27 subat 2008 galatasaray fenerbahce derbisi

Çarşamba, Şubat 27, 2008 zaman: Çarşamba, Şubat 27, 2008






2008 in 27 subatinda, türk ordusu kuzey irakta bir bir sehit verirken, bülent ersoy anti militaristlerin kraliyken, türban üniversitedeyken ve tüm bunlar dünyanin cok da sikinde diilken, biz futbol delilerini 90 dakika herseyden kopmasina neden olan mac..

kupa günü olmasi nedeniyle, avrupa'nin, dünya'ni ve hatta galaksi'nin en büyük derbisine hazirlanamayan cümle taraftarlar, yine de saat sekizde oynanacak macin hayalini kuruyordu.. üniversitelerde galatasarayli taraftarlar hocalarina "cakicaz bu aksam istersen biraz uzun tut dersi" lakayitligi yaparken gerginlik bahcelievler fevzi cakmak okuluna kadar sicramis "sana kuzen in selami var.. eheheh leverkuzen in" diyen genc fenerli berk, arkadasinin simit darbelerine hedef olmustu..

motorlarla karsiya gecen bazi fenerbahceliler" ilk galibiyetimizi burada gorelim eheheh" kendini begenmisligi ile besiktas macina gidiyor ve delicesine caykur rizeyi destekliyorlardi.. caykur rize'nin beklenmeyen tur atlamasi ile staddan topuklayan yaklasik 20 kisilik fenerbahceli grup "besiktas taksim dolmuslarina" binmek yerine "gümüssuyunu cikariz abi sonrasin düzlük zaten" diyerek mecidiyekoye yol aliyorlardi.. askeri hastane'nin önünde saygi durusunda bulunup istiklal marsi okuyan bu taraftarlar pangaltida döner yiyor, stadin önünde e5 in altinda kokoreç yiorlardi..

her neyse biletlerin üzerinde "kapali alt 5 ytl" yazarken, ama fiyatlar 200 ytl den baslarken, ve boylelikle büyük vergi kacirmasi mümkün olurken iki takim da ellerinde "vergi vermek çok şeydir.. fişinizi alin.." kivaminda pankartlarla cikiyordu.. ki iki takimin ayni pankartla sahaya cikmasi fenerbahce'nin evlerinden getirdikleri pankartta "leverkusende bes evde 15" yazili olmasindan kaynaklaniyordu.. pankarti hazirlayanlara ikiser sari kart cikartan cüneyt cakir mactan once yaptigi "al sana sari kart ehem, bir daha deneyeyim "işte sana sari kart" yok boyle olmuyor "ahanda sari kart yürüüü" ayip yahu boyle de olmadi" seklindeki idmanlarin ilk semeresini goruyordu.. macin ilk dakikasindan itibaren boyle bir suikastçi olacagi belli olan hakeme sadece fenerbahcelilerin itiraz etmesini anlayamadim sahsen ben.. yani galatasaray galibiyetini ön görüp de galibiyetin derecesini kücültmeye gider gibi, mac boyunca ayni tarz sarikartlar gormek biraz sacmalik degil midir ki? cüneyt cakir, allah biliyor, bir karari öyle, bir karari böyle vermedi.. hep ayni seylere kart gosterdi.. hep itirazdan sari kart yiyorsan artik laf etmen salaklik yahu.. her neyse..


galatasarayli taraftarlar eski acikta, eski sol bek "fred cakmaktas" in posterini açarken bu pankartin altina "fenerbahce'nin en son kupasini gorenler el kaldirsin" yaziyor, daha sert bir pankart bekleyen galatasarayli taraftarlar "aksama azuth'un blog'unda master of puppets calar hincimizi aliriz" diyorlardi.. en azindan ben diyordum arkadas! ben de bir bireyim..

her neyse, ali sami'yen i bilenler icin soylersek, ukrayna tarafindaki kaleyi fenerbahce, e5 tarafindaki kaleyi aykut bizzat kendisi aliyordu..


mac baslar baslamaz hakan sükür, hakli olarak volkan in korudugu kaleye gol kaciriyor, akabinde benim küfür etmemden dolayi ilk sari kartimi cüneyt cakir bana gosteriyordu..

lugano bu pozisyondan itibaren hakemin yanina gelip, volkan i gosterip "işte kaleci bu mu kaleci" diyor, hakemden ilk uyariyi aliyordu "boyle cocukca seyler soylersen oyundan atmak zorunda kalirim seni arkadasim"

velhasil 5. dakikada hakan sükür yillardir atmadigi tarzda bir golu volkan'in korudugu aglara birakirken golden hemen sonra fenerbahceli taraftari ateslemek icin "boyle korlar" misali el hareketlerini rakip takim tribünlerine yapiyor, ama galatasaray yonetiminin sikko bir kararla, rakip tribunlere tel cekmesi ile sahayi goremeyen fenerbahceli taraftarlar bu hareketi de goremiyor gerekli infial yaratilmiyordu.. fener'e çaktığı yanilmiyorsam 30. gol oluyordu bu gol..


artizlerin krali lugano o gevsek agzi ile paso hakeme laf sokuyor resmen beni at diye bagiriyordu..

bundan sonra mac vestel manisa ve bursaspor arasinda oynanircasina teknik ilerlemeye basladi.. şaşılacak sey ama bildiginiz futbol oynandi.. lugano bu arada futbol oyunu cercevesinde bir sarikart goruyor, bu sarikarta küfürle karsilik veren 2 güvenlik gorevlisi ve yoldan gecen 4 taraftar da cüneyt cakir'in sari kartini gorme durumuna düsüyorlardi..

30. dakika civarinda sag kanattan fenerbahce alanina dalan lincoln, edu tarafindan düsürülüyor lugano "hakeme gözlük" dedigi icin "yeter ama bu cocukluklarin artik" diyerek ikinci sarikarti gorüp, fenerbahceyi 10 kisi birakiyordu..

ilk yari 4 dakika uzatma ile neticelenirken sabri soyunma odasina skor boarddaki 1-0 yazisini cep telefonlu ile cekip kiz arkadasina "ikinci yari gör bak" yazarak gonderiyordu.. bu mesaja cevap vermeyen sabri'nin kiz arkadasi "erkek arkadasa gereken ilgiyi gostermemek" neticesinde cüneyt cakir tarafindan sari kartla cezalandiriliyordu..

devre arasinda kart cebini yaglayan cüneyt cakir kartin üstüne 8 ortali, kareli haritametod defter asmaya calisiyor, yan hakemler tarafindan "aman hocam" diyerek engelleniyordu "cocuklar bunla yazmasi daha kolay gercekten" diye dertlenen cüneyt cakir yan hakemlere oracikta sari kartlarini gosteriyordu... cüneyt cakir'in devre'nin bitiminden evvel volkan'in neredeyse yüzde yüzlük gol pozisyonu'nu kesmesi akillara sigacak degildi.. ama dediim gibi tüm sarikartlari adil ve kurallar cercevesindeydi.. her hakem boyle mac yonetse kime yannis bisi yaptigini soyleyemezdi heralde.. türkiye'dir muhtemelen insanlarin kurala uydugu için elestirildigi yegane yer..

neyse.. ikinci yari fenerbahce'nin canavar ataklari ile basliyor, gokhan gonul, volkan yaman'i tek basina sirkulese ediyordu.. ve 60. dakikada enfes bir golu galatasaray aglarina gonderiyor, tüm galatasaraylilari "lan yine siktiler ya" düsüncelerine ittiriyordu.. aykut'un pozisyonda yapacagi tek bir sey yokken, volkan, mehmet, servet resmen karpuza mudahale edemeyen manav calisani gibiydiler..

bu dakikadan sonra oyunu yavaslatan tüm oyuncular sari kart goruyor, gokhan gönül futbol sahalarinda gördügüm en absurd sekilde ikinci sari karti gorup oyundan atiliyordu.. dedigim gibi cüneyt cakir'in en azindan istikrari mükemmeldi.. sahsen ben olsam elimi kartima atmaya üsenirdim ay dostlar..

her neyse macin sonlarina yaklasmisken galatasaray bir arap oyuncusunu alip diger arap oyuncusunu oyuna sokuyor, bu arada sag kanattan gelen ortayi ümit karan fenerbahce aglarina birakiyor, hakli olarak fenerbahce kalecisi volkan bu duruma cok sinirleniyor kendisine "indim karsiyakaya actim bacaklarimi, alttan gelen fenerli yesin tasaklarimi" slogani ceken lincoln'un üzerine "arkadasim bu tür seyler hos degil. lütfen dogru konusur musun.." diyerek "bu testislere yazik degil mi?" seklinde diz atiyor, iki oyuncunun da kirmizi kartla oyundan atilmasina gidecek bir töreni oracikta baslatiyordu.. silvester stalloneye benzettigim volkan oracikta lincolnu soyle bir dovse, gidip sisli etfalden 1 haftalik rapor alsak fene olmazdi sanirim. fakat su var fenerbahce ne zaman galatasaray iyi oynasa, ne zaman hakettigi bir galibiyet alsa bu sekilde cirkeflesmistir zaten.. her halde en büyük haklarinin galatasaray'i yenmek oldugunu falan düsünüyorlar.. bu haklari ellerinden alininca da cildiriyorlar..


hülasa mac galatasaray'in 2-1 üstünlügü ile bitiyor, fenerbahce bir sene daha türkiye kupasindan ayri düsüyor, galatasaray uzun zamandan sonra ilk kez fenerbahceyi yeniyor,lincoln bu sene hic bir besiktas macina cikamiyor, cüneyt cakir sari kart komasindan taksim ilk yardima kaldiriliyordu.. bu arada saka bir yana mactan 2 saat evvel kapali'nin üstünden düsen arkadasa da acil sifalar diliyorum..


simdi muhtemelen fenerbahcenin asbaskani cikip hakeme bişiler diycek.. gelenek bu. galatasaray ne zaman kazansa fenerbahce hakeme yüklenir.. yapacak bişi yok.. tek pozisyonu olmadan maci kaybedince hakeme yüklenmek süpper eglenceli tabi..

1 yorum:

Burçe dedi ki...

şşş... uuur... olm... akıllı ol... ahahahahah

ben şu "galatasaray ne zaman kazansa fenerbahce hakeme yüklenir.." kısmını son 10 yıldan örnek maçlar vererek doğrulamanı istiyorum ahahah sen yapma lan sen yapma!

neyse hadi öptüm kib bye!