon pounddan bahsettik, biraz da okuduklarimizdan ogrendiklerimizle şu işin ekonomi muhabbetini yapalim.. yandaki arkadas thomas malthus.. futbol'un daha meydana cikmadigi zamanlarda britanyada yasamis degisik bir arkadas. emekci kesim pek sevmez kendisini. zira nufus teoremi diye bir zamazingo bulmustur.. der ki

"Bir memlekette işçiye çok para verilmemelidir.. zira işci parayi dogru harcamayi bilmez, kumara yatirir, kariya kiza yatirir, beteri cocuk yapmaya yatirir.. işçiye para verirsen memleketinin gelecegini ipoteklemis olursun"

Cogu ekonomist bunu makul bulur bulmasina da realitede pek vicdan el vermez.. Kimse kalkip "işciler gotun gotun yerlere para harciyor, asgari ücreti bulundugu yerde tutalim" diyemez. demez de zaten.. Her neyse derdim bu angut futbolcularin, bu kadar parayi harcamayi bilip bilmedikleri.. yani simdi bu fabregas pustu o kadar parayla ne yapacak? yatirim mi yapacak? fabrika mi kuracak.. yok.. catir catir yiycek.. yalansa yalan deyin.. kariya kiza yatiracak.. bu futbolcu milletinin en iyisi "george best" bile zamaninda kariya kiza yatirmadi mi parayi? yatirdi..

para dagilimindaki esitsizlige bir sey yapamam.. hani cok da şeyimde degil acikcasi. tav oldugum nokta parayi harcamayi bilmeyen insanlarin paraya sahip olmasi. 25 yasindaki adama 33 milyon vermeyin yahu.. ayiptir..

0 yorum: