24 subat 2008: galatasaray - kasimpasa derbisi

Pazar, Şubat 24, 2008 zaman: Pazar, Şubat 24, 2008







istikrarli bir spor yazari olmanin gerektirdigi en onemli seylerden birisinin takim tutmamak oldugunu, zira takim tutuldugu zaman yazi yazmanin bi noktadan sonra igrenclesebildigini sahsen bana gosteren mac.. lig basindan beri bir tek mac kacirdim üstüne bişiler demedigim o da 5-1 lik sion maciydi ama onu da "ulan sarhosum bu aksam be" kivaminda kacirmistim.. simdi zor geliyor arkadas. bunun üzerine bişiler demek, kasimpasa gibi yokuştan asagi bi memlekete (`altay` nezdinde hala kinim var kendilerine) yenilmek bunun baslica nedeni..

her neyse, türk askerinin beyazlar icinde kuzey irak'a girdigi, türban'in resmi olarak üniversitelerde serbest oldugu, sirbistan'in amerikan elciligini yagmaladigi bir tarihte istanbulda, bahardan kalma bir subat gecesinde oynanan mactir..

mactan evvel tribunlerde "5 yemis olabiliriz leverkusenden ama konyaspor da 6 yedi.. hem de genclerbirligi oftastan! oluyor yani boyle seyler" geyikleri ile taraftar kendisini rahatlatmaya calisirken, kapalida bulunan türkiye'nin en taninmis sünnetcisi `kemal ozkan` tribunleri geriyordu.. post sünnet travmasini atlatamamis bir sürü erkek (ben dahil) default olarak ellerini apis aralarina goturuor, ani bir mudahalede kendisini savusturmaya hazirlaniyordu..

soyunma tünelinden uğur tutuneker'in ali sami yen'de agarttigi saclari gozuktugu anda, tüm eski galatasaraylilarin gorusleri bulaniyordu.. herkes bir an gecmise gidiyor:

"ceza sahasinda ugur atak yapti, kaleci kalesinden cikti, kale bos, ugur arkayaaaaa.... ve gooooool tanju attti.. ugur verdiii al da aat dediii gooooll tanjuuu"

sesleri samiyendeki cogu kulagi tekrar cinlatiyordu.. herkesin gozu ugur tutuneker ile birlikte dolarken kemal özkan in düsüncesi ile hüznün yerini tekrar korku aliyordu.. bereket "aletleri yaninda degilmis" muhabbeti tribunde donmeye basladi da seyirciler biraz yatistilar..

"ayva cicek acmis, acep yaz mi gelecek? fatih sami yen e nasil gelecek" derken fatih sami yen e kasimpasa'nin kaptani olarak geliyordu.. e5 tarafindaki kaleyi orkun, fulya tarafindaki kaleyi ise kasimpasa kalecisi tolga aliyordu..

ahmet akcam in muhtemelen ki yannis tercumesi ile, barusso tamamen salak bir sekilde sag bek oynarken, emre güngor on libero oynuordu.. bereket sonradan barusso nun feldkamp a "hocam olmuyor boyle ya" demesi ile hata anlasildi 30 dakika civarinda oyuncular yerleri degistiler..

macin dokuzuncu dakikasinda ekrana kimin ne kadar topla oynadigi yüzdesi düserken, galatasaray ve kasimpasa amblemlerinin yerinde fenerbahce ve bursaspor amblemleri vardi (bunun farkedilmeyecegini sandiniz dimi digiturk yetkilileri... ben farkettim ben! azuth usta!)

zico'yu alip feldkamp ile toplasan bir rafael benitez etmeyeceklerini gosterir sekilde feldkamp da dandik bir rotasyon ile 5 haftada eksiksiz ilerleyen takimi bozuyor arda turan'in yerine carrusca gibi maradona'nin zamaninda "ne tevez, ne messi benim veliahtim carruscadir.. kizimi da ona vericem" dedigi bir oyuncuyu, sag kanata koyuordu.. maradona su oyunu goreydi heralde kahrindan kokainman olurdu efendiler..

her neyse macin ilk yarisi sessiz sakin bitmeye yaklasirken, kasimpasaspor a odakule'nin oradan gelip maca tesrif edilen "bizon murat" lakapli erhan golunu galatasaray aglarina gonderiyordu.. `siya siya bend` grubunun solistine fena halde benzeyen bu oyuncu 45. dakikada galatasaraylilarin son 4 senedir gormeye alisik olmadiklari bir sekilde frikikten tabelayi degistiriyord..

fatih terim zamaninda olsa "ne yaptiginizi saniyorsunuz siz? bu mu galatasaray? beyler top oynayin biraz! canlanin biraz.. delirtmeyin beni!" seklinde yankilanacak soyunma odasinda sessizlik hakimdi..

her neyse takimlar sahaya cikiyor, galatasary bu yarida bol bol gol kaciriyor, ama skorboard bir türlü degismiyordu.. barusso'nun ogrenmesi gereken ilk türkce sozcugun "vurma oradan" oldugunu, ve muhtemelen ögrenecegi ilk sozcugun "öküz" olacagini tüm taraftarlar teyit ediyordu..

özetle fenerbahcenin puan kaybettigi bir haftada galatasaray da ayni sekilde puan kaybediyor, carsamba günkü maca takimlar esit sartlarda cikiyorlardi..

marcel dupont dan macin teknik analizi:
derbiyse derbi arkadas.. ayni sehri iki takiminin hadisesi degil mi derbi? ahanda birbirine mesafesi özhan canaydin adimiyla 3 saat olan iki takimin mucadelesine ben derbi derim.. "derbilerde boyle sonuclar makul, hangi tarafin kazanacagini mactan once bilmek mümkün degil" derim kimse de "hayir olur mu oyle sey" diyemez.. fenerbahce de carsamba günü cakarsa "iki derbiyi üstüste yaptik o yüzden çok şek olduk" diyerek simsekleri alirim üzerimden direk federasyona gonderirim..

saka bir yana tam bir taktik felaket yasandi bugun ki galatasaray macinda.. barusso gibi orta kafa gol oyununu "sutla arkadas bayiltma" olarak oynayan bir arkadasi, sag bek baslatirsan, emre güngör gibi tifil bir arkadasi libero yaparsan, carrusa gibi bir dolmus muavinini sag bek koyarsan, ayhan gibi bir kadin kuaforunu orta sahaya dikersen olacagi bu..

aylardir izliyoruz nonda'yi ki iyi bir golcü.. ama o kadar. devamli olarak orta atmalisin ki nonda gol atsin. var mi mac boyunca dogru orta? yok.. lincoln desen saclar kivirciklastikca kaybolmus. haftalardir kalli'nin lincoln u oyuna sokmamasinin yegane nedeni "taraftar senden tiksinsin istemiyorum demekmiş" de bilememisiz..


macin adami: Desiree

illaki birisini macin adami yapmak gerekiyorsa budur arkadas.. tamam fatih de güzel oynadi ama bu arkadas topu aldi mi vermedi ayagindan. savunmaya geldi cikardi, oraya gitti kaleye vurdu.. oynadikca oynadi.. masallah..

0 yorum: