18 subat 2008 - konyaspor galatasaray

Pazartesi, Şubat 18, 2008 zaman: Pazartesi, Şubat 18, 2008

aysel gürel henüz vefat etmisken, ülkeyi sibirya soguklari kaplamis, her taraf kar beyaz olmusken, kosova 39 yasindaki devlet baskanlarinin önderliginde bagimsizligini ilan etmisken, ondan 2 yas kücük hakan sükür ün hala top oynamayi sürdürüp takiminin basinda sahaya ciktigi mactir..

böyle erteleme, karda mahsur kalma gibi olaylar feci sevimsiz seyler onu ilk basta belirtmeliyim. ama arkadas mahrumiyet anlarinda bir samimiyet oluyor insanlar arasinda.. dünden beri halil özer in esprileri ile gülüyor, melih sendil'in lig tv nin birincil spikeri rolunu ne kadar iyi üstlendigine tanik oluyor, saha muhabiri bahri abimizi kimsenin siklemedigini goruoruz.. "bahri bi siktir git" demeyen kalmadi resmen sahada.. bahri de feci yanci yanniz "oooo kirmizi top yapmisiz.. " falan diye geliyor.. eli omza koyarak konusuyor.. sevimli degil tabi..

dün yogun kar altinda oynanmasi makul gorülmeyen maç bugun ogle saatlerinde konyada oynaniyordu. tribunlerde hava durumuna nispet yabarcasina binnercesine "işsiz" ve ogrenci yerlerini almisti.. veya hepsi bizim kadar manyakti da "olm bu benim ardi ardina izleyecegim 100. galatasaray maci" diyerek patronu arayip "biraz hasta olmusum üzerinize afiyet" diyerek işten kaytarmisti.. hos tribunde olan taraftarlardan biri "maç digiturkde izlenir.. tribun sogukmus" pankartini yazip havaya kaldiririor, yonetmen musa cozen bunu dakka sektirmeden bizlere aktariyordu..

herkes süslenmis püslenmis, gozlerinin altina makyajlarini yapmis macin baslama vurusunu bekliyordu artik. ki hakem "yanniz o coraplar formana hic yakismamis orkun" diyerek orkun un kalbini kiriyor, orkun da siyah coraplarini cikartip beyaz coraplari giyiyordu.. oyuncular bu arada öpüstükleri koklastiklari icin birbirlerinin makyajlari akiyor, sahada goz altina siyah "guaj boya" cekmeyen batista ve diger arap fransiz oyuncu haricinde 20 tane "crow" misali oyuncu beliriyordu.. feci gothic bir ortamda mac basladi..

bu dakikadan sonra gotunu siktigimin arabi batista tamamen sakatlamaya yonelik oynuor, bu girisiminin karsiligini da garibim ugurda aliyordu.. direk uguru disari attiktan sonra ayni hayvan oyununu sürdürdügü gozden kacirilmiyordu.. bu arada ugur ucar in leverkusen macinda oynayamayacagi soyleniyor

hakan sükür yine gol kacirmaya devam ediyor, bir kafa topu direkte patliyor servec cetin onune düsen topu aglara gonderemiyordu.. servet ayak hakimiyetini her gecen gün gelistirirken kafa toplarinda bir odun olmayi sürdürüyordu.. bu kafa hadisesinden evvel hakan sükür kaleciyle karsi karsiya kaldigi bir pozisyonda sahanin azizligine ugrayip topu ayagindan fazla acip, golu kaciriyordu..

ayrica emre'nin yaptigi talihsiz bir hatayla (ki bana gore bariz fauldü) konya spor mutlak bir gol pozisyonu yakaliyor, fakat topu taca atiyorlardi (ehehe yani cok absurd oldugunun farkindayim ama pozisyonu gorseniz o kadar absurt kacmiyor.. 2 ye bir geldiler yana acayim derken arkasina acti takim arkadasinin top da taca cikti)

bu arada daha dün bugun iki ceyhun un konyasporda nasil olup da kaptan ciktigina aklim ermiyordu benim.. bir bildigi vardir ünal hocanin...

macin ikinci yarisinda kaleler kompile değişiliyordu.. bu kez karli buzlu tarafta galatasaray oynayordu..

emsal olmasin diye dakikasini vermek istemedigim bir zaman zarfinda ümit karan göstere gostere topu kaleye cakiyor ve golunu attiktan sonra tribunlere koşuyordu.. tribunlere kosarken basin gorevlilerin yaptigi kücük kardan adami yikiyor, bir kac kisinin ahini aliyordu..

galatasaray ve konyaspor bundan sonra dengeli bir oyun ortaya koyuor ozellikle mehmet topal cok net bir gol kacirirken (ki düsmesin die kollari acip "ay ay ay" hareketi yapti.. ben cok eglendim)

fakat eninden sonunda galatasaray tek golun üzerine yatior, konya ataklari ise dalga galga geliyordu.. ceyhun bir vuruor, veysel iki ortaliyor derken, en son topun üstüne ümit karan atliyor ve mac bitiyordu..

çekirdekçi tayfa maçin adami ödülü (2 sekerli acik cay ödüllü): Ümit Karan

Golu atmasinin otesinde kendisi ikinci dünya savasindaki bir hollandali partizan gibi oynadi.. orta acti, savunmaya yardim etti, arkadaslarinin makyajlarini düzeltti, hakemle konustu, cay demledi, yerleri süpürdü.. bir takimda yapilabilecek her seyi yapti.. insallah boyle devam edecek..

6 yorum:

hta1905 dedi ki...

Hocam maç yazın süper,okurken gülme krizine soktun bizleri.

schwannoma dedi ki...

bahri havadır'ın düştüğü küçük duruma değinmeniz güzel olmuş azuth bey.
yalnız sayısız reddedilmeye karşın işini tüm heyecanla sürdürmesi de önemli bir nokta. ben olsam bir red iki red üçüncüsünde "melih sendeyiz konuşmuyolar mnskeym" der kulaklığı çıkarır canlı yayaın arabasında çayımı içerdim.

bu tavırda coşkun özarı vardı zamanında o da şimdi kendini kaybediyor tv8'de.

schwannoma dedi ki...

coşkun değil oğlu murat olacak.

ugur parildak dedi ki...

abi bahri abi gencten bir cocuk olsa annayacagim ama resmen emekli olmus da, cocugu hala üniversitede diye calismaya devam eden bir amca goruntusunde oyle horlaninca üzülüyorum ben.. cidden..

ugurhanu dedi ki...

çok güzel.. bozmayasan :)

chivasregal dedi ki...

Böylesine önemli maçlar öncesi Uğur'un sakatlanması kötü oldui muhtemelen sezonu da kapatacak ama hayırlısı olsun diyorum zira Song Afrika kupasına gidince karalar bağlama ihtimalimiz doğmuştu Emre GÜNGÖR isimli bir cengaver çıktı ve Song'u aratmadı şimdienib ri cengaver çıkacaktır.

Burası Galatasaray, Florya'da konuşlanmış altyapıda daha ne Aslanlar var.

Son olarak Hagi'nin sözüyle bitirelim "Galatasaray'ın olduğun her yerde umut vardır ! "

Ayrıca yazınız için de tebrik ederim, güzel olmuş.