Ey Koca Topcu

Pazar, Şubat 17, 2008 zaman: Pazar, Şubat 17, 2008


Roberto carlos bir şut çekti olay oldu. vay efendim topa oyle bir kavisle vuruormus ki top kendi etrafinda donunce şey oluormus sonra sola cekiormus.. sanirsin roberto carlos dedigin bir koca uşak.. vurdugu kale de çaykur rizespor kalesi degil "estergon kalesi.." hami mandiralinin zamaninda yaptigi sutu roberto yapinca kiymete biniyor.. hami de yapardi aynen magnus efekti olustururdu topta.. kale arkasi da güzel yazmis magnus efektini..

hakket boyle bir sey var tabi. orta cagda cok topcu, attigi toplar kale duvarlari yerine tribunlere gidince kirbaclanmislar.. hikaye aslinda topa verilen donem hareketi degil.. hikaye topun cikarken hareket etmemesi.. bam diye atinca gülleyi o hizda, havanin etkisiyle donmeye basliyor gülle, oyle olunca da tribune gidiyor.. yani hikaye topa yaradana siginip gomulmesi.. bu hadise bizim istanbul kusatilirken, toplari doken urban paşa da, yivli toplari bulmasi ile biraz ortadan kalkmis.. yiv denilen hadise topun içine bir spiral yol dosenmesi.. boylelikle gülle donmeye basliyor ve magnus etkisi bertaraf ediliyor..

bereket artik kaleyi pek bulmuyor roberto carlos un bu sutlari.. yiv falan takilsa ya da yerden vursa (hami gibi) sorun diil de neresine takican yivi..

0 yorum: