taksim stadı

Cuma, Şubat 29, 2008 zaman: Cuma, Şubat 29, 2008



simdi'nin taksim gezi parki'nin oldugu yerde bir stat vardi eskiden.. asagida da belirttigim gibi nazim hikmet'in "demokrasiyi görmek isteyenler taksim stadina gitsin" cümlesindeki taksim stadı.. bu stat en basta galatasaray'in olsa da tüm takimlarin stadiydi.. romanya'ya karsi oynanan ilk milli mac bu stadta oynanmisti.. besiktasin seref stadi vardi ama taksim stadinin "kumlari" daha güzel diye burada oynarlardi.. once taksim, sonra mecidiyekoy, simdi seyrantepeye sürülüyor galatasaray ama o baska bir yazinin konusu.. beyoglundan kopusa burada deginmenin sirasi degil..

fotolardan bahsedeyim. üstteki foto taksim stadinda oynanan 1920 yilindan kalma bir fotograf.. harbiye arkada gozukurken, harbiyeli nazmi bey maci pardesusu ve semsiyesi ile yonetiyor..

alttaki de mac bileti.. tarih 15 haziran 1923.. savas bitmis ama cumhuriyet kurulmamis daha.. spor yazarlari dernegi turnuvasi maci..

bir de ilginc bir anektod var ki, galatasaray ile birlikte "aek" da bu stadin mudavimidir.. sonra atinaya tasinir bu güzel insanlar atlarına binerek..

0 yorum: